První příkrmy 4 měsíce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
13.11.24 06:48

První kříkrmy 4 měsíce

Dobrý den :mavam: Dotaz na maminky, mimča 4m+
PŘÍKRMY Čím jste začínaly?
Dáváte samostatně nějaké tekutiny?
Kdy začít masem?
Kdy začít s ovocem? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16186
13.11.24 06:58
@Luca791 píše: Více

Já začala po pátém měsíci, dva druhy zeleniny. Obvykle brambor s něčím. Dva dny, pak zase dva dny jen kojení. Asi tak měsíc, pak jsem dala občas už i maso. Ovoce nejprve přesnídávku po půl roce, poté už i normální ovoce :)

A tekutiny kojení, když bolelo bříško, tak trochu fenyklového čaje, po půl roce voda, nebo čaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
13.11.24 07:01

@Luca791 ahoj, dítě je na UM nebo kojené?
Není moc kam spěchat, pokud to nechceš odložit, tak začít jednodruhovou zeleninou, 1druh 3 dny ochutnávat a pak zase zkusit jiný, pokud nebude žádná reakce, můžeš mixovat ty druhy, které byly v pořádku. Pozor na mrkev, hodně staví a do prikrmu, pokud budeš dělat doma, přídavek kapku kvalitního oleje, či másla.
Jinak dýně, batat, brambor, pastinák, cuketa, mrkev, kvetak- taky nadyma, fenykl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
13.11.24 07:02

V 6m postupně zeleninu, pak maso, ovoce, přílohy…v on už jedlý obě holky jídlo na kousky a začínali jíst rukama v roce a kozsek ted druha ji sama lzici, jen polevky ji pomozu…s prvni zeleninou dostaly trochu vody do maleho kalisku, ted pije z jakehokoliv hrnecku, kelimku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.24 07:27

S ukončeným 4 měsícem. Zamražovala jsem zeleninu do formiček na ořechy. Vždycky jednu řadu něčeho (mrkev, Batát, hrášek, dyni…) na jeden příkrm stačili 2 „ořechy“ do většího panáků. Postupně jsem zdělala plato a pak jsem začala zeleninu kombinovat ( 3 ořechy). Stejně jsem pokračovala u ovoce. Zhruba v půl roce žloutek, maso, ryby a další přílohy.
V 10 měsících večeře do ruky a v roce téměř stejně jídlo s námi :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
Asta135
13.11.24 07:33

Začínali jsme chvilku před ukončeným 4.m. Absolutně jsem ani u jednoho nedodržovala jednodruhovou zeleninu 3 dny. Dávala jsem, jak mi přišlo pod ruku. Mrkev, brambor, batat. cuketu, lilek,… S ovocem jsem začala asi po 14 dnech, s masem po měsíci. Ale každý dítko je jiný. Jsou děti, co v roce skoro nejí a jsou děti, co v 5 měsících ládujou jak sto kilovej chlap. Takže začínej pomalu, nenuť a nabízej a řiď se tak nějak sama sebou, svým pocitem a intuicí.

• Citovat
  • Upravit
7279
13.11.24 08:27

Na netu najdeš spoustu rad doporučení… já si vzala za své jet pomaličku…
první měsíc jsme jeli jen čistě zeleninu… postupně, pomalu… nejdříve jednodruhovou, postupně míchali… ale fakt jen čistě zeleninové příkrmy na oběd.
Po měsíci přidali maso a přílohy.. a zase měsíc jen obědy. Maso tak 3-4× týdně, jinak jen zeleninové s rýži, pohankou, kuskus na zavední lepku, brambory, batáty, qoinoa…
Pak za další měsíc dopoledne na svačinku ovoce (čerstvé, přesnidávky) a zase takto jeli měsíc, že měla svačinku a oběd a jinak UM.
A pak postupně zase za měsíc snídaně (bílý jogrut s ovoce, cca v 10m domácí kaše). Někdy až v 11m jsme začali dávat večeře husté polévky zeleninové, placičky různé zeleninové. Nějak jsme zavedli žloutek asi 9-10m, pak už i třeba nějako domáci buchtu nějaký ten 11m,. Každopádně i když jsem fakt vše zaváděla pomalu a dlouho do roka jsme stihli tak nějak vše. Po roce pak tvaroh (domácí pribinák se smetanou), solit jsem začala obědy kolem 18m, už po roce začala nějaké sýry, kousek pečiva s lulčinou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.24 09:59

Ahojky, my máme v plánu začít s příkrmy teď o víkendu. Malý má 4 měsíce a týden. Je na UM. Ale je to strašný jedlík a mlíko už je mu málo. Kdybys chtěla, napiš klidně SZ ;) jinak já pojedu podle stránky, kterou mi doporučila kamarádka… kdyžtak pošlu odkaz soukromě, kdybys chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
13.11.24 10:23

@Barevné klubíčko ahoj, já začínám za měsíc. Můžu poprosit o odkaz na stránku pokud by nevadilo? :) díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
13.11.24 11:04

Ještě můžete načíst tady jídelníček miminka ;)
Skupinka s recepty pro domácí stravu Vaříme pro kojence a batolata .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí