První ovoce?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
janci já mám teda ještě maé mimčo, ale vím, že hezky jsou příkrmy rozepsané na www.kojeni.net Třeba tam najdeš odpověď
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Asi bych se zeptala, co vede doktora k tomuto doporučení. My začínali zeleninou, další příkrm (maso) se má dávat po 2-4 týdnech, až si dítě zvykne na zeleninu. Určitě to jde i obráceně, ale bála bych se, že pak nebude méně sladkou zeleninu chtít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že se teď zase dost pediatrů přiklání k začínání ovocem, protože to může upravovat trávení. Kdo začíná zeleninou, obvykle bojuje s miminkovským kakáním…
Ale já osobně bych teda začala zeleninou - ne mrkví, ale brokolicí nebo bramborou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kojeni.net mám nastudavené, chtěla jsem se podle toho řídit, dr. mě tím překazil všechny plány
, ale teď jsme se s přítelem dohodli, že asi zítra začneme zeleninkou …
- Citovat
- Upravit
Mne taky rekli ze se ma zacit zeleninou, deti si zvyknou na sladky ovoce a zeleninu pak odmitnou. No ale my mame jeste spoustu casu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jancic píše:
Prý dětem zelenina nechutná, ovoce přijmou líp
No tak to je bezva důvod
To jim po těch čtrnácti dnech potom určitě zachutná… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte,
tak my začali taky zeleninou, ale malé to vůůůbec nechutnalo, nechtěla jíst.Tak jsme třeba „první lžičku“ měli na 3× ![]()
Vždycky to byl 15minutový děs.
Tak jsem přešla na ovoce a byl klid a nyní pěkně papká tařka všechno. S jídlem v ruce spokojené dítko ![]()
Ale ponejprv bych se lékaře zeptala proč s ovocem, když se vesměs všude píše o zelenině. (jak píše hkac
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začínala jsem zeleninou, ale kvůli zácpě jsme záhy přešli na ovoce a pak se k zelenině opět vrátili. U druhého dítěte začnu rozhodně ovocem. Když ti bude zeleninu odmítat, tak to pak můžeš míchat. Přidat třeba do jablka lžičku mrkve a postupně přidávat mrkev a ubírat jablko, tak jsem to dělala já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Raduš.ka44 píše:
Začínala jsem zeleninou, ale kvůli zácpě jsme záhy přešli na ovoce a pak se k zelenině opět vrátili. U druhého dítěte začnu rozhodně ovocem. Když ti bude zeleninu odmítat, tak to pak můžeš míchat. Přidat třeba do jablka lžičku mrkve a postupně přidávat mrkev a ubírat jablko, tak jsem to dělala já.
já myslela, že po zelenině by s kadění, neměl být problém, že má v sobě vlákninu …
- Citovat
- Upravit
BohunkaP píše:jancic píše:No tak to je bezva důvod
Prý dětem zelenina nechutná, ovoce přijmou lípTo jim po těch čtrnácti dnech potom určitě zachutná…
Taky jsem si říkala ![]()
- Citovat
- Upravit
jancic píše:Raduš.ka44 píše:já myslela, že po zelenině by s kadění, neměl být problém, že má v sobě vlákninu …
To je různé - třeba vařená mrkev, se kterou se obvykle začíná, právě hodně staví (však se taky doporučuje i u průjmů) a miminka s ní mívají problém. Takže z tohohle hlediska je lepší začít brokolicí nebo bramborou a mrkev přidávat postupně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BohunkaP píše:jancic píše:To je různé - třeba vařená mrkev, se kterou se obvykle začíná, právě hodně staví (však se taky doporučuje i u průjmů) a miminka s ní mívají problém. Takže z tohohle hlediska je lepší začít brokolicí nebo bramborou a mrkev přidávat postupně…Raduš.ka44 píše:já myslela, že po zelenině by s kadění, neměl být problém, že má v sobě vlákninu …
Já se vařené mrkvi vyhýbala právě kvůli tomu, že staví, dlouho jsem se bála ji malému znovu dát. Ovšem pak jsem si přečetla, že vařená mrkev projímá, tak jsem to riskla a ono jo. Přitom ta první ho zabetonovala..
Každopádně po ovoci žádný problém, proto mám v plánu u druhého začít právě ovocem. Zelenina má snad té vlákniny moc a pokud k tomu dítě nepije dostatek tekutin, tak to způsobuje tu zácpu. Náš malej byl kojenej a jiné tekutiny dlouho odmítal, možná v tom bude zakopaný pes..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Raduš.ka44 píše:
Ovšem pak jsem si přečetla, že vařená mrkev projímá, tak jsem to riskla a ono jo. Přitom ta první ho zabetonovala..
Raduško, nic ve zlém, ale větší nesmysl jsem opravdu neslyšela. Leda bys do té mrkve přidala pořádnou dávku oleje, pak teda třeba dejme tomu, ale jinak je to blbost. Že to na Tvého syna zrovna takhle zapůsobilo, to je fajn, ale víš, co se říká - výjimka potvrzuje pravidlo.
První, co Ti doktor doporučí na dětský průjem, je vařená mrkvička nebo rýže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nám doktor dal konečně požehnání k příkrmům (malému je 7 měsíců), trochu mě ale překvapil, že prý máme začít ovocem. Vím, že se zelenina doporučuje kvůli nesladké chuti, tak si nejsem jistá, že je to v pořádku. Začínal někdo ovocem? Po 14 dnech máme začít dávat polívčičky … někde jsem četla, že se má zelenina dávat měsíc, ovoce taky … atd … ne jen 14 dní … tak nevím …
Všem moc díky za radu