První dítě? Máme na to nejvyšší čas?

Anonymní
14.9.12 22:21

První dítě?

S partnerem jsme přes rok, obou nám je přes 30, on má již z minulého vztahu dítě, v současné době on nechce, ale já si připadám, že mám již nejvyšší čas na početí prvního potomka. co vy na to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28414
14.9.12 22:24

Co my na to? My vám to asi nerozhodneme. Asi si doma budete muset sednout a probrat to. Jinak to nevidím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
14.9.12 22:27
@Anonymní píše:
S partnerem jsme přes rok, obou nám je přes 30, on má již z minulého vztahu dítě, v současné době on nechce, ale já si připadám, že mám již nejvyšší čas na početí prvního potomka. co vy na to?

To si asi musíte vyřešit sami, podle mě po 30 už je čas na první dítě, na druhou stranu se asi moc nevyplatí nutit partnera do něčeho, co nechce. Aby ti to pak třeba neustále nevyčítal a necítil se podvedený… jak říkám, tohle je docela závažné životní rozhodnutí a musíte ho udělat vy dva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.9.12 22:28

A partner nechce jen teď, že mu to přijde brzy nebo nechce celkově?
Jak dlouho spolu bydlíte? Mluvíte spolu o budoucnosti, o tom, kolik dětí byste chtěli, kdy, zda budete bydlet stále tam, kde teď nebo něco kupovat nebo se stěhovat třeba do většího…
Přiznávám, že po roce vztahu mi to přijde celkem brzo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
14.9.12 22:30

Pokud partner nechce musíš to respektovat. buď se s tím smíříš a počkáš nebo zalovíš v jiných vodách. já s předchozím partnerem byla 8 let a na dítě už jsem se cítila, bohužel on ne. tak jsme se rozešli a našla jsem si nového a po půl roce jsme si počali Mumínka. ale mě netlačil čas. Prcek se mi narodil ve 26 letech. ve 30 bych šla jinam hned a nečekala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
14.9.12 22:32
@Gladys píše:
A partner nechce jen teď, že mu to přijde brzy nebo nechce celkově?
Jak dlouho spolu bydlíte? Mluvíte spolu o budoucnosti, o tom, kolik dětí byste chtěli, kdy, zda budete bydlet stále tam, kde teď nebo něco kupovat nebo se stěhovat třeba do většího…
Přiznávám, že po roce vztahu mi to přijde celkem brzo :nevim:

my po roce od seznámení byli 2 měsíce manželé a já byla ve 4 měsíci a užasně nám to klape. to jak je to brzo je hodně individuální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
14.9.12 22:33

@Gladys My spolu nebyli ani rok a naplánovali jsme potomka. Záhy jsem otěhotněla. Ale bohužel potratila. Malý pak byl počatý už v manželství. Takže mi to nepřijde po roce zas tak brzo a ve 30ti vůbec ne.
Chlap spíš nechápe, že zakladatelce tikají biologické hodiny a chce svoje dítě, zatímco on už svoje jedno má. Záleží na finanční situaci, ale já bych po třicítce už moc nečekala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
14.9.12 23:06
@janinkaz píše:
Co my na to? My vám to asi nerozhodneme. Asi si doma budete muset sednout a probrat to. Jinak to nevidím :palec:
:pankac: :pankac: :pankac: tak tak
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
14.9.12 23:15
@janinkaz píše:
Co my na to? My vám to asi nerozhodneme. Asi si doma budete muset sednout a probrat to. Jinak to nevidím :palec:
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
14.9.12 23:17

Kupte si psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
14.9.12 23:31

Proboha to se přece nemůžeš ptát nás 8o…máme mu napsat dopis o nějakým budíčku který ženě tiká? Nebo říct kašli na něho a běž do toho na tajňačku? No i to je možnost a nebo ten pes.

Prostě si s ním promluv, oba spolu. Nebudu říkat jak dlouho je dobré spolu být, někdo půl roku, někdo 5 let. Podstatnější mi přijde proč se ženou, ještě mladou nechce dítě, jaká je finanční situace, bude ten pravý otec a partner?,neopustí mě jako bejvalku atd atd…pak pokud prognóza nic moc bych zauvažovala co od života chci a jakým směrem se vydat :nevim:

No držím palečky, bijolky jsou sviňa, hlavně když je chlap nechápu a není podporou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorothea
14.9.12 23:37

No, to ti asi fakt moc neporadíme............to je snad jasný, že ve 30ti letech náš čas na dítě, ale když partner nechce, tak by jsi to měla probrat s ním a ne na netu…

• Citovat
  • Upravit
Dorothea
14.9.12 23:38
:mrgreen:
@Black_Orchids píše:
Kupte si psa.
  • Citovat
  • Upravit
Dorothea
14.9.12 23:38
Lisbeth Salanderová… :palec: