Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My jsme to měli jen na palečkách. Prý, že ještě nemá pořádně dotvořený nějaký val nebo něco takového. Mazali jsme to framykoinem, aby se tam nerozvíjela infekce, ale masírovat jsme neměli, abychom to ještě více nezhmoždili. Tak nevím. Nás to trápilo asi 3 týdny, ale co jsem začla 2× denně mazat tím framykoinem, tak do týdne pak už byl klid.
ahoj, když byl malé týden, taky jí zarostly nehty na palci, Framykoin byl nanic, nakonec jsme skončili na višňáku a na chirurgii, kde jí to nějak odstřihli a zatím je klid. Já na to trpěla do 25 let, tak jem myslela, že to bude mít dcera po mně, ale záleží hlavně na stříhání - musíš rovně, ne do obloučku.
Ahojky,prosím nemáte někdo s tímto zkušenosti?Byla jsem na pedikůře páč už jsem bolestí nemohla chodit,oba palce na nohách zarostlé až nahoru,zhnisané obrovské boule po obou stranách.Paní mi je vystříhala kleštěma,myslela jsem že vypustím duši jak to strašně bolelo,ale byla jsem štastná že se mi konečně ulevý,bohužel za dva dny jsem šla za ní znovu v ještě horším stavu,zapoměla tam malý kousek nehtu,takže mi znovu začala rejt do tý zhnisaný potrhaný rány,to už mi tekly slzy.Říkala že mi hrozně blbě rostou nehty,že se podtáčej,něco jako kořeny moudráku a že už mi s tím víc nemůže pomoct,už leda doktor a ten že mi je pravděpodobně ztrhne.Z té představy je mi hrozně,přežila jsem porod ale tohle fakt nedám.Máte to někdo za sebou a je to lepší?Ona říkala že nehty narostou znovu,ale ještě blbějc,takže jsem z toho fakt hotová.Dá se s tím dělat něco jiného?Moc se omlouvám za román.
Tak jediný co vím,že trhání nehtů nebolí.Byla na tom moje ségra a že prý o necítila,opíchali jí to injekcí ta trošku bolí.Ale jak rostou pak nehty to netuším,ale jestli to máš už takhle vrozený těžko říct.
No právě že to nemám od narození,začlo mi to v těhotenství a ted to pokračuje,baštila jsem v těhu vitamíny a pokračuju v tom dál protože kojím,myslím že to bude asi těma vitamínama.
Rozmary ničeho se neboj, nic ti trhat nebudou.
Syn na to trpí od mala, ale v pubertě se to zhoršilo, tak nás mudra poslala na chíru, tam mu to opíchal a udělal tzv. „plastiku nehtu“ nic to není, byla jsem tam s ním, za chvilku to bylo hotový.Asi 2 krátjsme šli a převaz, a už to má asi 2 roky a v pohodě.
Trhaní nehtů nebolí - no nebolí, je to nepříjemné, hlavně jak se to dostane k sobě a pak i citlivé, samozřejmě. Každopádně si nepředstavuj doktora s kleštěma, kterej se ti jen tak vrhne na nohu. Mě trhali nehet někdy ve třetí třídě, po lokálním umrtvení jsem cítila jako kdyby mi někdo stříhal nehty. Nic víc.
A jak už bylo psáno, nehty stříhat do roviny. A prý pomáhá i spilovat plosku nehtu - nehet se brání a malinko se nadzvedne
Táta i přes všemožné rady skončil na chirurgii, kde mu kůži kolem nehtu odřízli.
Nehty se trhaly v podobném přídapě jako ten tvůj před 35ti lety (např. můj otec), dneska si myslím vede ta chirurgie. A to táta hned po „operaci“ se sám odvezl autem domů.
Rozmary, mě zarůstání vyřešili před řadou let na chirurgii tak, že mi část nehtu i s lůžkem odřízli. V lokálním umrtvení mi zkrátka nehet na palci asi v pětině podélně rozšízli až do kořínku odkud nehet vyrůstá a maso k tomu přišili třemi stehy. Po asi 14 dnech mi stzehy vytáhli. Nebolelo ta samotná operace (lokální umrtvení) , ale až se to dostávalo k sobě, tak to samo bolelo, ale jen první noc a ta se dala přebít práškama. Od té doby jsem v pohodě, bez problémů.
Rozmary,
pokud to nemáš daleko do Liberce, tak bych měla tip na šikovnou pedikérku, která dává dohromady nohy i lidem z Prahy.
Já jsme měla stejný problém jako ty a díky ní mám po problému…
Jo a jen tak mimochodem, zarůstat nehty mi začaly v době, kdy jsem je začala stříhat do roviny (a ne podle tvaru nechtů) a do toho jsem potřebovala nosit lodičky…
Cca 1/2 roku zarostlý nehet mi ta pedikérka dávala dohromady několik měsíců, než jsem se dostala na původní stav. Od té doby stříhám nehty podle tvaru lůžka, hlídám, abych neměla na krajích špičky a mám po problému…
Mě zarůstají až nahoru jakoby k lůžkul,na to asi stříhání nemá vliv. ![]()
To nedokážu posoudit.
Já jsem ho měla zarostlý na jedné straně a to takovým způsobem, že mi pedikérka vytahovala z nohy několika milimetrové kousky… Nešlo to namozřejmě najednou, ale nebýt jí, tak jsem asi tak za měsíc dva chodila tak max. v bačkorách a to ještě kdoví jestli…
A to jsme já blbec, ikdyž jsem to neměla OK vlezla do lodiček (na ples), nehet mi praskl a začinaly jsme znova.
Podle toho, co mi říkala, tak ani plastika není vždy řešením. Nevím odkud jsi, ale pokud to nemáš do Liberce až tak daleko, tak ti na ni mohu dát kontakt.
Koukne se ti na to a řekne ti svůj názor.
Moje zkušenost s ní je taková, že ona jediná z celého Liberce byla ochotná se mnou a mýma nohama zabývat i po skončení svý pracovní doby (v pátek v 18 hodin…).
I když jsem to měla fakt strasný (boule u nehtu, podebíralo se mi to a pak i krvácelo, sotva jsem chodila), tak pak prohlásila, že se jí dostaly do rukou mnohem horší nohy. (dávala údajně do kupy i nohy libereckým fotbalistům
)
Přiznám se, že už k ní nejezdím, ale to jen z důvodu, že je pro mne trochu z ruky a hlavně, že mám nohy OK… Po dohodě dělá i pozdě večer, případně o víkendu.
prosím Vás o zaslání kontaktu na pedikérku v Liberci o které v příspěvku píšete. Předem děkuji.
Dobrý den,
nemáte někdo prosím náhodou zkušennosti se zarůstajícími nehty na nohou u miminek? Doktorka nám řekla čistit lihem a promasírovat ale je to čím dál horší
Děkuji