Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Bubla Bůčková dcera se taky pomalu sunula
ale zalomeny kotniky teda ne, tak to neporadim ![]()
No já čtu, že se to řeší stejně až kolem tří let, tak nebudu po měsíci dělat závěry, ale sama nevím, jak teda s těma botama ![]()
@Bubla Bůčková mozna bych se poradila s nejakou fyzio
nebo nejaka opravdu vyhlasena prodejna obuvi, kde to dokazi nejak zhodnotit a poradit. Taky nevim…
@Bubla Bůčková píše:
No já čtu, že se to řeší stejně až kolem tří let, tak nebudu po měsíci dělat závěry, ale sama nevím, jak teda s těma botama
Jak je starý?
@Bubla Bůčková píše:
@Russet 17 měsíců, chodí sotva měsíc.
Tak to bych asi ještě neplašila. Každopádně bych jí na doma nedávala obutí. A někdy ji nechala i bosky. Náš syn se pořád z ponožek svlékal. Dělá to doteď v 5.
@Russet píše:
Tak to bych asi ještě neplašila. Každopádně bych jí na doma nedávala obutí. A někdy ji nechala i bosky. Náš syn se pořád z ponožek svlékal. Dělá to doteď v 5.
Jo doma bez bot, stejně tráví většinu času v kleče nebo leze.
@prejeta_zaba píše:
Jestli si už opravdu stoupne samo v prostoru, ne, že doleze k něčemu a přitáhne se do stoje, dej mu na ven lehké, ohebné prostorné boty. Nebo capáčky. Obkreslit nožky na papír a změřit délku a šířku v nejširším místě, přičíst cca 1 centimetr nadměrku, aby měla noha místo a podle toho volit velikost. Jestli máš Facebook, přidej se do skupiny „zdravé neobouvani…nebo Barefoot nejen pro děti“ nemusí se ti zamlouvat zrovna barefoot, ale dají ti tam spoustu tipů jak vybírat boty, jsou tam i alba bazarových bot s přesnými rozměry, jako inspirace mi to přijde lepší než jen tak náhodně něco objednat. A jestli teda chceš ze značek, třeba Jonap, D.d.step, nike sunray, filii, Bobux, beda.Bačkory nepotřebuje, kór na léto, bohatě stačí ponožky.
SOUHLAS ![]()
alespoň nějaké kompromisní boty, kde je kladen důraz na šířku boty v oblasti prstů a na ohebnost boty…
pro začínající chodce jsou skvělé Froddo prewalkers nebo Baby bare, mají verzi polosandálků, balerínek - což je na tohle období super, na léto sandálky …
https://www.boty-detske.cz/…-krucky.html
https://www.sojkashop.cz/…-c22_0_1.htm