Nechce chodit do ZUŠ

882
12.1.19 21:18

Já bych ji nenutila jestli se necítí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3745
12.1.19 21:20

Nenutit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
12.1.19 21:20

Já bych nenutila a nechala ji jít na jiný obor. Dcera chodila vloni, letos nechtěla kvůli učitelce. Má talent, je to škoda, ale nebudeme ji nutit chodit někam, kde se necítí dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
12.1.19 21:21

Jestli si to nevybrala sama, tak nenutit. Až si vyberte svůj obor, ale upozornila bych ji, že u toho už musí vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
12.1.19 21:22

Dělala bys něco, co tě nebaví? Já jsme chodila jako dítě na flétnu, jen proto, že se to ode mě očekávalo. Takže jsem chodila za školu a zbytečně držela místo někomu, kdo by tam chodil s radostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
12.1.19 21:26

No u nás dcera chodí a chodila na víc oborů ZUŠ. Vždy musela dochodit ročník, školní rok. Po dvou letech nechala tancování a nikdo se na to divně netvářil. Chtěla končit už v prvním pololetí, ale to jsem ji nenechala, musela to dotáhnout do konce školního roku. Pak se změnila učitelka, tak ještě rok chodila, ale pak už to nestíhala a prioritní obory pro ní byly jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
12.1.19 21:30

@Ukulina
Ale asi ukončila ten jeden ročník? Já bych nejradši, kdyby chodila do června, mezitím šla v květnu na přijímačky a pak se slušně odhlásit. Odejít v pololetí mi připadá prostě nevhodné. Ale samozřejmě je na prvním místě spokojenost dítěte, to je jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
12.1.19 21:33

Já bych ji „donutila“ dochodit školní rok. Jsem toho názoru, že se takhle děti neučí žádné zodpovědnosti a v životě je třeba občas zatnout zuby, občas něco překousnout, občas někde vydržet. Nelámala bych to tak že tam musí zůstat na 9 let, je to dítě, ne dospělý, ale v polovině roku bych ji asi přecházet nenechala, abyste za 3měsíce neřešila to samé s oborem novým.. cokoliv se jí znelíbí a šup na jinou školu, na jiný obor atd. Některé věci se také ustálí a po čase to dítě vidí jinak. Nedělala bych zbrklá rozhodnutí, já bych tedy vyčkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388

@lamicina Ano, právě si také myslím, že by měla dokončit ročník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445

Nechala jsem kluky aby si sami vybrali na co chteji do ZUSky chodit. Taky bych pro ne radeji treba kytaru, ale starsi chtel klavesy a mladsi klavir. Tak to maji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
12.1.19 21:38

@4-1.cz V podstatě jste napsala, jak to cítím taky, ale chtěla jsem slyšet více názorů, moc dík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
12.1.19 21:39
@BlueFox píše:
@lamicina Ano, právě si také myslím, že by měla dokončit ročník.

Ano, ale v pripade, ze by si ten obor sama vymyslela a vybrala. Pokud by chtela odejit z krouzku do ktereho bych ji natlacila ja, netrvala bych na tom aby dodelala pololeti. Krome anglictiny, tam diskuzi nepripoustim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
12.1.19 21:43

@BlueFox zaleží kolik je jí let a co je duvod že tam nechce chodit… u syna (7) je třeba duvod proč nechce jit na plavání na který se vždy těší skutečnost, že doma běží zrovna televize a on tam zahledl sanitku a čeká že tam něco zajimavýho uvidí…tak začne vyvádět že nikam nepujde… když televize neběží tak se teší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
12.1.19 21:45

@Ijen Tak je to ideální. Jenže jsme s dcerou měly trošku jinou představu o náplni toho oboru. Recitace ji baví, ale představovala si, že budou trošku i hrát nějaké divadlo a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
12.1.19 21:45

Syn nám teď chce přestat s fotbalem. Chodí rok a půl, hrozně ho to bavilo. Ale poslední měsíc různě postonával, pak nebyl, pak vánoce … a najednou si odvykl, chce si hrát, nechce na trénink.
Myslím si, že je to teď tou tělocvičnou. Při tréninku mají takovou „opičí dráhu“, ale co jsem sledovala, tak měli v jednom okruhu asi 2× kotrmelec dozadu a to dělali více než půl hodiny. Takže asi tak 60×… Viděla jsem, jak už se mu nechce … Taky teď nevím, jak s tím naložit. Myslím, že až budou zase venku, že ho to bude bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí