Co dáváte papat 5m mimču?

1888
2.2.11 12:16

Co dáváte papat 5měs.mimču???

Ahoj chtěla jsem se zeptat co děláte mrnousum k obídku?Já mu střídám mrkev,brokolici a špenát pokaždý s jiným masíčkem kuřecím,krůtím a králíkem.Můžou třeba rýži nebo těstoviny???Dejte nějaký nápady.Předem moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
2.2.11 12:31

Já dávala brambor, rýži, těstoviny bezlepkové, dokud nenajel na lepek. Jinak vesměs různou nenadýmavou zeleninu, maso to co ty, plus ještě hovězí, telecí…a v tom jedeme doposud :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
2.2.11 12:33

Není na maso v necelých 5 měsících brzy?

My jsme zatím jen na mlíčku + večer kaši :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
2.2.11 12:42

Maso v pěti měsících dáváš a nad rýží pochybuješ…? 8-o 8-o

V tomhle věku bych střídala a zkoušela různou zeleninu s bramborem nebo rýži, jinak nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
2.2.11 12:42
No když jsem mu kupovala příkrmi od hami tak to bylo od ukončenýho 4měs.taky s masem.Tak si právě myslím,že už může
Adélky píše:
Není na maso v necelých 5 měsících brzy?My jsme zatím jen na mlíčku + večer kaši :wink: .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
2.2.11 12:44

Myslím, že maso v ani ne 5 měsících je neúměrná zátěž na tělo :think: Předpokládám, že je na UM. Já jsem zaváděla postupně jednotlivé druhý zelenin (od 6.měsíce, je na MM) a na maso se dostalo někdy za 1,5 měsíce.
Takže asi bych rozhodně zmenšila to množství masa. Na kojeni.net jsou tabulky, kde je napsané kdy co doporučují zavádět. Ale nemůžu si pomoct, myslím, že v tomhle „věku“ by mělo být dítě hlavně na mlíku ať už jakémkoliv. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
2.2.11 12:48
AAlisek píše:
No když jsem mu kupovala příkrmi od hami tak to bylo od ukončenýho 4měs.taky s masem.Tak si právě myslím,že už může

Nebrala bych za bernou minci všechno, co je napsáno na skleničkách… Některé třeba obsahují sůl a taky se asi všechny shodneme, že pro mimina vhodná není.

U takového prcka bych se nejdřív poradila s doktorkou, co a kdy … :nevim:

Třeba naše paní doktorka doporučuje maso až kolem osmého měsíce, po zavedení všeho ostatního do jídelníčku - až si trávicí trakt opravdu zvykne na „normální“ potravu.

Samozřejmě názory se liší, ale skleničkami bych se fakt neřídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
2.2.11 13:18

já jsem přikrmovala od uk 5 měs. a nejdřív jen zelenina od 6.měs ovoce a pak teprve maso řekla mi to tak i DR. Na maso má maminko dost času do 7 měs.,když jsem se ptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
4.2.11 14:18

mě by zase zajímalo, jak poznám, že mám ještě dokrmit mlíkem? většinou dávám půl skleničky na oběd a dokrmím půlkou obvyklé dávky mlíka..co myslíte?
A když dám celou skleničku tak už mlíko dávat nemám?
My máme ted 5,5měs..mám pořád dávat jen skleničku (nebo skleničku+mlíko) jen na oběd? Nebo mám přidávat i něco v jinou dobu?

To zavádění příkrmů je fakt věda :think:

PS: Omlouvám se zakladatelce, že sem ještě vkládám svoje dotazy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
4.2.11 14:37
Paps píše:
mě by zase zajímalo, jak poznám, že mám ještě dokrmit mlíkem? většinou dávám půl skleničky na oběd a dokrmím půlkou obvyklé dávky mlíka..co myslíte?
My máme ted 5,5měs..mám pořád dávat jen skleničku (nebo skleničku+mlíko) jen na oběd? Nebo mám přidávat i něco v jinou dobu?

Já mlíko nedávala po příkrmu vůbec. Moje děti to nevyžadovaly… :nevim:

Myslím, že pokud dítko nevypadá po obědě hladově, dokrmovat mlékem nepotřebuje - spíš bych zaváděla k pití vodu, aby si na to pomalu zvykalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
4.2.11 20:36
To je v poho taky jsem z toho zmatená :mrgreen: Když jsem dávala půl skleničky tak jsem dávala tak půl hod.dopít polovinou dávky mlíka.Když snědl už celou tak nic.Hodně čajíkujem i přes den a v noci taky si cucne.Já už ted vařím doma jen pořád nevím jak to maso :nevim: Tady mi psali ne a doktor a kamarádky všichni dávali tak už fakt netuším :zed:
Paps píše:
My máme ted 5,5měs..mám pořád dávat jen skleničku (nebo skleničku+mlíko) jen na oběd? Nebo mám přidávat i něco v jinou dobu?

To zavádění příkrmů je fakt věda :think:

PS: Omlouvám se zakladatelce, že sem ještě vkládám svoje dotazy :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
4.2.11 20:50

já bych s masem počkala..jak jsi říkala, že máš starý dítko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
4.2.11 21:05
Bude mít 5měs.
Paps píše:
já bych s masem počkala..jak jsi říkala, že máš starý dítko?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
4.2.11 21:41

my máme 5,5 měs a maso nedávám..přijde mi to brzo..zatím jíme jen brokolici :-D
s masem začnu nejdřív tak v 7 měs..myslím, že s masem není kam spěchat..

proč ho chceš už dávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.2.11 21:46

Osobně si myslím, že tak maso po 6 až 7 měsíc :think: . Já jsem taky skleničky kupovala, ale ty od 4 měsíce - hovězí atd. jsem dávala stejně později, kolem toho 7..
Myslím si, stejně než si zvykne na zeleninu a nějaké to ovoce zabere čas, tak bych to nedávala všechno hned..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí