První dítě KP, druhé taky?

3624
24.5.15 12:13

První dítě KP, druhé taky?

Ahoj maminky, zajímaly by mě zkušenosti Vás, které jste měly první dítě KP, jestli jste i druhé nebo dalšího dítě měli KP? Je větší pravděpodobnost KP, i u dalšího dítěte nebo je to čistě jen o náhodě? První dcera byla KP zhruba od 31tt, druhá je zatím hlavičkou dolů, poslední kontrola byla ve 30tt, tak jsem zvědavá na další kontrolu teď ve 33tt, jestli už se náhodou taky neotočila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5761
24.5.15 12:17

Mám dva kluky a oba byli KP :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
24.5.15 12:21

U druhého kluka jsem se dr. ptala, jaký může být důvod toho, že se ani jeden kluk neotočil. Řekl mi, že příčin může být mnoho a že je možné, že jim něco brání se otočit, třeba nějaký výčnělek, co by je tlačil atd. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.5.15 12:29

Může se to stát, pokud máš třeba zvláštní tvar dělohy, který jim brání se otočit..jinak je to spíš náhoda, pokud se neotočí z jiného důvodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
24.5.15 12:33

@Katuskka prvni syn celou dobu KP a sekce a ted druhy 36 tt hlavou dolu celou dobu snad uz od 25 tt takze pravidlo to nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
24.5.15 12:34

@Katuskka První dcerka byla v příčné poloze, druhá normálně hlavičkou dolů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
24.5.15 12:36

Sestřenka první kp, druhé dítě normálně

• Citovat
  • Upravit
27263
24.5.15 13:10

@Katuskka oba kluci byli KP, ale já mám vadnou dělohu, takže u mě je to tím.
Kamarádka měla první dítě normálně a druhý KP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
24.5.15 13:17

První dítě jsem měla KP, druhé bylo hodně dlouho také v této poloze, ale nakonec se někdy ve 34 tt otočil hlavou dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
24.5.15 13:19

První dcera kp, druhý syn normálně hlavičkou dolů. Dokonce jsme zkusili přirozený porod, ale stejně to skončilo císařem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
24.5.15 13:35

Tak se nechám překvapit, jak to dopadne. První dcera byla od toho 30tt větší, takže i proto už se potom nejspíš neotočila, druhá princezna je zatím menší, tak uvidíme, jak to dopadne.
@mašlička To jsem taky zvědavá, jestli bude druhý porod taky císařem, ikdyby malá nebyla KP :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
24.5.15 13:36

Tak se nechám překvapit, jak to dopadne. První dcera byla od toho 30tt větší, takže i proto už se potom nejspíš neotočila, druhá princezna je zatím menší, tak uvidíme, jak to dopadne.
@mašlička To jsem taky zvědavá, jestli bude druhý porod taky císařem, ikdyby malá nebyla KP :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
24.5.15 13:46

@Katuskka
To bude záležet na Vás, resp. na doktorech a porodnici. Já dlouho váhala zda to zkusit nebo jít rovnou na císaře. Ale jizva byla silná, nakonec jsem se rozhodla že to zkusím, ať taky vím, co to jsou porodní bolesti :D Nakonec jsem se celkem dlouho trápila a bohužel jsem se neotevírala, tak to skončilo císařem. Ale vůbec nelituji, že jsem to zkusila. Taky jsem si říkala, co kdybychom chtěli jednou třetí :) Jenže teď po dvou císařích už třetí nedoporučují :nevim: Ale asi to tak mělo být, jsem šťastná že jsou oba prcci zdraví :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
24.5.15 13:52

@mašlička Já mám právě strach, že nastane nějaká komplikace a skončí to nakonec císařem. Navíc mám cukrovku, takže ikdybych rodila přirozeně, tak by mi porod vyvolávali ve 38tt, ale to jsem zase četla, že se po CS vyvolávaný porod nedoporučuje, takže si myslím, že možná půjdu rovnou na císaře, navíc malá měla 4,1kg a druhá počítám bude podobně velká, i kvůli té cukrovce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.5.15 14:14

Prvni hlavou, druhy KP, treti hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie