Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Cysta?
ty se během cyklu mohou zvětšovat…každopádně jak píšeš..co nejdříve k lékaři ať se na to kouknu. Držím palce
![]()
Může to být vlivem menstruace. Většina bulek v prsu není rakovina. A rakovina opravdu nevzniká ze dne na den. A zpočátku nebolí, v tom je zrádná.
@Havlova píše:
Může to být vlivem menstruace. Většina bulek v prsu není rakovina. A rakovina opravdu nevzniká ze dne na den. A zpočátku nebolí, v tom je zrádná.
Já si prsa opravdu poctivě často kontroluji.
Tohle se udělalo ze dne na den, jak mě prsa bolela.
Má to tak 1-2cm..
@Anonymní píše:
Já si prsa opravdu poctivě často kontroluji.Tohle se udělalo ze dne na den, jak mě prsa bolela.
Má to tak 1-2cm..
Rakovina roste pomalu. Už to ukazuje spíš na nějakou cystu, uzlinu,…
@Anonymní píše:
Já si prsa opravdu poctivě často kontroluji.Tohle se udělalo ze dne na den, jak mě prsa bolela.
Má to tak 1-2cm..
Taky se mi to udělalo ze dne na den…byla to jen cysta, na sonu se zjistilo, že jich tam mám daleko víc…neboj se, to bude v pořádku ![]()
Hlavně klid, já kdysi měla docela velkou Bulku buď v prsu nebo v podpaží, bolela, šla jsem na utz a ikdyz to šlo cítit po hmatu dost zřetelně, dr vůbec nic nevidělá, ale vůbec nic. Teď se mi to občas dělá taky, to je spíš tukova bunka, cysta, ucpaný por atd. Na vyšetření rozhodně zajdi, ale nekaz si Vánoce, kor když máš dítě. Podle mě to rakovina nebude. Hm?
![]()
Já bych to taky viděla spíše na tu cystu. Rakovina se neudělá ze dne na den ![]()
@Havlova píše:
Rakovina roste pomalu. Už to ukazuje spíš na nějakou cystu, uzlinu,…
to bohužel není pravda, agresivní rakovina prsu vyroste během týdnů - bohužel vlastní zkušenost - na ultrazvuku nález v pořádku a za další dva měsíce tam byl již karcinom…rakovina vaječníků roste ještě rychleji, ale v případě zakladatelky to bude s největší pravděpodobnosti cysta…ale na sono určitě běž a pokud tam včera nic nebylo a dnes tam je bulka hmatatelná, tak to rakovina vážně spíš nebude, ze dne na den opravdu nevyroste, ale za týdny již ano…
@samaji píše:
to bohužel není pravda, agresivní rakovina prsu vyroste během týdnů - bohužel vlastní zkušenost - na ultrazvuku nález v pořádku a za další dva měsíce tam byl již karcinom…rakovina vaječníků roste ještě rychleji, ale v případě zakladatelky to bude s největší pravděpodobnosti cysta…ale na sono určitě běž a pokud tam včera nic nebylo a dnes tam je bulka hmatatelná, tak to rakovina vážně spíš nebude, ze dne na den opravdu nevyroste, ale za týdny již ano…
Tohle bylo do druhého dne. Jeden den nic, druhý den 1-2 cm a bolí.
Jinak o tomto vím, to je právě v porovnání s tím u zakladatelky pomalé.
Doufám, že už jsi v pořádku a nic dalšího tě nepotká. ![]()
@Havlova píše:
Tohle bylo do druhého dne. Jeden den nic, druhý den 1-2 cm a bolí.
Jinak o tomto vím, to je právě v porovnání s tím u zakladatelky pomalé.
Doufám, že už jsi v pořádku a nic dalšího tě nepotká.
Ano, ze dne na den hmatatelná bulka rakovina nebude, ale jen jsem chtěla vyvrátit, že rakovina roste pomalu, bohužel určité typy pomalu nerostou…, děkuji, jsem již v pořádku, našlo se to i přes to včas, ale za další měsíc už by to prý včas nebylo ![]()
@samaji trochu si mě vyděsila
byla sem začátkem měsíce na sonu a Mudr že tam vidí stín a mám přijít za tři měsíce na kontrolu. Tak se toho bojím a doufám že něco nezanedbá..
@Anonymní píše:
Ahojk holky já mám svátky zkažené.Rvu už dva dny jak želva. 22.12 jsem dostala menstruaci. Mám hormonální telisko, a začaly se mi občas dělat cysty na vajecnicich. Ted před ms mě opět priserne bolely prsa. V jednom se mi udělala taková větší hrudka. Nepřijde mi jakoby to tam nepatrilo oproti druhemu prsu, spíš že je to něco zvetseneho. Samozřejmě hned jak to půjde mažu na sono.
Mám malinký dítě. Hrudka v prsu obcas boli, obcas mě v tom prsu pichne, svědí…Jinak žádný flek tam nemám. Na to ze se mi to udělalo ze dne na den s příchodem menstruace mi to přijde dost velký.
Co to může být? Je mi 23
Neboj, to bude cista nebo něco tukového. Krásné Vánoce a nestresuj se ![]()
Ahojk holky já mám svátky zkažené.
Rvu už dva dny jak želva. 22.12 jsem dostala menstruaci. Mám hormonální telisko, a začaly se mi občas dělat cysty na vajecnicich. Ted před ms mě opět priserne bolely prsa. V jednom se mi udělala taková větší hrudka. Nepřijde mi jakoby to tam nepatrilo oproti druhemu prsu, spíš že je to něco zvetseneho. Samozřejmě hned jak to půjde mažu na sono.
Mám malinký dítě. Hrudka v prsu obcas boli, obcas mě v tom prsu pichne, svědí…Jinak žádný flek tam nemám. Na to ze se mi to udělalo ze dne na den s příchodem menstruace mi to přijde dost velký.
Co to může být? Je mi 23