Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@řeřicha píše:
Už to studuji, asi vyšla z nějaké staré tabulky. Našla jsem na netu toto a tam je taky 136 cm na 9 let nadprumer. https://www.vitalia.cz/…ebo-nemocne/Ale našla jsem pak i jiné, kde je průměr. Tak nevím.
V tom obrazku, ktery tam maji vlozeny, je v 9 letech prumer 135 cm. Ale nevidim, jestli je to pro kluky, nebo holky. To je dost rozdil. Kazdopadne se ty percentilove grafy posouvaji stale nahoru. Driv by ty nase holky byly nadprumerne ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám 9 letou dceru a dneska ráno měla na kalhotkách malinko krve. Říkala jsem si jestli se třeba neporanila, ale krvácí stále a víc.Může se jednat o první menstruaci v takto nízkém věku?
Já sama měla menstruaci až ve 14 letech a starší dcera v čerstvých 13 letech.
Kamarádka má dceru a ta má pravidelně od 9 let Ms tělo někdy ukazuje že už je připravené moje dcera měla Ms 12 první taky jsem si říkala moc brzo
Jedna Indka měla menstruaci od 5ti let. Takže můžeš být ráda, že tak „pozdě“
. Jinak jsem četla, že spodní hranice je 8 let.
@Dana066 píše:
Jedna Indka měla menstruaci od 5ti let. Takže můžeš být ráda, že tak „pozdě“. Jinak jsem četla, že spodní hranice je 8 let.
Lina Medina v 5,5 letech porodila syna. Nekde jsem cetla, ze MS udajne mela od 8 mesicu. Chudinka ![]()
@Dana066 @Janča6
To je syndrom předčasné puberty. A bohužel je i několik otřesných případů, kdy jsou ty holčičky ještě k tomu zneužity a následně musí porodit dítě ![]()
Jak tady pisete o te vysce,, ja jsem mela v 10 letech 171 cm. 😁 Hrala jsem basketbal a tam nas bylo ve stejnem veku takto vysokych pet. Uz je to pres 20 let.
Prsa a chlupy mi zacaly rust nekdy v 9, prvni menstruace v 10. Vyrostla jsem potom uz jen 4 cm. Vahu uz nevim, ale zadny extrem, na to, ze jsem mela spis dospelou postavu. Doktorka nic neresila.
Mam hypofunkci ŠŽ, ale na to se prislo az onekolik let pozdeji.
@MiaBea Naše prostřední dcera měla první menses taky hodně brzo. Měla teda nejdřív špinění a to už dva měsíce před 11 narozeninami. Pak v tom měsíci, co jí bylo 11, už to bylo normální krvácení. A míry v 9 na preventivce 146,5 cm a 46,8 kg. V 11 pak 163 cm a 56 kg.
Pro zajímavost, teď jí bude 14,5 a měří 172 a už teda snad neporoste, hlavně noha, pevně doufám, teď má velikost 42 ![]()
Tak já mám kamarádku, co to dostala dokonce v osmi letech na táboře! Tenkrát ještě internet nebyl, nevěděla o co jde, myslela si chudinka že umírá…dneska už holky informace o MS mají. Jestli to tvoje dcera dostala v 10 letech, to už dneska taková rarita není.
Je to normalni, nekdo to muze dostat v 10,16,13 a nekdo i v 9.od zname dcera to uz dostala v 7 ![]()
Ahoj, mohu se zeptat, dcera to dostala ve 13 a 10 měsících, teď je jí 15, váží 60kg a měří 173cm. Měla to plus mínus pravidelně…ač párkrát ob měsíc..teď má 3 měsíce pauzu..je to normální? Nějak si to u sebe už vůbec nepamatuji… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mohu se zeptat, dcera to dostala ve 13 a 10 měsících, teď je jí 15, váží 60kg a měří 173cm. Měla to plus mínus pravidelně…ač párkrát ob měsíc..teď má 3 měsíce pauzu..je to normální? Nějak si to u sebe už vůbec nepamatuji…
A není nahodou těhotná? Moje dcery v tom věku měly občas výpadek, ale nikdy ne 3 měsíce, bylo by mi to podezřelé.
@Anonymní píše:
Ahoj, mohu se zeptat, dcera to dostala ve 13 a 10 měsících, teď je jí 15, váží 60kg a měří 173cm. Měla to plus mínus pravidelně…ač párkrát ob měsíc..teď má 3 měsíce pauzu..je to normální? Nějak si to u sebe už vůbec nepamatuji…
Nezhubla třeba v poslední době? Nebo nebyla nemocná ![]()
Ahojte maminky, dnes jsem našla na kalhotkách dcery (9,5 roku) nahnědlou skvrnku. Je možné, že už opravdu začíná menstruace? Já jsem měla první skoro ve 12 letech. Dcera je spíše drobnější, 134 cm a 25 kg. Bojím se, jestli ještě vyroste aspoň do cca mojí výšky (160). Já už jsem od první ms nevyrostla víc jak 10 cm.
@Anonymní píše: Více
To si nemyslím že by takové drobné dítě dostalo menstruaci. Bývá to u mladších dětí, ale statnější, vyspělejších.