Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jejda-no taky jsem se pak dočetla, že se to musí hlídat. Měla bys ho brát až po ovu. Já ho brala jen dva měsíce, tak moc zkušenosstí nemám, mně teda v kombinaci ještě s Clostilbegytem (nebo spíš hlavně ten) nadělal dost problémy, protože u mě nebyl důvod tuto léčbu nasazovat, tak já se teĎ spíš starám o to, jak se z toho dostat. Určitě tu poradí ještě někdo jiný, ale rozhodně až po ovu. jakto, že ti to tak Dr. napsal, když ví, že se snažíte o mimi. A máš nějaký problém nebo se nedaří nebo proč ti to napsal?
ahoj, napriek tomu, ze trvdia, ze neblokuje ovulku, brala by som ho az po ovulacii. ![]()
najlepsie je merat BT a po zvyseni teploty nasadit.
trosku nechapem aky to ma vyznam nasadzovat od 7 dc
podla tvojho lekara.
no, ako Ti baby pisali, duphaston sa nasadzuje az po ovulacii. mne ju teda neblokol, ale niekomu ze vraj ano.
dovod, preco sa nasadzuje az po ovulacii, je ten, ze clostilbegyt moze znizovat vystelku maternice- cize oplodnene vajicko ma problem sa uhniezdit- a duphaston naopak tuto vystelku posilnuje.
mas s doktorom dohodnutu folikulometriu? tak budes presne vediet, kedy mas ovulaciu a kedy nasadit duphaston.
a ten estrofem je naco? mas malo estrogenu?
já ho brala až po zjištění těhu, je to na podporu sliznice, něco jako utrogestan ![]()
No já brala Utrogestan to je podobný 15-24 den MC a Clostillbegyt 5-9 DC…brala jsem asi 5 měsíců…pak jsem se na Utrogestan vyprdla, protože jsem si právě přečetla, že se má brát až po ovu.....a měsíc jsem ho nebrala jen Clostík a zrovna se zadařilo otěhotnět…no nevím jestli na to mělo vliv to vysazení Utrogestanu,ale nikdy nevíš…Utrouš jsem pak brala na podporu asi do 13.tt…už si to nepamatuji…
Ahojte,
zrovna včera mi doktorka taky předepsala Duphaston,chci mimčo a po vynechání antikoncepce mi ne a ne naskočit měsíčky…Řekla mi že se to má brát 16.-26.dc..ale jak dlouho ho nebrat, kolik dní a pak zase začít, nevíte?
Děkuji
@Zazule píše:
Ahojte,
zrovna včera mi doktorka taky předepsala Duphaston,chci mimčo a po vynechání antikoncepce mi ne a ne naskočit měsíčky…Řekla mi že se to má brát 16.-26.dc..ale jak dlouho ho nebrat, kolik dní a pak zase začít, nevíte?
Děkuji
Ahoj jak dostaneš MS tak zase od 16 dne cyklu bys ho mela brát. a pak zas od nové MS 16den
snad si Mé pochopila ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat zda tu některá máte zkušenost s užíváním léků Clostilbegyd a následně s Duphastonem?
Pomohl vám k miminku a za jak asi dlouho? Moc děkuji za vaše zkušenosti ![]()
Zdravíčko,
jsem teď z toho blbec, ale potřebuji poradit, nevím jestli jsem Dr. pochopila správně.
Mám teď brát duphaston (3měsíce) aby se mi upravila mnst..Mám ho brát 11 den-25 (2×denně) Takže když mi mnst chodí 16tého tak první tabletu až 11 den tj 27ho?
Děkuji za odpověď. Iva
Také beru duphaston, ale beru 16. den cyklu deset dní (ovulace 13, 14 den cyklu), přijde mi taky jako hloupost brát ho 7. den cyklu vzhledem k tomu, že podporuje nárůst deložní sliznice, navíc je to hormon žlutého tělíska, který je nezbytný pro správné uhnízdění a počáteční vývoj dítěte, myslím, že se i dává ženám, které mají krátkou luteální fázi tzn. vajíčko nemá dostatek času na uhnízdění takže je to vlastně i nelogické brát ho před ovulací
Mám problém se špiněním a krvácením na střídačku po celý cyklus
.Dne
Dnes sem byla.na gynde a dostala sem Duphston, ze má být na podporu žlutého tělíska. Mám ho brát od 15dne cyklu.Dnes sem 19den cyklu, to prý je pozdě
.Ale já když sem dřív dělala obuv testy, tak byly pozitivní 17.-19.den cyklu. Tak nevím kdy nasadit. Poradi někdo prosím?
@Anonymní píše:
Mám problém se špiněním a krvácením na střídačku po celý cyklus.Dne
Dnes sem byla.na gynde a dostala sem Duphston, ze má být na podporu žlutého tělíska. Mám ho brát od 15dne cyklu.Dnes sem 19den cyklu, to prý je pozdě
.Ale já když sem dřív dělala obuv testy, tak byly pozitivní 17.-19.den cyklu. Tak nevím kdy nasadit. Poradi někdo prosím?
A doktorovi jsi rikala, ze ovulujes pozdeji, nez 14dc? Ja jsem takova, ze posloucham presne doktora, co mi rekne, nicmene kdyz jsem brala duphaston, tak jsem merila bazalni teplotu. Podle ni jsem mela ovulaci kolem 22dc, takze duphaston jsem zacla brat az potom, co jsem si ji potvrdila bazalni teplotou, takze cca od 24dc. Takze si ohlidej, kdy mas ovulaci a duphaston urcite az po ni, aby ti ji nezablokoval ![]()
Ahoj holky
Máme takový problém a potřebuju poradit.
Snažíme se o mimi a gynekolog mi předepsal Clostibegyt 2 x denně a od 4dc do 13dc estrofem 2mg, a od 7dc do 13dc duphaston.
Ale ted jsme se tu v jedné diskuzi dočetla že ten duphaston zabraňuje ovulaci
a že se bere 15dc až 26 dc. jsme v tomto úplně mimo a nevím co s tím
Prosím berete to někdo jako já???nebo umíte mi poradit