Vaření příkrmů

Anonymní
28.2.11 17:07

vaření příkrmů

Ahoj holky.
Brzy začnu s příkrmy. Chtěla by jsem se zeptat v jaké vodě jste je vařili zeleninku. Kupovali jste na to kojeneckou vodu nebo jste vařili z normální vody z kohoutku. A mléčné kašičky- v jaké vodě? Možná vypadám jak blbec, ale raději se ptám. Všem děkuji za příspěvěk.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7602
28.2.11 17:12

Zezačátku jsem vařila v hrnku, dávala jsem kojo vodu. Časem jsem pořídila parní hrnec, tam leju normál vodu ze studny a dobrý. Někde jsem četla, že snad do půl roka by se měla používat kojo, pak stačí normál z kohoutku. Do kaší a mlíka dávám stále kojo vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
28.2.11 17:13

Kaše v kojenecký a zeleninu v normální kohoutkový, akorát když jsem to chtěla naředit, tak jsem nalila kojeneckou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
28.2.11 17:13

hoj
kohoutková je ok, často kvalitnější než kojenecká. stejně to převařuješ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2654
28.2.11 17:21

Kojo vodu jsem používala na veškeré vření příkrmů do konce 8. měsíce.....pak jsem už vařila v kohoutkové a kojo vodu používám jen na kašičky a mlíčka.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
28.2.11 17:28

mlíko a kaše jsem dělala do roku z kojenecké.. a nepřevařovala jí..
teda nepřevařovala tak od 4 měsíců..
zeleninu jsem vařila v normální z kohoutku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
28.2.11 17:58

Kaše a UM v kojenecké vodě ohřáté, nepřevařené.

Ovoce a zeleninu v kohoutkové vodě, tam to projde vždy varem.

• Citovat
  • Upravit
10351
28.2.11 18:29

Ahoj, do 4m kojo voda nepřev., od té doby kohoutková nepřev., ale máme kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
28.2.11 19:26

Kojenecká voda se kupuje hlavně kvůli vysokému obsahu dusičnanů v normální vodě, které jsou pro malé mimi nebezpečné a převařuje se aby se zničily nebezpečné mikroorganismy a bakterie, které v ní jsou. Hlavně když ta voda někde dlouho stojí, tak se toho tam namnoží hodně…takže voda má být kojenecká i se převařovat, protože každé se dělá z jiného důvodu. Kojenecká voda by se měla používat cca do roka, převařovat se až tak dlouho nemusí, protože už stejně vezme mimi všechno do pusy, ale já pro jistotu převařovala taky do roka.
Navíc pokud posuzujete kohoutkovou vodu podle údajů z vodárny, je to nepřesný, protože právě potrubím se do ní může dostat nejvíce škodlivých látek, kovů, chemikálií a podobně. Dospělý člověk to nepozná, ale u takhle malého dítěte to může zakládat na problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.2.11 19:57

Zapomněla jsem dodat, že máme ukončený 5 měsíc.

• Citovat
  • Upravit
kvetinka56
28.2.11 20:06
peta h píše:
Kojenecká voda se kupuje hlavně kvůli vysokému obsahu dusičnanů v normální vodě, které jsou pro malé mimi nebezpečné a převařuje se aby se zničily nebezpečné mikroorganismy a bakterie, které v ní jsou. Hlavně když ta voda někde dlouho stojí, tak se toho tam namnoží hodně…takže voda má být kojenecká i se převařovat, protože každé se dělá z jiného důvodu. Kojenecká voda by se měla používat cca do roka, převařovat se až tak dlouho nemusí, protože už stejně vezme mimi všechno do pusy, ale já pro jistotu převařovala taky do roka.
Navíc pokud posuzujete kohoutkovou vodu podle údajů z vodárny, je to nepřesný, protože právě potrubím se do ní může dostat nejvíce škodlivých látek, kovů, chemikálií a podobně. Dospělý člověk to nepozná, ale u takhle malého dítěte to může zakládat na problémy.

Tak to bych netvrdila, manza pracuje u vodaren, a vzorky se odebiraji tak, ze navstivi domacnost (skolu, skolku, restauraci, lesni studanku - ano, chodi i tam), musis dat dolu sitko z baterie a odeberou si vodu do svych cistych nadob. To znamena ze jestli se do vody dostane neco z potrubi, tak to zjisti, protoze vodu odebiraji na konci toho potrubi. I diky tomu mam z nasi kohoutove vody udelany komplet rozbor, nema vic dusicnanu, takze kojeneckou vodu jsem nikdy nepouzivala. Maly stejne basti poradne az od 10 mesice, je taky jeste kojeny. Kojenecka voda taky nemusi byt uplne nejlepsi, neni totiz skladovana za podminek, za jakych by mela byt.

• Citovat
  • Upravit
642
28.2.11 20:53

Ahoj, máme kvalitní vodu z vodovodu, takže vařím od začátku z té. :palec: S příkrmy jsme začali v půl roce. Zatím převařuji, na čaj a na kaši, od roka věku dítěte už převařovat nebudu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
28.2.11 21:17
kvetinka56 píše:
Tak to bych netvrdila, manza pracuje u vodaren, a vzorky se odebiraji tak, ze navstivi domacnost (skolu, skolku, restauraci, lesni studanku - ano, chodi i tam), musis dat dolu sitko z baterie a odeberou si vodu do svych cistych nadob. To znamena ze jestli se do vody dostane neco z potrubi, tak to zjisti, protoze vodu odebiraji na konci toho potrubi. I diky tomu mam z nasi kohoutove vody udelany komplet rozbor, nema vic dusicnanu, takze kojeneckou vodu jsem nikdy nepouzivala. Maly stejne basti poradne az od 10 mesice, je taky jeste kojeny. Kojenecka voda taky nemusi byt uplne nejlepsi, neni totiz skladovana za podminek, za jakych by mela byt.

Pak je to v pořádku, ale často si lidi nenechají udělat rozbor doma a zkoumají jen hodnoty, které udává vodárna. Spousta lidí už mi to říkalo a když pak nechali udělat rozbor přímo toho co teče z kohoutku tak se divili. Hlavně když je starý potrubí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
1.3.11 07:56

Ja jsem si nenechavala delat odber za svy penize, ale z manzovi prace meli udelat rozbor vody z nasi oblasti, tak prisli k nam. To, kde budou odebirat vzorky, si urcujou vodarny sami a nebo dle pozadavku z obecnich nebo mestskych uradu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko