Šklebení a pití :-)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
jo a čaj dávám normálně z lahve
jinak u nás nejvetsi hit brokolice od hami, to snedli celou sklenici hned z fleku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,my jsme tedy začínali zeleninou,četla jsem,že by se s ní mělo nejdřív začínat,protože když se začne ovocem-to je sladké-tak dítě pak odmítá relativně chuťově nezáživnou zeleninu.Zkus dát mrkev,a uvidíš.Jinak já jsem čaj nedávala,malého jsem po jídle dokojila,když ze začátku toho snědl málo.Jak se zvyšoval objem snězeného jídla,tak jsem vynechala polední kojení,ale soudím-i když jsi to nenapsala,že nekojíš.Tak potom je relativní, pro co se rozhodneš-někdo dává čaj z klasické láhve na UM,nebo zkus hrneček Avent s měkkou hubičkou od 6m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo jinak kojím
- to jsem zapomněla napsat (malému je 7 měsíců, do teď jsem kojila plně) - ale právě že jsem četla, že se mají tekutiny nabízet hned na začátku s příkrmama - aby si dítě zvyklo ![]()
- Citovat
- Upravit
jancic píše:
Jo jinak kojím- to jsem zapomněla napsat (malému je 7 měsíců, do teď jsem kojila plně) - ale právě že jsem četla, že se mají tekutiny nabízet hned na začátku s příkrmama - aby si dítě zvyklo
Pokud kojíš,tak nemusíš tekutiny doplňovat,pokud není extrémní vedro,malej je zářijovej,já jsem cca loni v červenci-srpnu dávala trochu čaje,aby nebyl dehydratovanej.Ber to taky podle počůraných plenek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, že se doporučuje nejdřív zelenina - že není sladká (manuál na kojeni.net mám nastudovaný), ale náš dr. je pro nás PAN dr., takže jsme si nejdřív řekli, že ho poslechneme, ale asi to nebude ta nejlepší volba …
- Citovat
- Upravit
momi33 píše:jancic píše:Pokud kojíš,tak nemusíš tekutiny doplňovat,pokud není extrémní vedro,malej je zářijovej,já jsem cca loni v červenci-srpnu dávala trochu čaje,aby nebyl dehydratovanej.Ber to taky podle počůraných plenek.
Jo jinak kojím- to jsem zapomněla napsat (malému je 7 měsíců, do teď jsem kojila plně) - ale právě že jsem četla, že se mají tekutiny nabízet hned na začátku s příkrmama - aby si dítě zvyklo
Už jsem to našla - na kojeni.net "Rozhodně ale doporučuji zkoušet tekutiny nabízet již s prvními příkrmy, protože to pak může usnadnit podávání tekutin později. Pro začátek stačí pár lžiček vody na zapití po příkrmu a posléze ještě dokojit. " Takže po lžičkách
(jinak počůraných plenek je dost, mlíčko mu určitě stačí)
- Citovat
- Upravit
My jsme začínali zeleninou. Mrkvička vedla a malá jí baštila v pohodě. Pak pomalu brambůrky a tak. Ono se to nějak poddalo samo. Jen jablíčko jsem jí míchala s mrkvičkou. Ona ho trochu dosladí,pokud je navinulejší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkev je sladká a pak ještě hruška, to malá zbožňovala jako mimino nejvíc…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Opět jsem tu s dotazem
. Teď jsme začli s příkrmy, no začli, ono to vlastně moc nejde
, dr. nám doporučil začít ovocem, já nejdřív nechtěla, ale přítel mě přesvědčil, že se budeme podle dr. řídit… Takže jsem synkovi v sobotu poprvé dala jablíčko. Domácí jablíčko jsem podusila a propasírovala. Šklebil se u toho spolkl asi 2 lžičky. Další dny to bylo to samé, šklebí se, jak kdyby měl v puse citron, dostanu do něj tak 5 lžiček (možná bych dostala víc, ale zas ho nechci nutit a tím mu to i znechutit). Dnes dostal Hami přesnídávku, výsledek byl stejný. Prý že ovoce je sladší a bude mu víc chutnat
. Je lepší přesedlat na zeleninu (může se vůbec takhle najednou zkusit zelenina)? Že by mu víc jela? Nebo jiné ovoce? Když se dává banán, ten se pak ředí vodou ne?
Ještě, vím, že se má začít společně s příkrmy nabízet čaj, to bych měla začít asi po lžičkách, že? A kdy z hrnečku?
Všem moc díky