Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím vás jak u vás probíhala první menstruace po samovolném přerušeni? Já jsem se včera vzbudila v noci s hroznou bolesti v levém podbřišku, myslela jsem že si zavolám rychlou, nemohu ani chodit, sotva se někam doplazim ale nevím jestli neplasim zbytečně, úplně se mi k MUDr nechce. MS furt nikde ale bolest šílená.
Příspěvek upraven 25.10.17 v 07:51
Nevím, jak dlouho jsi po potratu, ale okamžitě bych šla na gyndu. Toto rozhodně není plašení a bolest vůbec nemusí znamenat MS!
@Avu píše:
Nevím, jak dlouho jsi po potratu, ale okamžitě bych šla na gyndu. Toto rozhodně není plašení a bolest vůbec nemusí znamenat MS!
Cca měsíc, myslela jsem že by to prave už mohla být MS ![]()
Po šesti týdnech, bolest žádná, jen silnější krvácení. Raději k lékaři zajděte.
Po 5tydnech, bolesti ano ale na to trpim od mala a silna ms
Já měla cyklus po spontánním potratu jen o 2 dny delší než normálně a menstruace byla naprosto stejná jako ostatní, bolesti žádné, krvácení obvyklé.
@Kopretinka154 taky by to mohl být zánět močových cest. upaluj k mudr., na to jsou jedině atb a klid a teplo. Měla jsem to po obou potratech. Nemohla jsem ani chodit, děsný.
@masinka9 píše:
@Kopretinka154 taky by to mohl být zánět močových cest. upaluj k mudr., na to jsou jedině atb a klid a teplo. Měla jsem to po obou potratech. Nemohla jsem ani chodit, děsný.
Tak jsem zpět od MUDr a opravdu mám zánět močových cest ale prý to může souviset
tak děkuji moc ![]()
A všechny jste to dostaly az po těch 5-6 týdnech? A trošku intimnější dotaz.. kdy jste od potratu poprvé sexovaly?
@Anonymní píše:
A všechny jste to dostaly az po těch 5-6 týdnech? A trošku intimnější dotaz.. kdy jste od potratu poprvé sexovaly?
Hned jak mě přešel ten blbej zánět. Tak to dostala po 83 dnech
@masinka9 píše:
Hned jak mě přešel ten blbej zánět. Tak to dostala po 83 dnech
Takže ani ne po těch 6ti týdnech co doporučují?
Ahojte holky, nevím jestli to sem úplně patří, ale moc prosím o radu. V půli dubna jsem prodělala SP v 6.tt. Od té doby mám pocit, že se mi dá se říct zbláznilo tělo. Mám pupínky jak v pubertě, teď mi začaly hodně padat vlasy. Jsem dost unavená, normálně jsem spala 7 hod, teď spím i 9 a ráno se necítím rozhodně vyspaně, bolívá mě dost hlava. Nemám moc chuť k jídlu, tak ani moc nejím, a přitom pořád přibírám a to jsem si držela stejnou váhu už od maturity. V podstatě mám pocit, jako by moje tělo zůstalo v těhotenském módu, i když těhu nejsem. Před týdnem jsem čekala ms a zatím nic. Jak dlouho takové rozházené hormony mohou trvat? Máte některá zkušenost s něčím takovým?
Prosím o pochopení a zachování anonymity, v okolí nikdo neví, že jsem potratila.
A.
Já jsem potratila na začátku 5 měsíce, a sice ms došla po 31 dnech, ale jak strašně mi začaly padat vlasy..to jsem hleděla. Naštěstí se to srovnalo během dvou tří měsíců.
Udělej si čaj kontryhel, řebříček, třezalka stejným dílem. Šálek denně po dobu tří týdnů tě srovná. Mám to vyzkoušené, taky jsem po potratu šílela.
@Janli Děkuji, šlo by to i bez kontryhele? Mám endometriozu IV. stupně a kontryhel bych neměla…
A.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.