Zmražené maso – do příkrmu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Takte na to prdim..rozmrazim a uvarim malemu a zbytek sezereme my..mamca sa zahraje na vraha a pripravi cerstve, ktore naflakam do misiek po porciach a bude..a este to uvarene, jak dlho v chladnicke-24h, alebo menej?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miisenka já jsem to dělala tak, že jsem čerstvé maso uvařila, rozmixovala a dala do tvořítek na led (příp. udělala kupičky na tácek), zmrazila a pak dala do pytlíku do mrazáku a podle potřeb jsem brala 2-3 kostky (nebo kupičky) a dala do uvařené rozmixované zeleniny.
Uvařený jsem dávala hned ten den a pak ještě do 48 hodin z ledničky, déle jsem to z ledničky nedávala. Jako někdo už druhý a další den nedá, ale mě to nepřišlo až tak „závadné“. Pokud si dobře vzpomínám (opravte mě, pokud to tak není, přece jenom to u nás už nějakou dobu není aktuální), tak i na příkrmech je spotřebovat do 48 hodin po otevření? ![]()
Příspěvek upraven 12.02.14 v 10:52
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mishaak
Jooo, ja to chapem..tak som ta mala v plane..ale mama ma nepochopila a zamrazila cely kus po vrazde, takze teraz roesim co so zmrazenym..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, a keby som uvarila rovno i zeleninu a zsmrazila to jak masovo zeleninovy prikrm, to je taky blbe?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja uvarene davala vzdy ten den a pak jeste v lednicce schovala na dalsi den, takze 24h. Pokud jsem varila vecer, davala jsem do lednice na 2 dny, takze asi 36h a v pohode. Nejlepsi rychle zchladit (bud dat hrnec do studene vody, nebo ted v zime na okno) a rychle do lednice.
Me teda syn rozmrazene, uvarene a znovuzmrazene maso jedl bez problemu, tak zkus mu zamrazit treba aspon 2-3 porce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miisenka píše:
Holky, a keby som uvarila rovno i zeleninu a zsmrazila to jak masovo zeleninovy prikrm, to je taky blbe?
Urcite muzes, jen tam nedavej brambor-ten se nema mrazit, ostatni zeleninu muzes. Klidne i ryzi nebo testoviny, pokud uz davas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@miisenka blbý to není, můžeš zkusit, taky jsem to občas udělala. Raději jsem teda zmrazovala maso a zeleninu zvlášť (tu nejlépe jednodruhovou). Ale musím říct, že ta zmražená vařená zelenina byla fakt hnusná (krom asi brokolice a mrkve, ostatní
), takže tu jsem raději vařila čerstvou a v mrazáku měla tak jednu porci pro případ nouze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mishaak
Ja unak nemrazim..robim cerstve, alebo sklenicku..ale fakt nevim co s tym skoro 3kg kuratom a kralikom..dotoho tu mam svickovu pre nas, takze zrat maso od rana do vecera sa mi nechce..rozmrazim to kura, uvarim a udelam,,polivku" bud to bude jest, alebo ne..
Ide mi o tu bezpecnu stranku..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elchirk píše:
Urcite muzes, jen tam nedavej brambor-ten se nema mrazit, ostatni zeleninu muzes. Klidne i ryzi nebo testoviny, pokud uz davas.
dakujem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám to samé malé kousky ty tedˇdošly
tak musím zas nakoupit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, oživuji diskusi. Chtěla jsem se zeptat, jestli uvařené zmrazené porcičky masa pak do příkrmu dáte rozmražené nebo ještě zmražené - a pak chvíli povařit se zeleninou?
Ptám se jak idiot, ale nevím, neb jsem vždycky veškeré příkrmy vařila čerstvé. Ale teď není tolik času a možností, tak bych si předem uvařené maso chtěla naporcovat a zamrazit a čerstvou dělat vždy jen zeleninu, která je za pár minutek hotová, na rozdíl od masa.
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám si na jemno pomleté maso do formiček na led, z mrazáku vyndám kousek a dám zvlášť na mističku do horký vody, ono se to za chvilku rozmrazí, mezitím udělám zeleninu a pak to maso zamíchám do zeleniny. Akorát z toho mrazáku to maso pak není tak jemné, jako čerstvě umixované, ale jak to míchám do zeleniny, roztírám to lžičkou, aby tam nebyly hrudky. Malá zatím nikdy neměla problém a to mi jinak zatím jakoukoliv tuhou stravu dáví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju!
Jako mě pořád láká všechno dělat čerstvé, ale odrazuje mě třeba půl hodiny nebo až hodinu nebo dvě (u hovězího) stát u plotny a hlídat, dolévat vyvařenou vodu (to je další věc - pak ta kojenecká voda dost ubývá). Papiňák nepoužívám, myslím, že ten vysoký var znehodnocuje bílkoviny v mase…Takhle bych to uvařila jen jednou, naporcovala, zamrazila..
Ale jako je fakt, že ještě koketuju s využitím pomalého hrnce nebo hrnce parního..prostě i kdyby se tam maso dělalo dlouho, tak abych to pořád nemusela hlídat a dolévat vodu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já když jsem maso rozmrazila, uvařila a zase zmrazila tak to pak syn nechtěl..takže ted už to před zmrazení porcuju na malé kusy a beru si vždy jen ten kus naporcovaný..ted už s tím nic neuděláš no..taková škoda