Nechce chodit do ZUŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42859
13.1.19 12:04

@ugluk Takže kdyby nechtěl plavat, chodil by jen do pololetí? Dost dobře nechápu rozdíl mezi plaváním a dramaťákem, v závěru je pro další život lepší naučit se vystupovat před lidmi, než plavat. Ale jinak neříkám ani nutit roky, ani jeden při prvním heknutí odhlásit. Ale vzhledem k tomu, že ZUŠ je škola, nechala bych do konce roku, s tím, že příští rok ne. Navíc podle příspěvků zakladatelky to nebylo nucení, jen od toho čekaly něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69130
13.1.19 12:10

@Havlova píšu, že o plavání nediskutuju. Respektive ne ve stavu, v jakém je mé dítě teď - sice něco uplave, ale s vypětím všech sil. Až bude plavat solidně a šlo by jen o pilování stylů, tak pokud by ji to nebavilo, nenutila bych.
Mně přijde, že zakladatelky dcera nemá s veřejným vystupováním problém, jen ji netěší, že furt jen recitují. Tím pádem kombinace - můj nápad, dítě to nebaví, nic nového mu to nepřináší - by pro mě nebyla důvodem k pokračování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
13.1.19 15:25

Díky všem za názory! Stejně nevím :lol: .Pokusím se asi spojit s paní učitelkou a promluvit si s ní nebo napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.1.19 16:48

Já bych ji nechala dochodit pololetí. ZUŠ není kroužek, ale není ani povinná.

@BlueFox Dcera skončila ve druhém ročníku po první hodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.20 09:04

Nechce chodit na výtvarku

Mám dceru ve 4. třídě a v od první třídy chodí na výtvarný obor na ZUŠku. Byly tam příjimačky a docela dost uchazečů, brali pár. Od mala ráda maluje, hezky a je dost kreativní, ráda maluje různé komixy apod. Akorát si tak 2. rok stěžuje, že tam chodit nechce, že ji to zdržuje (ano, od mobilu), že je tam paní učitelka nutí malovat to a to a ona te neumí, nechce, je nejhorší. Občas i jako slzy v očích ( za 5 minut po nich ani památky). Dle jejich slov „všichni“ dostanou prý jedničku s hvězdičkou a ona třeba jen jedničku. Ale to tvrdí ona. Já to „všichni“ v jejím podání znám. Všichni jsou bohatí, mají domy, jenom my ne atd. Ale i kdyby byla nejhorší, což si myslím, že není, nosí jedničky, tak jsem i tak ráda, že tam chodí, protože se tam naučí techniky, co by se sama třeba nenaučila a jednou se jí to může hodit. A v neposlední řadě nejde o cvičení na housle 4 h denně, ale o 2h týdně. Myslím si, že by byla škoda toho nechat. Můžu se zeptat někoho, kdo výtvarku absolvoval všechny ročníky jako dítě, brali jste to někdy v budoucnu za ztrátu času, že vám to nějak zásadně uzmulo dětství? Ještě přemýšlím, že si promluvím s učitelkou, jestli tam opravdu něco nedrhne a pokud ne, nemám v plánu ji odhlásit, jsem macecha? Ještě dodatek, není to tak, že by nechtěla na výtvarku, ale chtěla dělat něco jiného, to ne. Momentálně největší zájem je mobil, youtube a hry na mobilu, což jí samozřejmě krouhám.

• Citovat
  • Upravit
795
5.2.20 09:14

Uplne Vas chapu. Ja jako dite chodila na ZUS na klavir. No remcala jsem porad, navic jsem musela kazdy den trenovat…Ale ted jsem za to samozrejme rada, ze neco umim😉 Muj syn obcas take nechce na krouzek, nebo treba k instruktorovi na lyze-staci docela malo. Reknu mu:”Fajn, nemusis lyzovat, ale nepojedeme tedy na hory, protoze tam se lyzuje.” A jak to zabere :lol: Zkuste vymyslet taky nejaky figl… Ja bych to ale taky nevzdavala, myslim, ze kazde dite obcas remca, ze ho neco nebavi a nechce tam apod. My taky musime do prace, i kdyz se nam nechce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
5.2.20 09:21

Naši mě takhle nutili hrát na violoncello. A ano, teď to vnímám jako ztrátu času, protože jsem si díky tomu k nástroji vypěstovala úplnou averzi. Nikdy jsem pak nehrála. Jestli jí chceš koníček znechutit, tak ji můžeš dál nutit. Uvidíš, jak to dopadne. To se dá těžko odhadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
5.2.20 09:28

