Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Zdravím, vím, že tady asi dostanu sodu ale stejně se zeptám. Dítko nastoupilo do první třídy. Ve třídě je 24 děti, z toho polovina jsou Romové. První třídy jsou 3 a ve všech je složení žáků stejné. Fakt se bojím, jaká bude kvalita výuky v tomto složení. Přemýšlím, že dítě nechám preradit na jinou školu i s tím, že bude muset dojíždět. Nechali byste dítě v takové třídě, nebo byste zvolili dojíždění do vzdálenější školy? Nechat anonym, nebo smazat. Děkuji.
A ty sis dopředu nezjišťovala, jak to na škole chodí, jaké je složení dětí a jak probíhá výuka?? Kamarádka takhle vozí syna do školy v místě, kde tolik „nepřizpůsobivých“ není, ale řešila to u zápisu, ne po 3 dnech školy probůh.
Připomnělo mi to dnešní zprávu z Mostu, kde rozdělili třídy na romské a neromské a je z toho pěkný poprask ![]()
@unuděná vloni tenhle problém ještě nebyl. Přes léto se přistěhovalo spoustu nových rodin. A složení tříd odmítlo vedení školy ohlásit předem.
Hele zalezi. Ja v takove tride kdysi byla a prave obracene, meli jsme se fajn, jelikoz velka cast tech nezprizpusobivych (at nejsme etnicky nekorektni) si to chodila jen odsedet a ucitelka se mohla venovat tomu zbytku
Ale bylo to teda vys, ctvrta trida (menila jsem skoly) a oni byli aspon nauceni tise sedet a nerusit ![]()
Ja bych dite prihlasila jinam. Hned, uz ted bych zhavila drat…na svym diteti bych nechtela zkouset experimenty, zda zrovna tady to „vyjde“.
@Anonymní píše:
@unuděná vloni tenhle problém ještě nebyl. Přes léto se přistěhovalo spoustu nových rodin. A složení tříd odmítlo vedení školy ohlásit předem.
Jako vážně? V místě, kde nebydlí skoro žádní romové se najednou přistěhuje tolik nových, že ve všech prvních třídách je polovina snědá?
36 prvňáčků cikánů se najednou úplně nenápadně přistěhovalo
Teď tu o Karkulce.
Polovina je teda dost. To bydlíte v nějaké vyloučené lokalitě?
@beruska9 já třeba nechodila do třídy ani s jedním, za nás šli všichni tihle automaticky na zvláštní školu ![]()
@mackA159 píše:
Mě by zajímalo kde je plná škola cikánů.
V tom Mostě prý otevřeli 3 první třídy, z toho dvě jen pro romy. Dycky Most! ![]()
@Serpentini píše:
@beruska9 já třeba nechodila do třídy ani s jedním, za nás šli všichni tihle automaticky na zvláštní školu
Vid, taky jsme na celý základce neměli ani jednoho. Od toho měli zvláštní školu..
Hele, našla jsem to ![]()
https://www. novinky. cz/domaci/clanek/v-moste-si-rodice-stezuji-na-rozdeleni-prvnich-trid-podle-barvy-pleti-40335171#seq_no=4&source=hp&dop_ab_variant=416811&dop_req_id=fG0V1FQxlMR-202009030934&dop_source_zone_name=novinky. sznhp. box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
@Serpentini : tak oni vsichni na zvlastni skolu nebyli. Ona ta trida taky nevim, jak vznikla, myslim ze v prvni tride tam meli jen jednu holcinu a ta byla hodne sikovna, jeste v treti tride mela pry prevazne jednicky. Jenze nejak se to mlelo, cast z nich propadlo a pod… a do te ctvrte tridy tam bylo dalsich 5 „mensinovych“ holek a postupne ji bohuzel stahly sebou. Pak nas zase prerozdelili podle prospechu a bylo…taky tam vznikla prevazne mensinova trida, ale aspon do 7. tridy jich to dotahla do ukonceni povinne skolni dochazky vetsina ![]()
@unuděná píše:
Jako vážně? V místě, kde nebydlí skoro žádní romové se najednou přistěhuje tolik nových, že ve všech prvních třídách je polovina snědá?36 prvňáčků cikánů se najednou úplně nenápadně přistěhovalo
![]()
Teď tu o Karkulce.
Do sousední okrajové pražské čtvrti teď začal magistrát stěhovat své problémové nájemníky (záměrně nepíšu Romy, protože to opravdu nejsou jen oni). Je to sídliště, takže 36 dětí opravdu žádný problém ![]()
anonym kvůli bydlišti
Zdravím, vím, že tady asi dostanu sodu ale stejně se zeptám. Dítko nastoupilo do první třídy. Ve třídě je 24 děti, z toho polovina jsou Romové. První třídy jsou 3 a ve všech je složení žáků stejné. Fakt se bojím, jaká bude kvalita výuky v tomto složení. Přemýšlím, že dítě nechám preradit na jinou školu i s tím, že bude muset dojíždět. Nechali byste dítě v takové třídě, nebo byste zvolili dojíždění do vzdálenější školy? Nechat anonym, nebo smazat. Děkuji.