Prvňák sám do školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81480
5.9.19 12:09
@welovefashion píše:
Ty jo závidím, my žijeme v Praze a do skoly se bojim poslat samotnou i druhacku, bohužel vsude jsou auta a tramvaje a některé přechody nemají semafory.. Uz teda premyslim, ze ji nechám chodit po měsíci aspoň samotnou na kroužek, co má jen přes silnici od školy..

Druhavka s tretakem už chodili sami, dva přestupy, taky přechody i bez semaforu. Mě někdy přijdou v tomdle ale lepší vyplacení druhá či než patak se sluchátka a v uších nebo kvokajici s kámošem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
5.9.19 12:11

@Heivka no já vozim děti do školy a skolky autem ciste ze sobeckych duvodu, chci si rano pul hodiny prispat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
5.9.19 12:17
@Lama Lama píše:
Druhavka s tretakem už chodili sami, dva přestupy, taky přechody i bez semaforu. Mě někdy přijdou v tomdle ale lepší vyplacení druhá či než patak se sluchátka a v uších nebo kvokajici s kámošem.

To asi jo no, zacnu jí zvykat na ten kroužek a pak uvidím :wink: my právě máme dost hroznej prechod u domu na zastavku, nejdriv auta a pak přes tramvajovy koleje, žádný semafor tak to je jedina věc, které se fakt bojím no… U školy jsou všude semafory, tak tam je to v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
5.9.19 12:20
@Zumpa píše:
Jsem jediný, komu přijde smutné, že už z malých dětí pěstujeme lenochy? Jeden km ujde dítě za 15minut. Ani by mě nenapadlo ho někam vozit.

hele, já jsem třeba matka ras, a to fakt jako je nepiplám, ale ono to není o lenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
5.9.19 13:49

@welovefashion To chápu, proto jsem vybrala školku kterou máme 2 minuty cesty a ještě z kopce. Ale ono hrozně záleží jak se ty děti dopravují dál, mám synovce u kterého to vygradovalo tak, že ve skoro 12 letech není schopný být doma hodinu sám a když jsme ho vyzvedávala loni ze školy tak nebyl schopen přejít sám silnici (obytná zóna a jezdí tam v podstatě jenom vyzvedávající rodiče nebo učitelé takže provoz těměř nulový) a rozbrečel se že se bojí - viděl mě, já v autě 3 letého a novorozence a i tak jsem pro něj musela těch 5 metrů dojít :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
5.9.19 17:35

My máme školu do10 min chůze a chodil domů po prvním týdnu.. Ve třídě byly jenom dva co takto chodili kluci, všichni se jinak vozili ke dveřím a odváželi od dveří :mrgreen:
Pak po měsíci už chodili kluci 4, jako jediní ze třídy..
POkud věříš a jste si jistí, že to dá, tak bych nechala chodit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
5.9.19 18:00

Spíš bych řešila co doma, aby nevypadla z okna, nepustila plyn nebo co já vím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchulina
5.9.19 21:21

Dcerka taky chodí sama, má tedy staršího sourozence ze 6, ale hned v úterý mi řekla, že s ním chodit nebude, protože mu to dlouho trvá a ona má strach, že přijde pozdě:). Máme to podobně také žijeme na vesnici, i když na větší a škola je devět tříd. Dcerka chodí od čtyř let s kamarádkami ven, už chodí nebo jezdí na kole i k babičce na druhý konec vesnice a do obchodu. Je vedena k samostatnosti, stejně tak jako sourozenci a vše zvládá. Jen moje nervy to někdy pořádně odnáší jak se bojím, ale stojí mi to za to a ten pocit, jak jsou pak na sebe děti sami právem hrdé, že jsou šikovné je k nezaplacení. Nicméně má tlačítkový mobil. A to i když jde na hřiště atd. Vždy mi pošle 1 a já jí odpovím srdíčkem a smajlíkem. V případě nouze ví, že stačí zmáčknout 1 a volá mamce 2 taťkovi. Protože to máme stejné jak ty a úplně nejsme zastánci mobilu u takto malých dětí, mobil slouží jen jako pomůcka na informování rodičů. Přijde domů a mobil automaticky odloží ani neví kam. A na lidi se vyprdni, uvidíš, že až uvidí, že to dcerka zvládá za pár dní jich bude chodit více.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi