Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak už je to tady. Dcera dostala včera rýmu. Je bez teplot. Dcera chodí do 4. třídy. Tak mam otázku jestli ji v této době mam poslat normálně do školy. Mam totiž strach že mi zavolaji dítě daji do izolované místnosti atd. Jenže to by přece už nikdo nikdy nemohl nikam ne? A další otázka se týká jak je to s placením testu pokud mě tak pošle hygiena. Platím si to sama? Moc děkuji.
Nám ve škole říkali, že jakmile dítě bude mít rýmu, máme si ho nechat pár dní doma.
Ne, do školy s rýmou nesmí, pokud to není alergická rýma.
Letos to asi bude zajímavé, všichni budou pořád doma.. ![]()
@-Sára píše:
Tak už je to tady. Dcera dostala včera rýmu. Je bez teplot. Dcera chodí do 4. třídy. Tak mam otázku jestli ji v této době mam poslat normálně do školy. Mam totiž strach že mi zavolaji dítě daji do izolované místnosti atd. Jenže to by přece už nikdo nikdy nemohl nikam ne? A další otázka se týká jak je to s placením testu pokud mě tak pošle hygiena. Platím si to sama? Moc děkuji.
Jasně, že nechat doma.
Pokud tě posle hygiena, platí test pojišťovna.
Řeším to samé…jen dcera je ve školce, ve čtvrtek jako když to na ní hodíš…teď má rýmu, je bez teplot..v pátek měl manžel volno, ale nevím co s ní v pondělí
Já nastoupila do nové práce, manžel ten je celý týden v práci a hlídací babičky taky nejsou… Manžel si tedy asi bude muset vzít ošetřování, ale jako kvůli každé nudli být doma to bude likvidační ![]()
@Bábrdl děti mam 3 a představa ze jsem s nimi doma když mají průhlednou čirou rýmu kterou třeba některé děti mají cely rok tak se můžeme jít pást. To v práci asi těžko pochopí v dnešní době.
Podle mě je naprosto nereálný, aby každý dítě, co jednou smrkne, bylo doma. Já mám aktuálně rýmu už 14 dní, synove se s ní probudili dnes a vždy jim taky trvá hodně dlouho. Pokud není rym a zelená, dítě nema skelne oči, není unavené, nemá teplotu…proste je jen nachlazené, do školky normálně chodí. Školu nebudu řešit už vůbec, tam fakt nebude meskat kvůli nudli u nosu. Rym a není příznakem Covidu, řeši se hlavně kašel, dusnost. Máme to tak i v papírech že školky, o rýmě ani slovo.
Taky mému dítěti začalo trochu téct z nosu, s příchodem chladnějšího počasí naprosto normální. A jestli se do pondělka zázračně nevykurýruje, musí zůstat doma
Jako bejt teď pracující rodič bez hlídání, tak jsem fakt pro zaměstnavatele terno ![]()
Podle mě pokud není teplota tak bych normálně poslala, rýmu nikdo řešit nebude, to by u nás ve skolce nebyla ani noha
Pokud můžeš kontaktovat učitelku, tak bych se jí zeptala
Pokud ne, zavolala bych v pondělí ráno před školou, třeba ji tam odchytit.
Měla by být doma. Školy mají jasne instrukce. Každé dítě s rymou ceka izolace týdenní pobyt doma. Bohužel.
Příspěvek upraven 05.09.20 v 12:15
@chaela my mame právě info ze školy a rýma tam proste zmíněna je. Možná ty školky to mají jinak. ja se jen bojím ať mi dceru nezavřou ve škole někam do místnosti samotnou.
By se zbláznila
@malina83 ale bude, to mi ver..
Příspěvek upraven 05.09.20 v 12:15
@chaela jenomze dost lidí uvádí, že mělo při covidu rýmu. Naposledy Rážová.
Nás to zlikviduje, muž po úrazu na nemocenské, teď mu končí po x mesicich a konečně se vrací do práce, já měla problémy v práci už na jaře, vyhlo se mi propousteni, ale teď prý ještě uvažuji o snižování stavů, dělám v restauraci a už teď tržby poloviční oproti normálu, šéf má druhý podnik, bar a ten bude též ztrátový, takže to neutahne a já 4 létě dítě, co každou zimu má co týden rýmu, většinou bez teplot, ale furt rýmu, celý podzim i zimu ![]()