První doma vařený příkrm...

1863
6.10.11 11:09

První doma vařený příkrm...

Ahoj holky, máme premiéru, tak bych se Vás jen chtěla zeptat na pár drobností, které mě dřív nenapadly.
Vařím poprvé pro malou mrkev. Urhla jsem ji zrovna na zahradě.
mám ji vařit v normální vodě z kohoutku nebo z petky?
mám do toho pak zamíchat trochu MM?
můžu přidat trochu domácího másla nebo radši olivový olej?
mudr. mi řekla, že jí můžu dát hned i mrkev s bramborem, mám to udělat nebo radši začít jen s mrkví?
mám strach, že se mi pak bude kroutit, trpí dost na prdy…

omlouvám se, dosud mi to nepřišlo, ale až mám vařit, jsem z toho jakási mimo… :roll:
 Díííky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
6.10.11 11:10

poprvé jsem uvařila jen kousek mrkve v kojenecké vodě a rozmixovala, nic jsem nepřidávala
ona ti toho napoprvé stejně sní nejspíš jen minimum :wink:

• Citovat
  • Upravit
17359
6.10.11 11:20

ahoj, ja som robila na pare, nestracaju sa tolko vitaminy a je to rychlejsie nez varenie, MM zamiesat mozes, ale nemusis, maslo a olej sa odporuca az osmeho mesiaca, lepsie je zacat len s mrkvickou, ona pripravi zaludocek na dalsie veci. staci tri dni :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
6.10.11 11:23

ahoj, já taky na začátku přesně nevěděla co a jak. Dělala jsem to takhle:

• do 6ti měsíců vše vařeno z PETky, od 6ti m. už jen vodu z kohoutku
  • mléko jsem míchala až tehdy, když mi syn nechtěl mrkev samotnou nebo zředěnou trochou vodu (stalo se asi 2× na začátku)
  • přidávala jsem 2 kapky olivového oleje (lépe se pak vyprázdnil, jinak mu to šlo špatně a zároveň se tak vstřebají vitamíny)
  • zkusila bych nejdříve mrkev samostatnou, s bramborem až tak na počtvrté, kdyby mělá malá nějakou reakci, ať se ví, z čeho

Tak ať jí chutná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
6.10.11 11:24

Ahoj, poprvé jsem uvařila mrkev, propasírovala, naředila vodou z vývaru té mrkve a přidala 3 kapky oleje. Malá mi to nechtěla, mrkev dusí a taky trpěla na prdíky a mrkev je díky velkému obsahu vlákniny nepatrně hůř stravitelná. Tak jsem pak zkusila brambor, ten byl ok, pak brambor s mrkví, brambor se špenátem (ten jen 1× za 14dní), brambor s petrželí, červenou řepou, cuketou a pomalinku jsem přidávala olej až do množství 1/2 čajové lžičky. Všechny příkrmy je potřeba pořádně naředit vodou, ve které se vařily. Vařila jsem normálně vodou z kohoutku. Jednou týdně jsem přidala půlku vařeného žloutku a v necelém roce jsem začala zkoušet maso. MM jsem do toho nikdy nepřidávala, s příkrmy jsem začala v 8.měs. Prvních cca 5 měsíců jsem krmila spíš symbolicky, pár lžiček a dokojit, pak se malá rozjedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
6.10.11 11:25

Já vařila jen z vody z kohoutku. Nepřidávej žádný tuk, i když někteří lékaři doporučují 2 kapky olivového oleje extra virgin a balenou vodu. Mně ty petka přijdou strašné. To záleží na tobě. Já z počátka nedávala.
Asi bych začala pouze jedním druhem a pak přidala brambor, cuketu, dýni, …
Začínala jsem pouze mrkvovou šťávou a ovocem dopoledne. Je to už 6,5 roku a teď je vše trochu jinak. Včetně lepku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
6.10.11 11:25

díííky moc! všechno mi bylo pořád jasné a najednou, když jsme stála u toho záhonu, tak se ze mě stal úplný mimoň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
6.10.11 11:33

Ahoj.
Do mrkve bych pridala kousicek masla. 1.to zjemni a za 2.v mrkvi jsou vitaminy, ktere jsou rozpustne v tuku…
MM do toho muzes trosicku kapnout, aby to melo znamou chut..
Zacala bych jednim druhem…uvidis, jak to bude smakovat..
Dobre chutnani :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
6.10.11 11:35

Vařím v páře, přidávala jsem i mlíko a olivovej olej. Máslo taky dobrý, prostě nějakej kvalitní tuk, aby se vstřebaly vitamíny rozpustné v tucích (zADEK 8-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
6.10.11 12:05

tak už máme dojezeno, malá snědla tak pět lžiček, ale šklebila se a ve finále začala natahovat. tak už jsem ji nechala. vzpomněla jsem si, že mám doma i domácí dýnový olej, tak ten asi taky můžu dát, že?! jinak jsem nepřidala MM a dala malilinko másla. přijde mi bližší. děkuji všem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí