Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máme Duplo. Malá malé lego taky technicky zvládne, ale jak už tu někdo psal, nebaví to, je to drobné. Obyčejné lego zatím nebaví ani staršího skoro 5 letého, ale ho stavebnice nebavily dlouho.
Máme základní kostky, ZOO plus mláďata a nějakou farmu. Podložka je málo využívaná.
Ahoj my máme Lega duplo a máme toho mraky
tatínek má uchylku.Nejvíce si vyhraje s tímto
http://www.babyshopcz.cz/…-zacatecniky
mašinka na baterky ,jezdí po těch kolejích ,dělá to i zvuk jako mašinka a když čepuje benzín tak to dělá taky zvuky.
Máme Lego duplo Deluxe box, tam je i malá deska, na kterou se dá ze začátku stavět. A hlavně hodně základních kostek. Ty jsou, myslím, pro začátek důležité. K tomu jsme přikoupili Mláďátka a Hru s čísly. Takže celkem máme 4 panáčky, 5 zvířátek a 2 podvozky na autíčko. Zatím nám to stačí. I když, stále pošilhávám po dalších, baví mě stavět si s malým
Je pravda, že jemu se líbí hlavně zvířátka a okna (do nich strká kostky, zavírá, otvírá), ale už i zkouší občas skládat, nebo spíše rozkládá co postaví maminka
Pokud Legu propadnete, budete potřebovat velkou desku. Zatím bych nekupovala
U sestřiných dětí vede policejní stanice. Je tam auto se sirénou, ale i vězeň a záchod ![]()
Moc děkuju za zkušenosti, asi neodolám a koupím něco ještě před jejími narozeninami
![]()
Liz, my měli první toto , je tam pejsek, panáček, podvozek, okénko…co vís si přát…
No a pak to samozřejmě pokračovalo…
![]()
Eli si s Legem hraje, hlavně u jídla, dává zvířátka na podvozek (už se trefí
) a jezdí: dn dn dn…
A i sem tam dá kostku na kostku…
My jsme zacali hned s velkou ZOO - z MMB. Davidek miluje zviratka a znakuje, takze si uzijeme spoustu legrace. Ale presne jako u jinych deti, nejvice vede okenko a domecek, u nas jeste plot a kyticky. Ted zacal stavet kominy. K Vanocum jsme zakoupili Farmu. Tu stavim hlavne ja(jsem nadsenec). Davidek si zatim nejvic vyhraje s trakturkem. Ve vane mame Duplo lodicku a clun.
A ted posilhavam po vlaccich. Ale asi az k narozeninam.
O velkem legu ani neuvazujeme, prijde mi, ze si s tim Duplem musi vyhrat minimalne do skoly, kdyz to bavi i maminku, no ne? ![]()
tak my také máme Duplo, kluk ho dostal těsně po 2narozeninách..máme několik sad, dokupovala jsem i speciální kostky z MMB a baví ho to. Zatím je schopen postavit jen komín, ale už pár dní (jsou mu 2roky, 4měs) se snaží postavit něco jakoby symetrickou stavbu -různé typy kostiček na širší základnu vedle komínu a vždy jsou na každé straně stejné typy kostek..hrozně ho baví dělat vláčky, máme několik podvozků, tak na nich vozí zvířátka, panáčky atd..a super je ta veliká podložka na stavění-tam si sám řadí zvířátka, panáčky, kostičky podle barvy, tvaru atd..hodně taky stavím já a on kouká a i to ho baví ![]()
ale pro tento věk jsou skoro jednodušší stavebnice od playmobilu - zoo, farma, hřiště - ty miluje ![]()