Mne otec nutil chodit na flétnu, sám hraje na tři opravdu těžké dechové nástroje. A ano, vzpomínám na tu dobu s odporem, do života mi to nedalo absolutně nic. Kromě toho, že jsem na základní škole neměla v hudebce problém, když jsme se učili noty. Jsem toho názoru, že kroužky by si dítě mělo vybrat tak, aby ho to bavilo a nechodit tam z donucení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
5.2.20 09:28

Nenutila bych ji. Sedla bych si s ní a promluvila, jaký koníček jiný by ráda dělala. No a kdyby nic, tak ok, ale doma mi bude pomáhat a telefon více, jak ho má doteď nedostane. Třeba si vybere jiný kroužek, který jí bude bavit vice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21783
5.2.20 09:29

Hele, moje sestra hodila roky na ZUŠ na klavír. Nakonec jí rodiče ještě platili soukromého učitele, protože styl výuky na ZUŠ jí nesedl. Moje děti také občas brblají nad kroužky a že se jim tam nechce. Já ale trvám na tom, že to dochodí, když je kroužek zaplacený a v dalším pololetí si vyberou něco jiného. Mají podmínku alespoň jednoho sportovního kroužku týdně. Na tvém místě bych to probrala s učitelkou a domluvila se na dalším postupu. Pokud to nechce vyměnit za jinou zájmovou činnost, tak bych neustupovala. Nebo se fakt dohodněte, že si najde jiný zájem nebo kroužek, kam bude chodit. Ber to tak, že se zálibi vyvíjí a je potřeba zkoušet různé činnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.20 09:37
@Čičorečka píše:
Naši mě takhle nutili hrát na violoncello. A ano, teď to vnímám jako ztrátu času, protože jsem si díky tomu k nástroji vypěstovala úplnou averzi. Nikdy jsem pak nehrála. Jestli jí chceš koníček znechutit, tak ji můžeš dál nutit. Uvidíš, jak to dopadne. To se dá těžko odhadnout.

Hudební nástroj je ovšem i o tom cvičit několikrát týdně, ne-li denně. Po ní se nic nechce, má to jen jednou týdně 2h.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.20 09:39
@Aduš8 píše:
Mne otec nutil chodit na flétnu, sám hraje na tři opravdu těžké dechové nástroje. A ano, vzpomínám na tu dobu s odporem, do života mi to nedalo absolutně nic. Kromě toho, že jsem na základní škole neměla v hudebce problém, když jsme se učili noty. Jsem toho názoru, že kroužky by si dítě mělo vybrat tak, aby ho to bavilo a nechodit tam z donucení.

Mě spíše zajímá zkušenost těch, co chodili přímo na výtvarku, zda to považují za ztrátu času. S tou hudebkou se to moc nedá srovnat.

• Citovat
  • Upravit
21091

No, pokud ti už druhý rok říká, že tam nechce, pak nějak nechápu, že chodí od nového školního roku. Nebo od pololetí.

Chápu tě a sama nejsem zastáncem toho, aby se dítě hned odhlašovalo, když se mu někam nechce. Ale na druhou stranu, my vždycky vybírali kroužky sami. Tak záleží, jaká byla domluva na začátku roku. Jestli ti dcera řekla, že chce chodit a nebo jsi jí přihlásila sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672

Promluv si s učitelkou, jak dcera pracuje, jestli si ji tam třeba ostatní nedobírají. Popřemýšlej, jestli těch kroužků nemá už moc. A za všechny učitele - nenuť ji chodit tam, kam opravdu dlouhodobě nechce, to je pak k vzteku pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.20 09:41
@P4ja píše:
No, pokud ti už druhý rok říká, že tam nechce, pak nějak nechápu, že chodí od nového školního roku. Nebo od pololetí.Chápu tě a sama nejsem zastáncem toho, aby se dítě hned odhlašovalo, když se mu někam nechce. Ale na druhou stranu, my vždycky vybírali kroužky sami. Tak záleží, jaká byla domluva na začátku roku. Jestli ti dcera řekla, že chce chodit a nebo jsi jí přihlásila sama.

Ona chodí od 1. třídy. Tehdy tam chtěla. To se nepřihlašuje dál a dál. To se postupuje do dalších ročníků jako ve škole, na v pololetí a na konci roku mají vysvědčení.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi