Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny zkušenější..
Prosila bych radu či doporučení jaké Lego se vám osvědčilo pro malé batole..Kolem dvou let.
V nabídce jsou jich mraky a já nevím co přesně bych měla koupit..
Nechci již ty velké čudlíky (ty doma máme) - malá zvládne již malé části, protože do pusy již dávno nic nestrká.
Jsou různé typy, kde se staví domečky ( mají okénka a dvířka), se zvířátky a kdo ví co ještě..
S čím si vaše děti nejvíce vyhráli v tomto věku?? Nerada bych koupila něco vyloženě neatraktivního..
Děkuju za hitparádu ( plus konkrétní názvy vašich oblíbených stavebnic lego).. ![]()
My jsme kupovali Kryštofovi k Vánoci tu farmu, nevím přesně jak se to jmenuje, má to v pokoji a už chrní. Je tam ten domeček, traktor pár panáčků a halvně zvířátka, který umí pojmenovat, takže se mu to moc líbí. On je na stavění docela šikovnej, takže mi pomáhá stavět domeček a pak ho zabydluje těmi zvířátky. A vydrží u toho docela dlouho, takže jsme se asi trefili ![]()
Ahoj. My jsme Anežce koupili základní kostky (měli je tenkrát hodně levně, tak jsem je koupila, a tím jsme legu propadli všichni
).
Pro začátek doporučuju jakoukoliv sadu, kde je hodně zvířátek a panáčků, páč to mají děti nejradši. Pokud ale máte náruživého obdivovatele vláčků, autíček atp, tak existují i takové sady, ale s těmi zkušenosti nemáme. Z Dupla máme vláčky bez kolejí, traktor, sanitku, autobus a to mají holky (obě) taky rády. Ale rozhodně vedou panáčci.
z téhle jsem měla největší radost já
http://www.legenio.cz/…t/514/s1.jpg
My jsme zacinaly Deluxe boxem.Je fajn,nejsou v nem jen zakladni kostky,ale i okenka,dva panacci,vagonek.Prijde mi to dobre,nez kupovat zakl.kostky a serepeticky k tomu.Emcu to bavi,takze jsme pak dokoupili i ty zakladni kostky,zviratka z farmy atd.Dostala k druhym narozkam a hraje si denne.Zatim nejlepsi investice do hracky!
Jo a vse,co jsme dokoupili,se stale vejde do toho boxu,coz je taky super!
My máme několik universálů + několik specialů.Nejvíce malej asi 14 měsíců má rád vidle a okno.Nevím proč ale vždy si to našel a hrál si s tím.Musím ho ale hlídat protože zrovna ty videl nejsou uplně ok. ![]()
Jinak stavějí mašinky - dávají kostky na sebe.Takže universály jsou super.Se zvířátkama si moc nehrajou ani jeden.
Mají autobus a sanitku s houkačkou- tu mají hodně rádi.Autobus je top hračka.
Myslíš už „malé“ lego…?
Majda ho taky jako technicky zvládne, nejí ho=), ale moc ji nebaví, protože ona nechce malinké vymakané autíčko, ale chce VELKÝ komín z dupla, velký domeček, zvířátka jsou akorát do ruky, autíčka z mála kusů, spíše vcelku, takže když s nima jezdí jak chce šíleně, nerozsypou se jí…
Myslím, že pro dvouleté dítko je fakt brzo…
No ale, když už teda=)
orientovala bych se na lego City, vybrat nějakou větší sadu dle zájmu a doplnit to normálníma kostkama - řada Creator a jasně velkou podložku.
Aha, tak já nepochopila, že Duplo už ne. Těmi velkými čudlíky jsem myslela Quatro
.
My Anežce jako první „normální“ lego koupili tohle http://www.easytoys.cz/….300x300.jpg
ale kvůli Marušce ho máme stranou. Radost z něj měla, až Mája povyroste, tak budem rozšiřovat.
- Lizbeth píše
- malá zvládne již malé části, protože do pusy již dávno nic nestrká.
To Ti zavidim - moje batole (skoro stejne stare jako to Tvoje) se na me dnes usmalo, a v puse melo to sroubovaci vicko od PET Matonky. Myslela jsem, ze me klepne
, vubec jsem o tom nevedela. Predstava, ze mu zaskoci, a ja ani nebudu vedet co a proc a jak ![]()
Omlouvam se za OT, s Legem neporadim, nemame.
aha, takže to lego pro velké už je fakt pidi a to duplo je jak velké - jeden dílek asi kolik cm??
Koukám, že o Legu vím prd.
díky za inspiraci - zvířátka, panáčci , autíčka, to všechno by u nás asi bodovalo..
my máme lego duplo.. kyblík s kostkama.. a ty jsou favorit!! skládá věže.. a jde mu to! a pak máme tu ZOO co tu už proběhla.. a určitě uvažuju k svátku že koupím nějaký traktor či auto… miluje auta! ale je to kluk!
máme i po holkách malé lego,ale to mu zas až tak nejde.. složit..
ta velká kostka lega dupla s jakoby čtyřmi pucíky má cca 3 cm na 3cm… ale odhaduju neměřím..
![]()
Tak to duplo by bylo ideální..Ta velikost.. ![]()
Potřebuji k tomu tu desku na kterou se to staví??
Jo aha, tak já zas myslela, že myslíš úplně to malé lego ![]()
Podložka není nutná… ale je hodně využívaná.
Jinak ale platí asi obecně, že bych koupila nějakou větší tematickou sadu, kopičku normálních kostek a podložku. Dokupovat už pak podle potřeby…
Majdu fakt nejvíc baví postavit „domečky“ a dávat do nich zvířátka a všelijak je přemisťovat a převážev právě v autíčkách, vagonkách…
A nebo stavět obyčejný, ale hodně vysoký komín=)
Podložku máme jen tu ze zeleného kyblíku a skoro vůbec ji nepoužíváme. A když jo, tak jen jako podlahu domečku. Anežka teď staví hlavně stroje na cokoliv (posledně na kukuřici
), Mája má nejradši panáčka-dědečka a olizuje mu celou hlavu.
Manžel objednával i jednotlivé kostky, něco se dá sehnat i na MMB (ale zatím máme myslím jen nové). Kupuje to hlavně tchán, protože vidí, jak je z toho Anežka nadšená. Sadu s obchodem máme dokonce 2× - je tam i pokladna, skříňky s průhlednými dvířky a zboží. Ale to pro dvouleťáka ještě asi ne.
My máme zvířecí farmu,konské stáje a rodinný domek (s postýlkama,koupelnou,kuchynkou..) a ten teda jednoznačně vede. Je opravdu krásnej a pro holčičky mě přijde v DUPLA úplně nejlepčejší ![]()