První plavání miminka

23.6.18 22:01

První plavání miminka

Ahoj, zítra beru malou (6,5m) poprvé do bazénku do Čestlic a chtěla bych se zeptat, jak dlouho necháváte miminko ve vodě? A po jaké době v “suchu” se může do bazénu vrátit? Dále bych ráda vědela, jestli po koupání v brouzdališti ještě miminko ve sprchách jednou umyjete mýdlem (popřípadně bez), anebo jestli jej jen osušíte ručníkem a namažete olejem/krémem atd.? Děkuji všem za odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2155
23.6.18 22:09

@Mladamamina17 Takhle na veřejné jsem nikdy nebrala, ale můžeš se orientovat podle kurzů plavání pro mimina - to bývá půlhodina ve vodě, kde se docela aktivně s nimi pohybuje, cáká, střídá pomalejší a rychlejší, právě, aby jim nebyla zima. Když jsem zažila jinou instruktorku, u které to bylo méně aktivní, tak jim zima byla. A to je ta voda v kojeneckých bazénech extra vyhříváná tak na 31-33 stupňů plus i ta místnost bývá teplá. Takže v normál o hodně míň než půlhodina, pak ohřát a odpočinout (je to i únavné, min. hodinu, a pak kdoví, zda nebude chtít spát. A určitě opláchnout čisotu vodou je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.18 22:17

@selia Aha a co s miminkem ve vodě děláte? Já vím, že je to blbá otázka, ale dcera ještě ani nesedí. Beru jí nějaké kalíšky, do kterých může nabrat vodu a posléze ji vylít a nic moc jiného mě nenapadá :oops: Na internetu jsem koukala, že v kurzu plavání jsou miminka v hlubším bazénu a tak trochu i “plavou”. My ale budeme celou domu jen v brouzdališti. Nechci, aby se malá nudila. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
23.6.18 22:23

@Mladamamina17 No úpřimně si taky neumím představit, co tam s ním budeš dělat :D. Kurzy jsou v hlubokým bazénu vždy (tak kolem 130cm, tj. rodiče více-méně pohodlně stojí a dítě „plave“. Prostě ho v různých úchopech v té vodě vozíš, běžně se učí na heslo polejvání hlavy jako příprava na potápění a pod. Já teda chodila až od cca 9m, když už byly ty děti vzpřímenější, to se dá dělat víc věcí. A proč tam jdeš, pouze kvůli malé? To myslím, že bdueš sklamaná. Brala bych takovéto mimino pouze pokud bych nutně chtěla jít kvůli staršímu, i tak bych ho spíš poslala s tatínkem a já zůstala doma (nebo opačně).
Navíc jak bude v brouzdališti, tj. nebude celá potopená a nebude se pohybovat, tak jí bude zima dřív / hned. Malým dětem (ale už sedícím) jsem dávala doma / na dovči venku /na balkóně/ve sprcháči ten pidibazének s pár cm vody a přelejvaly kelímky. Ale už min. seděly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
23.6.18 22:28

Nase dcera si v brouzdalisti - cely bazen z kachlicek - odrela nohy o spary. Tak bacha. Jeste nesedela a porad se mlela, jak chytala nafukovaci kacenky. Potom uz jen v kruhu a hlubokem bazenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21530
23.6.18 22:37

@Mladamamina17 hele a pusti te tam s takhle malym miminkem? ty verejne bazeny a brouzdaliste byvaji az od roku… jenom kvuli vykoupani miminka bych tam fakt nesla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.18 22:57

Chtěla jsem tam jít kvůli mému mladšímu sourozenci, ale pak jsem se na stránkách aquaparku dozvěděla, že tam nesmí kočárky. Kamarádka, co tam dělala brigádu zas říkala, že tam nikdy neviděla ani autosedačku. Takže malou nemám ani jak nakrmit. Asi máte pravdu - zítra zůstanu doma a pojedeme až bude dcera starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
23.6.18 23:34

Do 1 roku se veřejné bazény nedoporučují kvůli chloru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
23.6.18 23:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
24.6.18 07:16

Já chodím tak 3-4× do roka do cestlic a vždy tam najdem nějak maminu s mimcem v náruči… A druhé ze je v brouzdališti. Já bych tak s malým asi nešla a pockala az mu bude aspoň rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí