Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, minuly mesic jsem prodelala samovolny potrat v 7tt bez revize, na ultrazvuku vse ciste, z krve HCG 0 a zadny zanet. 5.12. jsem dostala prvni ms a trva doted, tedy uz 12. den a nevypada, ze by chtela skoncit, podbrisek me mirne poboliva a vychazi ze me stale kusy sliznice. Prikladam to docistovani, ale zajima me, jaka delka ms je jeste v poradku a jaka uz je moc dlouha. Jak jste to mely vy?
Ahoj holky. Zajímá mě, kdy jste dostaly první menstruaci po potratu ? Jsem po SP 34 dni, potratila jsem na konci listopadu, a ms od te doby nikde.. Děkuji za odpovědi.
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Zajímá mě, kdy jste dostaly první menstruaci po potratu ? Jsem po SP 34 dni, potratila jsem na konci listopadu, a ms od te doby nikde.. Děkuji za odpovědi.
Po 6 týdnech. Přijde, až bude děloha připravená
.
Já měla SP v polovině listopadu v 5+6 tt. Sex jsme s partnerem měli cca dva týdny po SP, když ms nepřišla do 35. dne, zkusila jsem tt a byly tam //. Jinak mám cykly 26 dní.
Záleží i jaké máš normální cykly, já mám dlouhé (35-45 dní) takže jsem počítala s tím, že mi přijde až po 6. týdnech, i když gyndař mi říkal, že by měla přijít klasicky po 4. týdnech (předpoklad, že má žena cyklus 28 dní)
Ahoj holky muzu se pridat? 2.11. SP bez revize pokud pocitam dobre tak 16.12. koncilo 6 nedelko a ja se cistila prvni 3tydny pak nic a znovu jsem zacala spinit 15.12. tedy jeste v 6nedelku tak jsem si rikala parada srovna se vse co ma a ms probehne v poradku ale spineni se tahlo do 20.12. a od 21.12. krvacim jasne cervenou krvi. Nemuzu rict kolik mam vlozek na den menim si je casto, ale neni to ani silne ani slabe, ale otazka zni jak dlouho to muze trvat tahne se to do ted a a uz me to celkem unavuje, krvacim uz 17den a zacina me to vycerpavat
ps.: Neni mi spatne, nic me neboli, proste zadnej priznak ms nemam krom toho ze krvacim ![]()
@Naomi14 Raději bych to zkonzultovala s lékařem, 17 dní už je dost. Ale taky jsem měla první MS po potratu divnou a celkem asi 11 dní. Podle doktora je běžné, že trvá 1 až 2 cykly než se to dostane do normálu.
Tak u me ms moc nehrozi mam pcos ale kdyz uz ji dostanu tak ro stoji za to, ve stredu tam zajedu a optam se, dekuji za odpoved ![]()
@Naomi14
Ja jsem mela prvni ms nakonec 17 dni. Ke konci zacala rychle slabnout, az behem 1 dne skoncila.
@BaraRed no me to vzdy ustava ustava pak mam treba 3h cisto a pak bum a je to tam zas
ale tak ted uz je to aspon lepsi ze vim ze to pretrvava tak jsem celej den jak na trni kdy se to rozjede ale uz je to slaboulinke ale vecer zas neco tak vim co cekat no
zitra tam zajedu a na truc se mi to urco zastavi
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Tak to bylinky bez porady s lékařem raději ne. Všechny tři mají vliv na hormonální hladiny a nevím, co by to s tebou udělalo. Ale můžeš se poradit s paní Mgr. Podhornou fi Naděje. Vyrábí bylinné kůra a má tam i poradnu, třeba ti pomůže i s endometriózou.