První mobil

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31826
14.1.19 11:08
@Kriss Tina píše:
@Jarka K a kde vezme wifinu na to psaní? Tu mají ve škole volně přístupnou? Když říkáš že bude psát wattsup (což myslíš asi whatsapp, což je apka co potřebuje přístup k internetu) :think:

Ona by měla existovat i kreditová verze internetu, posledně jsem to někomu dohledávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
14.1.19 11:09

@Nimie to je ale děsně drahý ne?? Já už kredit pár let nemám, ale když se kupoval za kredit tak to sežralo všechny peníze na kartě a moc toho internetu nebylo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31826
14.1.19 11:13
@Kriss Tina píše:
@Nimie to je ale děsně drahý ne?? Já už kredit pár let nemám, ale když se kupoval za kredit tak to sežralo všechny peníze na kartě a moc toho internetu nebylo :think:

Těžko říct, určitě to bude dražší než klasické paušály. Na druhou stranu pokud bude omezený jenom na komunikaci přes mesengery, tak to toho internetu moc nesežere. Jen holt nesmí otevřít stránku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
14.1.19 11:17

@Nimie právě tomu bych u dítěte moc nevěřila :mrgreen: bude chtít ukázat kamarádům ve škole nějaké video na youtube, pustí si nějakou onlinovku, možná bude i hledat nějaké informace (netuším jestli děti na prvním stupni používají internet i k vyhledávání nějakých poznatků nebo jenom na zábavu) :mrgreen: a internet za 200kc je v háji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.1.19 11:20

@Kriss Tina toto vse se dá zamknout a povolit jen to, co chceš ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
14.1.19 11:23

@Tichošlápek aha, já zatím dítě s mobilem nemám, a když si ho půjčí je doma na wifine. A to jde zamknout třeba jenom na dobu kdy nemá mobil přístup k WiFi nebo se to musí celkově?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31826
14.1.19 11:27
@Kriss Tina píše:
@Nimie právě tomu bych u dítěte moc nevěřila :mrgreen: bude chtít ukázat kamarádům ve škole nějaké video na youtube, pustí si nějakou onlinovku, možná bude i hledat nějaké informace (netuším jestli děti na prvním stupni používají internet i k vyhledávání nějakých poznatků nebo jenom na zábavu) :mrgreen: a internet za 200kc je v háji

Mu to nenecháš nainstalované :) nebo tyhle věci zablokuješ. Jinak spousta škol třeba má normálně přístup do počítačové učebny i na prvním stupni (nebo k počítači v družině apod.), kde si případně může i ve škole vyhledávat informace. Telefon k tomu stejně nepotřebují a ani v tom nevidím žádnou výhodu, protože na prvním stupni by si dítě mělo osvojit základy fungování s počítačem „tak jak se to má“ - správně sedět, správně psát, tvořit text apod., nic z toho se na telefonu nenaučí a ještě na tom má zbytečně malý displej s ne vždy ideálním formátováním, takže si zbytečně namáhá oči víc než je třeba. Tudíž telefon bych klidně nechala s hrama a nějakýma messengerama (případně s aplikací na vyhledání spojů) a informace ať vyhledává na něčem rozumném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.1.19 11:30

@Kriss Tina jde to i to, pripadne i časový zámek - ze třeba od osmi do tři nemůže hrát hry apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.1.19 12:36

Dcera prvnacka dostala ted od Jeziska Honor. Presne nevim dal, jeste jsem v praci, tak odpoledne se mrknu.
Vybiral to svagr. Uz zustava i sama doma, takze jsem rada, ze jsme v kontaktu.
Nejstarsi ma telefon. Pro obe mame stejna pravidla. Do skoly ho nosit nesmi (kdyz neni vyjimka, ze nastala nouzova situace).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
14.1.19 14:16

@Kriss Tina zatím mám v plánu telefon jen na doma. Aby se s námi spojil, když bude sám a zahrál si. Až ho začne nosit do školy, bude ten správný čas na tarif. To se prostě uvidí. Teď mi jde hlavně o výběr přístroje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
14.1.19 14:21

@Kelsey budes hodna, když mrknes. Jj, tak nějak je to u nás. Mám ročního ještě a když je starší nemocný nebo se mu nechce, jdu ven s malým sama. A jsem pak nervózní, co když něco…

A telefon z nás loučí už od 6, kdy ho dostal jeho první kamarád :roll: 2 roky a víc už nevydržím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí