První návštěva ortopeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.6.20 15:54

Ahoj holky,

dnes jsme byla poprvé u ortopeda. Trápila mě silná bolest v boku (při dlouhém stání, při vytírání, luxování) a bolest pat. Několik dní jsem do sebe házela analgetika, objednaná jsme byla až za 3 týdny. Nějak se to díky lékům zlepšilo, přestala jsem s rychlou chůzí a doma nosila měkké crocsy. problémy s bokem jsme pozorovala delší dobu v řádu let, ale to ta bolest přicházela párkrát do měsíce, teď je to denně.

Doktor mi prohmátnul patu, řekl, že to je jasný, že když to nebolí, že s tím nic dělat nebude, že by se to mohlo zhoršit (ostruha). Poté jsem chtěla ověřit, zda mám obě nohy stejně dlouhé, nebo aspoň v normě, protože matce zjistili artrózu třetího stupně (kyčelní kloub) a krátce před tím výrazně kratší jednu nohu. Chtěla jsem si jen ověřit, že u mě je vše v pořádku. Sestřička mi začala skákat do řeči, že jsem mladá, že mi nic není, že to má každý atd. Doktor mi nakonec nohu přeměřil, řekl, že opravdu jedna je kratší, ale že to může být nahnutou pánví a konec. Pokud se rovně postavím, mám pánev opravdu křivě - jeden bok výš, druhý níž a nohy do x.

Sestřička jen kroutila hlavou ve stylu, co tam vůbec lezu. A já teď nevím, s doktory jsme nikdy problém neměla. Domnívala jsem se, že mě doktor zkontroluje popřípadě doporučí cviky, abych předešla bolesti. Místo toho jsem odešla s otevřenou pusou, úplně mě to rozhodilo a začínám pochybovat, zda opravdu byl důvod tam chodit. připadám si jako de*bil.

Jo a prý nemám jít přes bolest - ta mi začne po pár minutách, takže asi přestanu sportovat a doma vytírat :mrgreen:

Prosím, vy co k ortopedovi chodíte, je to normální přístup? Já už dlouho chtěla svou kostru srovnat a teď mě k tomu donutili ty bolesti, fakt nevím, zda ještě někam chodit, nebo zda to nic není a prostě se to poddá.

Poprvé v životě mám sevřený žaludek z nějakého doktora a ani se nedivím, když někdo po špatné zkušenosti přestane doktory úplně navštěvovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.20 16:50

Vykašli se na celou ortopedii, tam to takhle bude pořád dokola, a najdi si dobrého fyzioterapeuta :) :palec: já po doktorech běhala dva roky, všude stejný přístup jak popisuješ, byla jsem z toho taky úplně na mrtvici :zed: až pak jsem si řekla, že už tam prostě chodit nebudu a byl mi od známé doporučen fyzioterapeut a shiatsu masáže a sice mě to už stalo hromadu peněz, ale funguje to naprosto skvěle a já konečně po dvou letech opět pocítila, jaké to je když ti je skvěle :mrgreen: :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure