Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Klepu - ťuk ťuk - že u nás zatím bez nemoce.
Ale nedivím se, že už děti lehají, přeci jen jsou velké změny teplot. Podzim na obzoru a k tomu holt virózky patří. Tak ať je brzy fit! ![]()
@Pimperelle Syn posmrkává, ale do školy ještě chodí. Jsem na letošní rok zvědavá. Ještě mám dceru ve školce a do toho sháním práci.
.
Mám to taky tak. Dítě bylo smutné, ale v současné situaci je doma, i když normálně bych o třeba ještě dnes nehrotila, tak nemocné není.
@Pimperelle píše:
Vlastně si jdu jen tak povzdechnout, dcera byla necelý týden ve škole v první třídě a už je nemocná, rýma a kašel, bez teploty, ale samozřejmě je doma, jak to je u vás? Neteř také po prvních pár dnech mezi dětmi ve škole lehla.
Syn zatím OK. Ale do měsíce bude… ![]()
Co naděláš, je to naprd, zvlášť letos, když se každá rýmka trestá izolací
Já mám dceru předškolačku, ta minulý týden chodila s pokašláváním, ale přes víkend to naštěstí snad odešlo a syna ve 3.třídě a jen se modlím, aby mu to nepředala, protože ve školách (mi přijde), že jsou ještě háklivější na jakékoli nachlazení. Jsme navíc v místě, kde je jedna ZŠ kvůli karanténě zavřená, takže spousta lidí šílí ![]()
Syn stihl. antibiotika ještě než nastoupil, takže šel až dnes.. neuměl ani usnout, jak se těšil na spolužáky.. je jich ve třídě jen půlka, druhá půlka je nemocná ![]()
Mám už od dnes obě děti doma. Obě školní…Bolest v krku, rýma a prvňák zvracel ![]()
Starší by mohla v týdnu snad do školy, ale prvňáka nechám co nejdéle doma, bere léky na oslabení imunity, kvůli chronické chorobě, tak ať se to nezvrtne
![]()
Mam deti zatim ve školce, jedno ode dneška doma, rýma a kašel. Loni to bylo týden školka a týden doma, pořád dokola až do vánoc. Tak jsem zvědavá, jak letos. Mně to tak strašně vytáčí, já bych zřídila jednu třídu pro marody a bylo by to. Kluk se třikrát za den vysmrka a asi 4× zakasle. Nic mu není, energie má, že to až pěkný není. Jenže ve školce by ho po jednom zakaslani hned izolovali a musela bych pro něj letět, pak by musel.doma.byt dýl, než když ho nechám rovnou teď. Normálně s eu nás lehké nachlazení neřeší, to by tam měli prázdno, ale teď… no mají tam prázdno, ráno tam byly 3 děti.
Náš třeták už v pátek lehl… Bolení v krku a rýma. Teď už i pokašlává ale to je ze z té rymičky. A hlavně nezavře hubičku a pořád mluví.
No byl skoro půl roku bez většího kolektivu… Tak hned něco chytil. Doufám že pak už to bude v pořádku.
Zatím ve škole, ale dávám tomu max týden, a to ho fak hlídáme aby nenastydl
@Pimperelle taky jsme dnes doma. Rýma a kašel. Aby ho nedali do izolace, tak už jsem ho nechala doma. Doufám, že by snad ve středu moh už jít. Taky první třída, takže mě to štve, normálně bych ho ve středu poslala, ale teď kvůli situaci mám strach, aby ho hned nevrátili. Celá ta covidova situace je naprd.
Taky mám prvňáka dnes doma - teplota 37, velká rýma a skleněné oči - myslím, že by mi ho vrátili mezi dveřmi. Doufám, že to nebude na celý týden.
Děti jsem měla doma od března do konce srpna a neměly ani jednou takovouto rýmu, ani nezakašlaly, maximálně měly tak 1-2× takovou tu jednodenní teplotu asi z únavy nebo ze sluníčka, jinak jsem měla naprosto zdravé děti. Jak mohly stačit 4 dny ![]()
Mladší dcera jeste ani nenastoupila do školky, ma jen vodnatou rymu a to jen po ránu. Do školky nemůže. Syn je zatim zdravý, ale jak dlouho? No bude to ještě zajímavé…
@zrcadlo píše:
Taky mám prvňáka dnes doma - teplota 37, velká rýma a skleněné oči - myslím, že by mi ho vrátili mezi dveřmi. Doufám, že to nebude na celý týden.
Děti jsem měla doma od března do konce srpna a neměly ani jednou takovouto rýmu, ani nezakašlaly, maximálně měly tak 1-2× takovou tu jednodenní teplotu asi z únavy nebo ze sluníčka, jinak jsem měla naprosto zdravé děti. Jak mohly stačit 4 dny
od března u nás nebyla ani rýma, a předtím? běžně od října do dubna co týden jeden z nich pokašlává, nebo smrká -) to k doktorovi ani nechodíme, nic jiného než vyležet se s tím stejně nedá dělat. Tak jsem teď zvědavá, oba frčí druhý týden, tak snad vydrží alespoň do října ![]()
Vlastně si jdu jen tak povzdechnout, dcera byla necelý týden ve škole v první třídě a už je nemocná, rýma a kašel, bez teploty, ale samozřejmě je doma, jak to je u vás? Neteř také po prvních pár dnech mezi dětmi ve škole lehla.