Nechce chodit do ZUŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25194
5.2.20 12:02

Ahoj..
neteř chodila pro svůj talent taky na zuš na výtvarku a nakonec (i přes velmi špatné školní výsledky v normální škole) vystudovala výtvarný obor na stř. škole s maturitou a pokračovala na vš, a do života jí to dalo opravdu moc, sama to tak vnímá.. je ale fakt, že ji to bavilo a malováním a kresbou žila od mala..
já s kroužky a zuškou taky s dcerkama občas bojuju.. jedná chodí pátým rokem na sólový zpěv, nauku nenávidí, zpět miluje :mrgreen: před 3roky se v nauce „sekla“, začla si ráno stěžovat na bolesti břicha apod., bylo mi jasné, že je to kvůli nauce.. stěžovala si, že je to strašně těžké (což má pravdu, je to hnus) a že paní učitelka je strašná (čemuž jsem nepřikládala váhu.. po návštěvě zuš jsem to pochopila.. je to stará struktura bez špetky empatie..), vyřešila jsem to tak, že jsem p. učitelce řekla, že je dceři zle jen si na nauku vzpomene a že si stěžují i další děti - ona na to, že ona se už měnit nebude - ale k dceři změnila přístup, přestal pětky :mrgreen: já jí „dovolila“ na výzo klidně i trojku, ta nauka je fakt opruz a ke zpěvu i nástroji je povinná…
další koníčky holky vyměnily postupně, třeba po 2-3 letech, ale vždy nahradily jiným (třeba aerobik gymnastikou, tahle co o ní píšu je sportovní antitalent, tak ji nenutím a šla do Savců a Vaření, a tam je spokojená a strašně se tam těší :srdce: )
ono je to těžké, něco jiného je kroužek, něco jiného Zuška..
je těžké najít tu čáru, přes kterou už nemá smysl dítě nutit..
to ale poznáš sama (viz. „bolesti břicha“, to se prostě už řešit muselo..)
pokud nemá za výtvarku náhradu, nechala bych ji ROZHODNĚ dochodit tento ročník a v létě se s ní pak domluvila co dál a zda pokračovat nebo najdete obor, ve kterém bude šťastnější…
někdy si člověk promítá do dítěte co by chtěl ON.. ale je potřeba poslouchat co chce ONO..
na druhou stranu při každém prdu necuknout.. to by taky mohla měnit kroužky každý měsíc, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.20 12:19
@Paní Harringtonová píše:
Jestli nemá nic jinýho jako náhradu, klidně bych ji tam posílala dál. Lepší, než aby seděla doma na zadku s mobilem v ruce.

Taky to tak vidím.

• Citovat
  • Upravit
41
5.2.20 12:21
@Anonymní píše:
Mě spíše zajímá zkušenost těch, co chodili přímo na výtvarku, zda to považují za ztrátu času. S tou hudebkou se to moc nedá srovnat.

Já jsem chodila na výtvarku a v té době mě to hodně bavilo, ale ve finále to nevnímám jako něco extra přínosné. Ale bavilo mě to a ne každý kroužek musí být nezbytně přínosný. Problém je, že pokud výtvarka dítě ani moc nebaví, tak tam moc benefitů nevidím. :nevim: Podobně jako hra na hudební nástroj. Všechno tohle je hezké a fajn, pokud to člověka baví, ale málokdo to pak později reálné v životě využije, tak proč se do toho nutit… Zároveň bych ale trvala na tom, aby dítě kroužek „dochodilo“, jinak by mohlo takhle měnit názor pokaždé a rodič by jen platil jak blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.20 12:30
@Anonymní píše:
Taky to tak vidím.

Udělej to podle sebe, jak to cítíš. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3164
5.2.20 14:14

Chodila jsem 9 let, od 1. třídy do 9. Kdybych nešla na SŠ grafický design (internát), chodila bych do ZUŠ i na SŠ. Byl to jediný kroužek, který mi vydržel tak dlouho. Nejsem velký talent, taky byly dny, kdy se mi nechtělo. Přijela jsem domů v sedm a nemohla jsem trávit odpoledne s kamarádkami, ale jsem ráda, že jsem chodila. Měli jsme pohodovou učitelku a dobrý kolektiv. Bylo to zajímavé. Různé výtvarné techniky, grafické techniky, keramika. Rozhodně více umělecky zaměřené, než třeba DDM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.20 14:26

Ja bych ji nenutila. Trba ji to opravdu nebaví a nebo yx ji staci to co umí. Ja si sve krouzky dosloca vyotravivala a i když rodice nebyli moc nadceni. Byla jsem v nich lepsi jak ostatni. Pak slevili.

• Citovat
  • Upravit
21091
5.2.20 14:38
@Anonymní píše:
Taky to tak vidím.

Hele ono někdy je fakt lepší slevit. Nepřijde mně, že sportovní kroužek dvakrát týdně je málo. A ono pokud jí tam budeš nutit, tak se ti může seknout i v pubertě. A bude to ještě horší.

Pokud to nechceš utnout hned, tak bych jí řekla, že ať vydrží do konce roku a potom si popovídáte znovu a uvidíš. A jestli je pro tebe tak důležitá alternativa, tak jí to tak řekni teď. S tím, že od září buď výtvarka nebo ať si najde něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí