Dali jsme příkrm - a co dál?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dali jsme příkrm - a co dál ?
Ahoj,
opět oblíbené téma s příkrmy … ![]()
Dovršili jsme půl roku. Včera jsem dala první lžičku mrkve od Hami - snědl několik lžiček.
Mám 3 otázky :
Dneska opět baštil a snědl zbytek skleničky - přes půlku…tak si říkám..nepřehnala jsem to ??? ![]()
A pak se chci zeptat…když sní příkrm, mám ho nechat klasicky odříhávat jako po kojení, nebo nechat ve zvýšené poloze.....? No jde mi o to, jestli je jiný režim po příkrmu než po kojení…
Moc děkuji…
Jelikož měl tolik mrkve - mám strach, aby nedostal zácpu ( v Hami je i rýže )…mohla bych už zítra nasadit brokolici první lžičku od Hami ???
Děkuji… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj ![]()
S příkrmama opatrně! Má se dávat na začátku jen pár lžiček a pár dnů pořád jeden a ten samý druh zeleniny. Musíš pak pozorovat, jestli malé nemá alergickou reakci, zácpu, průjem, prostě cokoliv, co se liší od normálu, abys mohla určit, z čeho to bylo. A co se týče odřihávání, to je asi individuální. Některé děti v pozdějším věku (mám na mysli 3,4,5 měsíců) už neodříhávají ani po mlíčku, takže tohle musíš vypozorovat sama ![]()
Přeju dobrou chuť ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,já myslím,že jsi to nepřehnala,holt mu chutná
když malý snědl půlku skleničky Hami první příkrm,tak jsem ještě dokojila,ale odříhnout jsem nenechávala,on si vůbec nikdy neodříhával,ale ve zvýšenépoloze bych ho nechala,kdyby si blinknul.Klidně nasaď brokolici,já to dělala tak,že když snědl 2 skleničky mrkve,tak pak měl 2 brokolice,pak 2 květáku,a pak 2 mrkev s bramborem.A když sní najednou celou skleničku,tak můžeš vynechat polední kojení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, náš prcek snědl tuto skleničku na poprvé celou
A byl v pohodě. První tři dny jsme dávali mrkvičku, pak jsme zkusili brokolici.. Lepší je mít u každých nových potravin ty 3 dny rozestup, kvůli případné alergické reakci. Tak ať chutná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Katka mi na 1 příkrm - 1 pokud snědla celou malou skleničku mrkve. Mrkvičku měla 5 dní a pak přestala vonět miminkem a až smrděla mrkví ![]()
stačilo pak k mrkvi přidat bramborek a bylo to v pohodě. a pak už jsme to střídala co 2 dny.....
2 dny brokolice, 2 dny brok. s bramborem. - 2 dny brok. s bram a masem… a další zeleninu…
držela jsme se krmení - nová zelenina - stejná zelenina s bramborem (později rýží) a pak k tomu maso. a nový druh zeleniny… brambor… maso…
A problém neudělalo nic.
ze začátku jsem dávala brknout nebo nechala zvýšenou v křesílku než si brkla - pokud si nebrkla do třeba 20 min. pak jsme dávala lehnout bez brknutí,. postupem času jsme odbourala.
V té době byla na UM a příkrm nahrazoval mlíko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, určitě jsi to nepřehnala, my to měli zrovna tak. Poprvé pár lžiček, druhý den zbytek skleničky
.
Dávali jsme mrkev jako první několik dní, pak brokolici několik dní atd, kdyby byla alergická reakce.
Po příkrmu, jsem nedávala odříhnout, ale hned jsem ho nepoložila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a opět naše klasika,je tam všechno krásně a přehledně
http://www.kojeni.net/prikrmy.php
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
s prokrmy opatrne i kdyz detem chutnaji.je ale velmi dulezite to co pisou mamimky aby jsi pockala par dnu nez das jiny druh zeleniny.pokud by bylo miminko alergicke a budes davat vic druhu jidel pak nepoznas na co ma alergii.dcera je alergicka a mam stim zkusenosti.napr.nesnese mrkev a kure.vidis bezna kombinace.
- Citovat
- Upravit
Já bych příkrmy taky zaváděla pomaleji. Je super, že chutnají to jo, ale zkusila bych jeden příkrm třeba dva dny, pak přidat pár lžiček jiného a zase pár dní to stejné. Slyšela jsem, že by měl mezi jednotlivými druhy příkrmů být odstup jeden týden, aby se případně stihla projevit alergická reakce ![]()
- Citovat
- Upravit