Zmražené maso – do příkrmu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zmražené maso
Ahoj všem,
právě jsem zjistila, že mám ještě v mrazáku pár skleniček s uvařeným a namixovaným krůtím masem, které jsem připravovala před vánocema. Nikdy mi tam maso tak dlouho nezůstalo a tak nevím jestli ho ještě můžu použít do příkrmu pro děti. Je to asi divný dotaz, ale fakt nevím. Můžete nezkušené poradit? Díky moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
já bych ho použila bez problému, cca měsíc mi nepřipadá nijak moc dlouhá doba
- Citovat
- Upravit
Špagetko: klidně ho použij, je to na sto procent poživatelné, neboj se:-)
V mražáku vydrží při vysokém stupni mrazu takto zmražená potravina cca 2-3 měsíce. Pokud jsi to dobře uložila , uzavřela a nerozmrazovala, nemělo by tomu nic být. Pokud ve skle není na povrchu žádná známka plísně, já myslím, že tomu vůbec nic opravdu nebude. No a kdyby sis náhodou nebyla jistá, tak to pleskni do koše a máš po problémku
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
všem moc díky za odpovědi. Já holt teď pořád plaším… Zítra maso šupajdí do hrnce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky mam dotaz,
mam zmrazene domaci maso. Chcem ho dat malemu do prikrmu, ale nevim ci rozmrazit a uvarit s napor ovat a znovu zmrazit, alebo rozmrazit naporcovat zmrazit?
A ako dlho sa to moze pouzit-cca mesiac alebo min/vic?
Dikx
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miisenka já to dělala tak, že jsem koupila - nebo měla (z domácího chovu) čerstvé, to jsem si naporcovala na pidikousky, každý zvlášť důkladně zabalila, popsala, šupla do mražáku. Když jsem dělala příkrm, vzala jsem tu jednu pidiporci, uvařila a hotovo
rozmražovat a zmrazovat maso v žádném případě, to je fakt špatně
mmchdm, kuřecí vydrží cca půl rok, vepř a hověz ještě o chlup déle - tedy na tom mrazáku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se
Tak moja mamca ma nepochopila, zabila zvery a zamrazils mi ich cele..tak ted dumam co s tym..mala som to tak v plane jak pises, pidi kousky a zamrazit, ale teraz sa chybicka vloudila..;-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud maso rozmrazis a chces znovu mrazit, MUSIS ho pred znovuzamrazenim tepelne zpracovat. Pri rozmrazovani se mnozi bakterie a ty je tim varenim znicis. Ja si mrazila maso do kosticek na led nebo silikonovych mufinu a pak vysypala do sacku, pak jsem daval podle velikosti jednu nebo dve na porci.
Příspěvek upraven 12.02.14 v 10:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem uvarila, rozmixovala a mrazila do formy na ledove kostky, pak si jen do prikrmu vyklepla, co bylo potreba
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miisenka tak pořádný nůž a co to jde, tak odsekat
jak to rozmrazíš, tak už nemrazit - leda po tepelné úpravě - že uvaříš příkrm.. ale tohle jsem taky zkusila, pak zamrazit a když jsem rozmrazila a ohřála, tak to kluk nechtěl
takže fakt zamrazené nasekat - jestli to aspoň trochu půjde.. nebo nechat pro vás a pro mimčo koupit další ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednou zamražené maso, bych znovu nezamražovala ani po uvaření. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit