První práce na HPP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Mám vystudovanou školu obor OPTIK. Po škole jsem musela na UP kde jsem byla cca půl roku. Poslala jsem snad 50 životopisu, byla na spoustě pohovoru a vždy byla odpověď, že si našli jiného adepta. Podotýkám, že jsem zkoušela vše a ne jen svůj obor. Nakonec jsem nastoupila jako pokladní na brygadu, kde jsem byla 3 roky a postupně dostala smlouvu na neurčito. Teď mám za sebou 5 pracovních zkušenosti a nemám problém práci najít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na podporu nemáš nárok když nemáš nic odpracovano. Do konce srpna by si měla být ještě student, pak se případně nahlas na UP pokud nic nenajdeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže ani brigády se nedají započítat. Když budu na UP, tak mi budou platit soc. a zdrav., Ale aj nic nedostanu, jestli to chápu dobře? Zkouším všechny možné obory, ani u tech, kterých bylo spousta to ale neklapalo…
- Citovat
- Upravit
Před pár lety UP platil jen zdravotní, sociální ne. Na podporu nemáš nárok nemáš odmakano. Takže jedině brigáda když se nedaří najít hpp
- Citovat
- Upravit
Dívám se na vše možné. Ale chtěla jsem už HPP. Tak snad alespoň brigáda se najde. Děkuji za objasnění.
- Citovat
- Upravit
@smajlik345 píše:
Před pár lety UP platil jen zdravotní, sociální ne. Na podporu nemáš nárok nemáš odmakano. Takže jedině brigáda když se nedaří najít hpp
UP platí vždy jen zdravotní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
13 let jsem pracovala v administrative, mzdy, fakturace. Nyni jsem dostala vypoved pro nadbytecnost. Nemit odstupne, tak se chodim past, protoze at se hlasim, kam se hlasim odpovidaji, ze bud bylo vyberove rizeni pozastaveno nebo byla pozice obsazena. Jestli to bude trvat jeste nejaky mesic, pujdu i za kasu, prace se nebojim, vale ta situace na trhu je nevalna.
- Citovat
- Upravit
Já hledala práci po škole v období po celosvětové finanční krizi. Hledat jsem začala okamžitě po předání dokumentů ze školy. Byla jsem asi na 10 pohovorech, obsluha benzinky, prodavačka v papírnictví atp. Nakonec jsem skončila jako ošetřovatelka na LDNce. V té době docela slušně placené a nakonec jsem u toho zůstala. Popravdě, jsem vychovaná tak, že bych raději šla pípat ja kasu, než čekala na UP. Každá zkušenost člověku něco dá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to už hodně let, ale mě doma řekli, že jak dostanu maturitní vysvědčení, jdu makat, žádné poslední prázdniny, žádnej pracák. Prvního června jsem maturovala, osmého nastupovala do práce. Sice v oboru, ale na pozici, kde maturita vlastně potřeba nebyla a práce byla vlastně pod moji „úroveň“. Časem jsem se vypracovala a v téhle společnosti vydržela skoro deset let, než krachla. Za mě je lepší jít dělat aspoň něco a při tom hledat ve svém oboru, než sedět na pracáku. Ale chápu, že teď po coroně to není jen tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla práci u známého. Pracovala jsem za minimální mzdu, samé přesčasy, hrůza, rok 2014. Kdybych to tenkrát věděla, vykašlu se mu na to a hledám dál, ale špatná zkušenost, taky zkušenost. Pak jsem stejně byla 2 měsíce na pracáku, následovala další strašná práce, ještě horší zaměstnavatel. Obrovské přesčasy a nakonec mi dodnes dluží mzdu, řešila jsem to s kolegyní přes inspekci práce… Jenže já tehdy prostě měla obrovskou chuť pracovat, brala jsem cokoli bylo po ruce. Sice mám maturitu a za sebou stáž v Anglii, ale nikoho to nikdy nezajímalo. Možná jsem si to zkazila tím špatným začátkem. Pracák nesnáším, takže beru první věc, co se mi naskytne. Byla jsem i nějakou dobu ve fabrice na 2 směny, ale už za slušné peníze. Brigád mám za sebou nespočet.
Po rodičáku plánuju rekvalifikaci, pokud se mi nepovede sehnat nějakou vyhovující práci. Na nabídky koukám už teď, po koroně hodně prořídly. Mám ještě 2, maximálně 3 roky na to, abych si něco pořádného našla.
Zkoušej dál, jak v oboru, tak mimo něj, ale podle mě je začátek důležitý, kdyby to tam náhodou nevyšlo. Každá praxe tvoří dojem v jiném potenciálním zaměstnání.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, ráda bych se zeptala, jak jste to měli po ukončení studia? Našli jste hned nějakou práci, nebo jste šli na UP a jak dlouho jste tam byli? Měla jsem nějaké brigády, nyní jsem dokončila studium a hledám práci. Po covidu mi to ale přijde hrůza. I pozice barman/číšník co vřed covidem bylo hromada míst, teď když někam napíšu, tak neberou nové zaměstnance. Stále se dívám po jakýchkoliv pozicích, ale opravdu se bojím, že hned jen tak něco nenajdu. Mám udělanou maturitu. Popřípadě jak to jde dál? Jste já UP a když jste čerstvý dokončeny maturant, jak je to s penězi? Musím mít alespoň nějaký příjem. Moc děkuji za odpovědi.
A odkud jsi? Když se procházím centrem Brna, tak vidím inzeráty na prodavače a servírky. Jinak prostě posílat všude životopisy a nechat si od někoho zkontrolovat životopis, zeregistruj se na LinkedIn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz jsem zacinal po SS v roce 2008 tak byl problem mlady bez praxe sice s elektro prumyslovkou( ale bez praxe a byl problem) 2mesice na UP nez jsem nasel neco v administrative. Nakonec za tech vic nez 10 let jsem se vypracoval tak, ze mi chodej nabidky na praci a personalisti mi nabizeji uplne neskutecne podminky kdyz pujdu makat k nim. (i ted behem koronakrize a jsou schopni akceptovoat po 3mesicich plnou praci z domu napr) takze to chce vydrzet. Uspech se casem dostavi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi anonymní, napiš, co máš za školu nebo aspoň, v jakém oboru. A kde bydlíš? Znám lidi, co si našli práci hned a taky lidi, co dlouhé měsíce hledali. Záleží na oboru, poloze, nynější vyšší nezaměstnanost tomu moc nepomáhá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ráda bych se zeptala, jak jste to měli po ukončení studia? Našli jste hned nějakou práci, nebo jste šli na UP a jak dlouho jste tam byli? Měla jsem nějaké brigády, nyní jsem dokončila studium a hledám práci. Po covidu mi to ale přijde hrůza. I pozice barman/číšník co vřed covidem bylo hromada míst, teď když někam napíšu, tak neberou nové zaměstnance. Stále se dívám po jakýchkoliv pozicích, ale opravdu se bojím, že hned jen tak něco nenajdu. Mám udělanou maturitu. Popřípadě jak to jde dál? Jste já UP a když jste čerstvý dokončeny maturant, jak je to s penězi? Musím mít alespoň nějaký příjem. Moc děkuji za odpovědi.