Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem 6 týdnů po revizi a MS nikde, myslíte, že mám ještě čekat nebo raději zajít k lékaři? Bylo mi řečeno, že většinou tak 4-6 týdnů tak jestli třeba někde není problém. Děkuji.
Pockala bych jeste par dni. Treba v pondeli si zavolej k doktorovi, pokud nedorazi, ale myslim, ze do te doby prijde. ![]()
@BaraRed Děkuji, snad ano. Už bych to ráda měla ukončené a měla jistotu, že vše pracuje jak má ![]()
Ahoj holky, tak jdu taky na řadu. 11.3.2019 SP ve 4tt, vše odešlo samo. Teď v pátek dorazila první MS, ale hrozně silná. Kusy sliznice jako při potratu, ale těhu jsem nejspíš být ani nemohla
. Stalo se to některé z vás?
Nemůžou to být ještě zbytky po tom potratu? Bylas na kontrolním ultrazvuku, jestli je děloha opravdu čistá?
Byla jsem na kontrole 10 dní po potratu, už jsem nekrvacela a dr říkal, že už roste sliznice a do měsíce bych měla dostat menstruaci. Spíš mě zaráží, že je tak hrozné silná, to jsem nikdy nezažila. Jenže potrat jsem taky měla první. Doma mám už 2 kluky.
@Jafija Já měla loni ZT v 8tt ale teda s kyretáží- to jsem dostala MS asi za 35dní a také pak pěkně silnou, krvácela jsem úplné kusy sražené. Mezitím jsem byla na ultrazvuku a dr. mi říkal, že ta první MS může být jakákoliv, že se tělo ještě vzpamatovává.
Teď po ZT v 16tt a vyvolaném porodu jsem byla také za 14dní ve stavu jako před otěhotněním, rostla mi sliznice, MS jsem dostala vlastně za 26dní po porodu. A byla normální, spíš slabší řekla bych. Čekám zrovna druhou, dnes 28dní, tak začínám být nervozní.
Pokud se ti ale cokoliv nezdá, radši to konzultuj s dr. Lepší než cokoliv zanedbat.
@jaas":https://www.emimino.cz/profil/jaas/
Díky. Říkala jsem si, že může být jakákoliv. Spíš mě překvapila ta síla. Ale dnes už je to mnohem lepsi.
To mě mrzí, co už máš za sebou. Držím palce, ať je vše brzo v pořádku a hlavně pak úspěšné tehotenstvi ![]()
Ahojky, včera jsem dostala první menstruaci po potratu ve 20tt. Je silnější, ale žádný extrém. Spíš mám problém s psychikou, necítím se vůbec ve své kůži, pořád bych brečela, celkově mi psychicky není moc dobře. Myslíte že to můžou být hormony nebo mám nějak plasit? Strašně se bojím nějaké psychózy nebo něčeho takového. nemel to někdo taky tak? Přešlo to s koncem ms?
@Anonymní píše:
Ahojky, včera jsem dostala první menstruaci po potratu ve 20tt. Je silnější, ale žádný extrém. Spíš mám problém s psychikou, necítím se vůbec ve své kůži, pořád bych brečela, celkově mi psychicky není moc dobře. Myslíte že to můžou být hormony nebo mám nějak plasit? Strašně se bojím nějaké psychózy nebo něčeho takového. nemel to někdo taky tak? Přešlo to s koncem ms?
Měla jsem to podobně, dle lékařky to byli hormony… Dostala jsem i léky, které mají psychice pomoct, ale ty jsem si vzala jednou, chtěla jsem to zvládnout sama.
Nicméně, pokud chceš brečet tak brec… Buď mezi lidma, snaž se něčím zabavit. Tak jsem to měla já… Ale i teďka po 3 měsících mám deprese se kterými bojuji. Hodně štěstí
![]()
@Merillyn píše:
Měla jsem to podobně, dle lékařky to byli hormony… Dostala jsem i léky, které mají psychice pomoct, ale ty jsem si vzala jednou, chtěla jsem to zvládnout sama.
Nicméně, pokud chceš brečet tak brec… Buď mezi lidma, snaž se něčím zabavit. Tak jsem to měla já… Ale i teďka po 3 měsících mám deprese se kterými bojuji. Hodně štěstí![]()
Děkuji ![]()
Ahoj holky, jak probíhala vaše MS po potratu? Dostala jsem Norethisteron kvůli nějakým zbytkům v děloze a dneska je to 7.-8. den, kdy pořád krvácím červeně při utření. Včera jsme byla na ultrazvuku v nemocnici na kontrole a doktorka nic neříkala, jen mi to přijde prostě hrozně zvláštní, přeci by to mělo už končit ne?
Děkuji za vaše zkušenosti:-)
@Anonymní píše: Více
Já jí měla cca 11 dní, běžně mám tak 3-4 dny.
Dobrý den,
jsem osm týdnů po SP a menstruace pořád nedorazila. Chystám se k doktorce, ale chci se zeptat, za jak dlouho by měla tak dorazit. Za jak nejdéle vám dorazila? Snad nebude zase další problém… děkuji
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj holky, jsem 6 týdnů po revizi a MS nikde, myslíte, že mám ještě čekat nebo raději zajít k lékaři? Bylo mi řečeno, že většinou tak 4-6 týdnů tak jestli třeba někde není problém. Děkuji.