Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chci se zeptat. Mám 10 mesicni dceru a v postýlce se už úspěšně staví. Dnes jsme tedy snížili rošt a spinká asi tak 20 cm nad zemí. Pořád tam stojím a nemůžu si pomoct. Není to moc nizko? Má tam sice koberec, ale nebude ji chladno? Ve vyšší poloze to už bylo nebezpečné. Má už 76 cm.
![]()
@Reniska07 nebude… A pokud by bylo, 10ti měsíční by ti to jistě dala najevo.
taky už máme rošt až dole… Od země je matrace, z vrchu peřinka (pokud ji malá neodkope nebo není vedro).
Proč se toho bojíš? Máte v pokoji dlažbu nebo bydlíte v chladnějším domě? Pokud ani jedno, tuplem bych se nebála. ![]()
@Reniska07 proč by jí mělo být zima? a kdyby opravdu - jo teď se citelně ochladilo - tak jí obleč lepší pyžamko nebo zakryj, ne?
@Reniska07 píše:
Ahoj holky, chci se zeptat. Mám 10 mesicni dceru a v postýlce se už úspěšně staví. Dnes jsme tedy snížili rošt a spinká asi tak 20 cm nad zemí. Pořád tam stojím a nemůžu si pomoct. Není to moc nizko? Má tam sice koberec, ale nebude ji chladno? Ve vyšší poloze to už bylo nebezpečné. Má už 76 cm.
Nechapu,proc by ji melo byt zima na matraci a pod perinkou/ve spacaku.V lete??Vzdyt urcite i leze po po zemi,to ji mas obalenou termofolii?
Omlouvam se za nadsazku,ale prijde mi to vtipne.Neboj,me spaly deti na nizkem rostu v mnohem nizsim veku,maximalne v 5m a v zime jsme doma meli v noci i 17st a jsou oba zdravi jako ripy ![]()
@unuděná taky je mi dotaz zakladatelky trošinku směšný (omlouvám se), navíc už 2 měsíce bylo takové vedro, že má dcera spala v pleně a nátělníku, na sobě takovou malou dečku spíš pro okrasu a beztak ji vždy skopala, od včera teda se ochladilo, tak to už je potřeba něco obléct
Asi to vyznělo blbě, mám spíše strach z prachu a tak. Vysavame každý den, to ano. Tak snad to bude ok no. Má pokojíček vedle hlavních dveří a profukuje tam. V noci se vždy odkope. Ale aspoň jsem pobavila při sobotě ![]()
@Reniska07 strach kvůli prachu? Víš,kolik nečistot nadýchá venku a když leze po zemi. Asi nad tím moc přemýšlíš.. ![]()
@Aduš8 presne. pruvan bych mozna resila, ale prach? To je jeste smesnejsi nez zima
kup pro klid duse teplomer, dej ji ho do postylky a hned uvidis. Idealni teplota na spani je 17-20st, ja at se snazim sebevic, tak ted v lete se pod 19nedostanu ![]()
@unuděná my máme v zimě i 16°C,malý nebyl nemocný ani jednou. Teď v létě je tam kolem 20°C a je chudáček vždycky úplně spocený. @Reniska07 Ale průvan je svině,položit do postýlky zapálenou svíčku a uvidíš,jestli tam protahuje..
Já jsem dávala rošty dolů už v 7 měsících, kdy si kluci začali stoupat. Jediný, co mi vadilo, bylo to ohýbání až dolů
Zimu ani prach bych neřešila, na spaní je lepší chladno, navíc dítě lze libovolně oblékat dle potřeby. A pokud denně vysáváte, prach tam nebude, mnohem víc ho nadýchá, když leze a válí se po zemi. Vím, je to nezvyk, „moje malý miminko roste“, stejnej pocit mám teď, když zařizuju školku
Ale neboj, na pokroky si zvykneš ![]()
@chaela no to mi taky vadilo a vadí, to že se musím ohýbat tak hluboko
@stinga Já už nemusím, starší spí na klasické posteli (jen má zábranu) a mladší sice ještě v postýlce, ale už jen s tou deskou dole, takže si vleze i vyleze sám. Ale už se těším, až zas budu nadávat na ohýbání se do postýlky ![]()
Byla bych v klidu, můj syn jinak než v chladu nespí. Když je mu teplo, v noci se několikrát budí. Peřinu nesnáší
a prach bych taky neřešila, snad pro něj nechceš vytvořit 100% sterilni prostředí …