Jak reagovaly Vaše děti na první lžičku příkrmu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9079
2.3.11 13:29

první příkrm

Ahoj.
Chtěla by jsem se zeptat, jak regovali vaše děti (kojené) na první lžičku příkrmu. Nám to moc nechutná a lžička nám dělá problém. Máme totiž neustále jazyk ven z pusy a je problém ji tam dát jídlo. Jídlo je spíš všude okolo než v puse. Některé maminy píší jak jim mimčo snědlo skoro celou sklenku hned napoprvé, ale u nás je to opak. Dnes jsme dali 3 lžičky mrkvičky, ale byl to boj. Ale zase u toho nebrečela a nevzpírala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
2.3.11 13:34

Mně Max taky první dny snědl jen pár lžiček, musíš vydržet :wink: Je ale fakt, že lžičku znal, dávám mu na ní od narození Vigantol, a jinak jsem mu po jídle dala lžičku do ruky, on si jí strkal do pusy a zvykal si :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
2.3.11 13:35

Ahoj,mrňata vesměs na první lžičky reagují stejně,nepolykají,cedí to ven,apod.Neví totiž,co s tím.Musíš vydržet,a nepovolit,ono to půjde,prcek na to časem přijde.My jsme začínali loni touhle dobou,taky nám to šlo jako psovi pastva,a dneska malej snědl svůj oběd-tak 300g,a ještě mi strkal hlavu do mého talíře,a hejkal,že chce taky :roll:
No,doufám,že to samé budu moci říct příští rok touhle dobou o nočníku :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
2.3.11 13:36
rhiannon píše:
Mně Max taky první dny snědl jen pár lžiček, musíš vydržet :wink: Je ale fakt, že lžičku znal, dávám mu na ní od narození Vigantol, a jinak jsem mu po jídle dala lžičku do ruky, on si jí strkal do pusy a zvykal si :wink:

jojo,taky jsem mu dávala před zavedením příkrmů lžičku do ruky,aby si jí ožužlal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
2.3.11 13:38

Tak to mě pobavilo. Zítra máme baštit zbytek skleničky, tak uvidíme. Nejhorší je, že ta mrkev jde špatně vyprat :-(. Už jdu pro lžičku, ať si na ni pěkně zvyká.

Příspěvek upraven 02.03.11 v 13:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
2.3.11 13:39
bertík28 píše:
tak to mě pobavilo. Zítra máme baštit zbytek skleničky, tak uvidíme. Nejhorší je, že ta mrkev jde špatně vyprat :-(

Jojo, a bude hůř :lol: :lol: Teď už jí prcek celkem kultivovaně, ale pořád má fleky od jídla, o kterých jsem ani neměla tušení :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
2.3.11 13:40
bertík28 píše:
tak to mě pobavilo. Zítra máme baštit zbytek skleničky, tak uvidíme. Nejhorší je, že ta mrkev jde špatně vyprat :-(. Už jdu pro lžičku, ať si na ni pěkně zvyká.

Nech ho sníst,co sní,ono teď ani nejde tak o zasycení,jako o zvykání,my jsme měli 1 skleničku Hami První lžička na 2-3×.Snědl trochu,už jsem viděla,že se vzteká,tak jsem ho nenutila,dokojila,a druhý den zas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
2.3.11 13:43
rhiannon píše:
bertík28 píše:
tak to mě pobavilo. Zítra máme baštit zbytek skleničky, tak uvidíme. Nejhorší je, že ta mrkev jde špatně vyprat :-(
Jojo, a bude hůř :lol: :lol: Teď už jí prcek celkem kultivovaně, ale pořád má fleky od jídla, o kterých jsem ani neměla tušení :think: :lol:

To už ti jí sám 8-o 8-o jejda mane,to ten náš teprve začíná pomalu lžičkou nabírat z misky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
2.3.11 13:44
momi33 píše: ,my jsme měli 1 skleničku Hami První lžička na 2-3×.Snědl trochu,už jsem viděla,že se vzteká,tak jsem ho nenutila,dokojila,a druhý den zas.

my taky tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
2.3.11 13:44
momi33 píše:
rhiannon píše:
bertík28 píše:
Jojo, a bude hůř :lol: :lol: Teď už jí prcek celkem kultivovaně, ale pořád má fleky od jídla, o kterých jsem ani neměla tušení :think: :lol:
To už ti jí sám 8-o 8-o jejda mane,to ten náš teprve začíná pomalu lžičkou nabírat z misky.

Nene, to jsem blbě napsala - krmí se kultivovaně :lol: Když jí sám, tak je to jak po výbuchu atomovky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
2.3.11 13:45
rhiannon píše:
momi33 píše:
rhiannon píše:
bertík28 píše:
Nene, to jsem blbě napsala - krmí se kultivovaně :lol: Když jí sám, tak je to jak po výbuchu atomovky :lol:

Jsem si oddychla,ale nebylo by to žádné překvápko,my jsme vůbec se vším pozadu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
2.3.11 13:59

To znám.Když jsme ze začátku zvládly dvě,tři lžičky byl to úspěch.A to jsem taky léky podávala lžičkou tak na ni byla zvyklá.Teď má zase období že když ji chci nakrmit nechce,ale když ji dám lžičku sní všechno-no co se jí podaří nacpat do pusy-víc je toho na koberci,na sedačce a na oblečení… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
2.3.11 15:17

U nás to chvíľu trvalo (nekojím, ale v zavádzaní príkrmov nevidím rozdiel :roll: ) než si zvykla, zo začiatku zjedla 2 lyžičky, pomalinky, ale veľmi pomalinky dávky zvyšovala (s novou chuťou to šlo zase od znova) a asi po mesiaci už zjedla celú malú skleničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
2.3.11 15:22

No u nás to oproti očekávání dopadlo dobře a mám pocit, že se mu to líbí víc než kojení :think: Začala jsem příkrmy dávat odpoledne ne místo obědové dávky, ale až byl vyspanej a dobře naladěnej. Tak zkuste třeba jen změnit dobu, kdy krmíte lžičkou. Jo a ještě možná taky záleží na tvaru lžičky nám to z některé taky plive ven. Ale jak píše momi je to normální reakce a mně spíš překvapilo jak úžasně to zvládl 8-o .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
3.3.11 13:09

dneska jsme taky dali prvni prikrm. a nic moc skoro vsechno vyplival ven, a moc mu to nejelo. asi uz byl unavenej. muzu mu jeste dneska zkusit dat? na kojeni.net psali 1-2 denne. a mixujete to nebo pasirujete? ja jsem mu to namackala vidlickou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí