Dítě s rýmou do školy a korona

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
5.9.20 13:57
@cell píše:
Hygiena tohle řešit vůbec nebude ;). A rýma není indikací k testu. To by si mohli postavit odběrový stan ke každé škole

Odpovídala jsem na otázku, jestli když je test nařízen hygienou, tak si ho platí. :nevim:

Nic o tom, že ho hygiena nařídí nebo zda je rýma indikace k testu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
5.9.20 13:57
@ugluk píše:
No a teď si představ tu situaci, kdy ti doktorka žádanku na test kvůli rýmičce nevypíše (oprávněně) a škola ti dítě, už dávno bez rýmičky, do výuky zpět nevezme, pokud ten papír nedodáš :lol:

Škola nemůže vyžadovat negativní test. To je stejné jako u zaměstnaných, taky ho zamestnavatel nemůže chtít. Anebo kdo ho chce, ať si ho zaplatí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
5.9.20 14:02

@Bábrdl : ok, pochopila jsem to jinak :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
5.9.20 14:04

To bude hlav 22 :nevim: letos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
5.9.20 14:07
@cell píše: Škola nemůže vyžadovat negativní test. To je stejné jako u zaměstnaných, taky ho zamestnavatel nemůže chtít. Anebo kdo ho chce, ať si ho zaplatí

Já s tebou zcela souhlasím, jen naše škola vyžaduje. Takže 1) doufám, že se do takové situace vůbec nedostanu, 2) když už, bude mě to stát hodně moc dohadování, neb pan ředitel se rozhodl být papežštější než papež :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
5.9.20 14:09
@ugluk píše:
Já s tebou zcela souhlasím, jen naše škola vyžaduje. Takže 1) doufám, že se do takové situace vůbec nedostanu, 2) když už, bude mě to stát hodně moc dohadování, neb pan ředitel se rozhodl být papežštější než papež :jazyk:

Úplně v pohodě. Chtěla bych vidět nařízení a pokud jeho vlastní, tak o co se opírá. Pak bych kontaktovala vyšší místa. Ale chápu, je to blbý, hned to vrhne světlo a dítě v té škole bude dalších x let. Myslím, že si to v čase sedne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
5.9.20 14:11
@janoma píše:
Měla by být doma. Školy mají jasne instrukce. Každé dítě s rymou ceka izolace týdenní pobyt doma. Bohužel.Příspěvek upraven 05.09.20 v 12:15

To neni pravda, proč šíříš bludy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85472
5.9.20 14:14
@roba18 píše:
No ale to kde žijete je docela podstatná informace. Teď mě některé ukamenuji, ale v ČR se obecně rymicky a kýchání velmi zveličuje. S některými dětmi se tu jedná v rukavičkách i když by nemuselo. Příklad ze včerejška, venku 15 stupňů, na max tričko s dlouhým rukávem a polovina dětí tu běhá v teplých softshellkach, čepicích apod. Pak mají být otužilé a mít nějakou imunitu.

S tim ja souhlasim. Nemecko je extrem, u detske doktorky jsem se narozcilovala dost, rymicky a kaslicky opravdu neresi ani bezne, ale ted jsem za to rada. To by ted fakt sedela jen doma, ryma je u nas bezna, rikaji tady tomu samocistici funkce nosu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
5.9.20 14:15

@janoma řešila jsem to samé. Holka se z dovolené v aqua taky vrátila s rýmou a učitelka mi řekla, že je soudna a pokud to je normální rýma bez teplot a žlutých hustých soplu tak to řešit nebude neb by se z toho všichni zbláznili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
5.9.20 14:16
@Romilda píše:
Pokud nebudu (s přestávkami) chodit půl roku do práce, neprodlouží mi smlouvu a Čau Pipi. Ne v každé práci je možné být často na paragrafu…

no jasně, chápu tě. U nás je to to samé. U nás je OČR konečná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
5.9.20 14:17
@blumen píše:
S tim ja souhlasim. Nemecko je extrem, u detske doktorky jsem se narozcilovala dost, rymicky a kaslicky opravdu neresi ani bezne, ale ted jsem za to rada. To by ted fakt sedela jen doma, ryma je u nas bezna, rikaji tady tomu samocistici funkce nosu :mrgreen:

německo a francie, tam mají v některých DS dokonce oddělení pro nemocné děti. To už je asi extrém, ale řešit každou vodnatou rýmu, jako tady, je fakt děs. Pak se můžeme divit, proč tu jsou velké platové nerovnosti apod. Ale to je na jinou diskusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
5.9.20 14:20

Jo holky je to na palici… Nechala bych doma, pokud bude hustá bílá a nebo samozřejmě zelená rýma. Vodová, která se ani vysmrkat nedá, tak tu fakt řešit nebudu. To by kluk do školky nešel vůbec a školáci by hnili doma celý podzim a jaro… Když si vezmu, jak jsme chodili do školy my a teďka tyhle kraviny vymýšlí… Vodová rýma se běžně spustí i bez nemoci apod, stačí přechod ze zimy do tepla, co jako budou dělat pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
5.9.20 14:25
@ugluk píše:
No a teď si představ tu situaci, kdy ti doktorka žádanku na test kvůli rýmičce nevypíše (oprávněně) a škola ti dítě, už dávno bez rýmičky, do výuky zpět nevezme, pokud ten papír nedodáš :lol:

To škola nesmí. Naopak, škola má povinnost dítě vzdělávat a v tom manuálu pouze je, že rodič má kontaktovat telefonicky pediatra. Domluvila bych si schůzku u ředitele a pokud by to nebylo dobré, napsala bych mu pak ofiko dopis, s vědomím na zřizovatele školy, že překračuje své pravomoci a míní zhatit povinnou školní docházku a právo na vzdělání u Tvých dětí. Nelze si nechat všechno libit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.20 14:39

Loni mi děti nastoupily do školky, za první půlrok tam byly tuším 10dní. V šatně tabule jak kr…, že dítě s rýmou do školky nepatří. Můj názor je, že nepatří - je to infekce jako každá jiná. Učitelky přivřou oko, nikdo nic neřeší. Hodně z nich vysmrká zelenej kekel před vstupem do třídy. Mluvila jsme s ředitelkou a hodně rodičů to dělá tak, že dítě nadopuje ať není nic poznat. Moje děti to vždycky odnesly laryngitidou a měsíčním hnusným kašlem, do tý doby byly nemocné jen běžně. Pracuju z domova, takže si můžu dovolit být doma, ale práci musím udělat zase v noci. A ona to taky není žádná hitparáda měsíce v kuse chodit spát nad ránem a celý den se starat o děti. Pak dát zdravý děti zpátky do školky a do týdne opáčko. Pro někoho rýma nic neznamená pro další je to velká komplikace. Buďte tolerantní.

• Citovat
  • Upravit
69117
5.9.20 14:40

@kacz já to vím, i manuál jsem četla, prostě mi musí doporučit kontaktování lékaře a jsou z obliga. Naštěstí jsem nemusela řešit, jen jsem mluvila s učitelkou, že ona má shora takovéhle instrukce. To víš, že bych si to líbit nenechala, ale když si vzpomenu, jak jsem se s nima handrkovala kvůli úrazu mého dítěte a pojistkám a nakonec to řešila se zřizovatelem, tak je to úplně zbytečný třeba týden-dva dohadování. Na druhou stranu jeden rodič si dupne, vyhraje a na ostatní už to zkoušet nebudou. Jen doufám, že ten průkopník nebudu já, moe nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí