Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Holky, prosim, neukamenujte me za dotaz, vím, ze dite toho olizne jeste hodne, ale dnes jsem byla s dcerou (4 mesice) na ocnim na poliklinice, cekali jsme silenou frontu, pak nas vzali, dite uz nevrly, ja nastvana, chvilku jsem nedavala pozor a dceri spadl dudlik v te ordinaci na zem, spadl pouze tou stranou (doufam) kde ten cucak neni a ja ho rychle sebrala a strcila ji ho do pusy, aby nervala, protoze nahradni dudak byl venku mimo ordinaci. Navic to tam bylo sup sup sup. No ihned mi doslo, ze jsem nemela, ale byla to takova rychlost, ze jsem proste rychlejc konala nez myslela, dudak ji nechala a ted si to hrozne vycitam. Nikdy se mi to nestalo, davam si na takovyhle veci spis az moc velkej pozor, ale stalo se.Myslíte, ze se mam zminit doktorce? Ze je zde realne nejaky riziko, ze neco chytne?
Jako fakt? Fakt chcete volat doktorce že vám spadl dudlík a dala jste ho dceři do pusy?? Proboha když si uvědomím co všechno můj první syn strčil do pusy a ještě teď ve 4,5 letech ho přistihnu jak olizuje nějakou nechutnost 🙄 to bych nedělala nic jiného než jen volala doktorce..a to teda ještě díky bohu že nestrčil do pusy slimáka, jako syn mé kamarádky nebo vajgly jak zas jiné dítě 😂
Gratuluju, konečně jsi udělala něco pro její zdravou imunitu.
Tak ono tohle vyjde asi na stejno jako když některé ženské ten dudlík nejdříve olíznout a pak ho vrazi decku do pusy
A že to dělá hodně ženských.
Ok, omlouvam se za hloupej dotaz. Diky, jsem klidnejsi, resit to nebudu. ![]()
Doktorce bych to fakt nehlásila
![]()
Buď v klidu
olízne o dost horší věci.
I kdyby z toho „neco“ chytla, tak jak to ted „ex post“ vyresis…?
Stejne nijak.
Mne jednou spadl dudlík na patologii. Sice v kanceláři, ale i tak
. Dítěti jsem ho nedala, požádala kamarádku, u které jsem byla, zda ho nemá jak desinfikovat, a ta ho dala vyvařit do hrnku na vařiči, zapomněly jsme na něj a dudlík spustil protipožární hlásič
.
Když jsem měla první dítě, byla jsem vycukaná, takže neboj, taky bych měla výčitky a zvažovala telefonát. Teď mě třetí dítě olizovalo venkovní sklo u pavilonu opic, běhal mi u toho mráz po zádech (dodávám, že jsem mu to samozřejmě zarazila), ale vykloktat savem jsem mu nedala
. Pokud byl dudu na zemi chvilinku a ještě spadl stranou, neboj
. Venku dcerka ještě ochutná onačejší věci
. Ale můžeš s sebou brát krabičku s náhradním dudlíkem
.
@PenelopaW nahradni dudak beru, ale byl venku v kocaru. No nic, stalo se. Diky ale. ![]()
@Anonymní píše:
@PenelopaW nahradni dudak beru, ale byl venku v kocaru. No nic, stalo se. Diky ale.
Neboj, určitě bude v pořádku
.
@PenelopaW jooo, uznavam, ze jsem hystericka prvorodicka vymodlenyho ditete. A ikdyz si tady ted holky klepou na celo, tak aspon vim, ze to byl prehnanej strach.
Je mi jasný, ze za par let se tomu zasmeju. ![]()
@Annabela11 píše:
Tak ono tohle vyjde asi na stejno jako když některé ženské ten dudlík nejdříve olíznout a pak ho vrazi decku do pusyA že to dělá hodně ženských.
Jo tak tohle když vidím, tak se mi zvedá kufr, ale je to holt jejich věc ![]()
@Anonymní píše:
@PenelopaW jooo, uznavam, ze jsem hystericka prvorodicka vymodlenyho ditete. A ikdyz si tady ted holky klepou na celo, tak aspon vim, ze to byl prehnanej strach.Je mi jasný, ze za par let se tomu zasmeju.
Nebo dej dudák na klips na řetízek.
Holky, prosim, neukamenujte me za dotaz, vím, ze dite toho olizne jeste hodne, ale dnes jsem byla s dcerou (4 mesice) na ocnim na poliklinice, cekali jsme silenou frontu, pak nas vzali, dite uz nevrly, ja nastvana, chvilku jsem nedavala pozor a dceri spadl dudlik v te ordinaci na zem, spadl pouze tou stranou (doufam) kde ten cucak neni a ja ho rychle sebrala a strcila ji ho do pusy, aby nervala, protoze nahradni dudak byl venku mimo ordinaci. Navic to tam bylo sup sup sup. No ihned mi doslo, ze jsem nemela, ale byla to takova rychlost, ze jsem proste rychlejc konala nez myslela, dudak ji nechala a ted si to hrozne vycitam. Nikdy se mi to nestalo, davam si na takovyhle veci spis az moc velkej pozor, ale stalo se.
Myslíte, ze se mam zminit doktorce? Ze je zde realne nejaky riziko, ze neco chytne?