Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chtěla jsem se optat.. vysadila jsem HA minerva v polovině platíčka takže jsem to nedobrala… po 4 dnech vynechávání jsem měla styk s partnerem asi dvakrát. a potom jsem to dostala.. a moc chceme miminko, ale nevíme zda je to vlastně možné otěhotnět takto brzo po vysazení.. a zda to ení nebezpečné pro případný plod. .. nemáte nějáké rady? moc děkuji předem
Ahoj gab, předevší nerozumím tomu, proč jsi přestala brát HA uprostřed platíčka? V tvém případě si myslím, že těhotná nejsi. Lze otěhotnět i hned po vysazní HA (tím myslím, že doberu platíčko, přijde menstruace a nové platíčko již nezačnu brát). No nebezpečné by to být nemělo, dá se otěhotnět i z jednoho zapomenutého prášku. Někteří doktoři tvrdí, že by se měla žena pročitit, jiný to nebere jako důležité. Jen vím, že některá HA odvádí z těla kyselinu listovou, proto je lepší před otěhotněním kyselinu listovou brát nebo alespoň začít, hned jak zjistíš, že těhotná jsi.
No vynechal jsem to tak že jsem je přez sobotu a neděly zapoměla doma a odjela na vejlet
a tak jsem se rozhodla že to nebudu dohánět a nechám to.. a pokusíme se o miminko, ale tak mi ty krámy po 2. týdnech přišly znov, ale to až bude po nich tak bych měla normálně otěhotnět ano, chápu to dobře ? . děkuji
a můžu se zeptat, proč chceš otěhotnět, když jseš tak mladá? v 16 letech asi nemáš dostudovanou školu, ne?
Měla bys 3 měsíce před plánovaným otěhotněním brát kys. listovou - HA snižují její hladinu, je nezbytná v prvních týdnech těhotenství a její nedostatek způsobuje rozštěpové vady u dětí. Jinak hodně štěstí
gab, tobě je 16? No to je tvoje věc, ale k tvému dotazu. Je možné, že sis to tím vynecháním HA a následné menstruace rozházela. Každopádně se ti cyklus srovná a pak není problém…
Jen jestli ti je opravdu tak málo, tak raději nejdřív zapřemýšlej…
Mě gynekolog řekl, že do jednoho měsíce po vysazení je možnost počít. Jiný doktor mi zase řekl, že v tělo ty hormóny stále jsou a tak to může trvat i déle je možné, že to může trvat i rok. Každý říká něco jiného, tak teďka fakt nevím komu věřit
.