Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V 11 letech.
Kolem 10 let by mohlo být. První věk menstruace se neustále snižuje.
9 let nevím jestli je normalni?
Kolik váží? Většinou u statnějších nebo hodně vysokých dívek bývá dřív.
Ano, je to stále častější.
V dnešní době jsou dívky (deti obecně) dobře živené a vyspělé.
Kamarádky dcera taky v deseti. U dcery ve škole ve 4. třídě na plavání pár holek kvůli menstruaci neplavalo.
Znám holku, co to dostala už v 9 letech.
Starší sestra dostala menstruaci ve 13 letech, já ve 14 letech, máma to prý také dostala později, proto nás zarazilo, že mladší sestra to dostala už v 11 letech.
Za krátko jí bude 10, takže ano, bohužel
taky mi to přišlo strašně brzké ukončení dětství v těch 10 a bylo mi to i docela líto, že se tak malé už musí takhle otravovat
je divná doba, asi ta strava a hormony z kuřat, blbý je, že do cca dvou let poté se uzavře růst, takže pokud je to takto brzo, mohou holky zůstat menší… (u nás to tak zrovna je)
achjo no… co naděláš… to má teda „vánoční dárek“ ![]()
@Lucy75 píše:
Za krátko jí bude 10, takže ano, bohuželtaky mi to přišlo strašně brzké ukončení dětství v těch 10 a bylo mi to i docela líto, že se tak malé už musí takhle otravovat
je divná doba, asi ta strava a hormony z kuřat, blbý je, že do cca dvou let poté se uzavře růst, takže pokud je to takto brzo, mohou holky zůstat menší… (u nás to tak zrovna je)
achjo no… co naděláš… to má teda „vánoční dárek“
To jsem nevěděla, že do dvou let se uzavře růst. Já myslela tak max do půl roku. Dceři teď bylo 13 a menstruaci dostala přes třemi měsíci. Já ji dostala v necelých 14 a byla jsem celkem vysoká, ale pak nevím jak dlouho jsem rostla. Ale asi ano, mám 180 cm.
Měla jsem strach aby dcera nepřestala teď růst, je trochu statnější a tak spoléhám na růst. Není tedy obézní to ne, sportuje závodně. Naštěstí má už 167 cm, dnes jsem ji zrovns meřila. Ona totiž moje babička byla fakt malá, měla 155 cm
tak jsem se bála toho zastavení růstu.
Noha ji snad přestala hned růst. Mě tedy tehdy ano. Dcera má 40 a to fakt stačí.
První menstruaci jsem dostala přesně měsíc po 10 narozeninách, takže určitě je to možné ![]()
Prosím, vy, co máte dcery, které dostaly menstruaci v 9/10 letech, můžete, prosím, pro zajímavost napsat, kolik v tu dobu vážily/měřily? Děkuji.
Moje dcery nadprůměrně vysoké, i lékařka na prohlidce upozorňovala, že to přijde brzy.
Dobrý den, mám 9 letou dceru a dneska ráno měla na kalhotkách malinko krve. Říkala jsem si jestli se třeba neporanila, ale krvácí stále a víc.
Může se jednat o první menstruaci v takto nízkém věku? 
Já sama měla menstruaci až ve 14 letech a starší dcera v čerstvých 13 letech.