Zmražené maso – do příkrmu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
928
5.10.16 20:15

@Evulina Nedokázu si představit že denně vařím dvě lžíce jídla. Malá mi toho moc nesní a já nějak neumím uvařit to samé jídlo kojenci a nám. Takže mrazák to jistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
26.2.18 17:00

Maminky, jak jste si pripravovaly maso do prikrmu? Zamrazovaly jste take? A primo jako hotovy prikrm nebo nejak maso zvlast? Teprve zacinam, tak se omlouvam za dotaz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
26.2.18 17:10

@Lee92 já si vždycky nakoupím řezníka, maso doma nakrájím na požadované velikosti a každý kousek zabalím do potravin. folie, pak dám do sáčku dle druhu (v jednom sáčku mám kostky kuřecího, krůtího, atd.) a dám do mrazáku. Pak si beru dle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4564
26.2.18 17:12

@Lee92 já vždy uvařila víc masa, rozmixovala a dala zamrazit do tvoritek na led. Teď budu dělat taky tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
26.2.18 17:13

Pokud jsem mela, delala jsem cerstve. Nebo jsem dala kousek masa spolu se zeleninou uvarilatreba tri porce a dve hotove zmrazila. Ale to potrebujes jen maly kousek masa.

Pokud jsem mela vetsi kus masa tak jsem uvarila, i s vzvarem rozmixovala a zamrazila v tvoritku na led. Pak uz jen staci dat do zeleniny pozadovane mnozstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
26.2.18 17:24
@misulka1234 píše:
@Lee92 já vždy uvařila víc masa, rozmixovala a dala zamrazit do tvoritek na led. Teď budu dělat taky tak :nevim:

já také tak.

holky zvu vás do skupinky https://www.emimino.cz/…-a-batolata/
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
27.2.18 17:48
@Lee92 píše:
Maminky, jak jste si pripravovaly maso do prikrmu? Zamrazovaly jste take? A primo jako hotovy prikrm nebo nejak maso zvlast? Teprve zacinam, tak se omlouvam za dotaz :)

Taky jsem zmrazovalaa jenom maso - naporcované předem. Pak jsem vytáhla tu kostku masa z mrazáku, uvařila maso, někdy v půlce varu přidala obilovinu nebo brambor a pak pár minut před koncem varu zeleninu a dovařila příkrm, do hotového kápla trochu oleje nebo másla. Hotový příkrm už jsem pak nemrazila, max. nechala jednu porci v lednici na druhý den a pak jen přihřála. Někdy jsem ani nedávala obilovinu nebo brambor a byla to jen maso-zelenina, hlavně zpočátku do roka věku, protože jsem se dočetla, že malé děti do 1-2 let špatně tráví obiloviny a chybí jim dostatek amylázy. Pak obilovinu striktně namáčet na 12-24 h do roztoku teplé vody s trochou citr. šťávy kvůli odbourání kyseliny fytové. Ale tenhle postup by správně měli dodržovat všichni, i dospělí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí