Pití k příkrmu - nutnost?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
pití k příkrmu nutnost?
dodré ráno,
chtěla jsem se zeptat, co dáváte dětem na zapití? Mám 6-ti měsíční dceru, nekojím a začali jsme přikrmovat…zatím to vypadá takto:
ráno UM
okolo 11 - 12 zelenina, masozeleninový příkrm
okolo 13-14 ovocný příkrm
okolo 17 UM
večer UM dle potřeby časy jsou orientační, máme to podle ranního krmení, kdy se vzbudí, někdy je to už kolem osmé a snažím se nepřesáhnout dobu mezi jídly 4 hod. mezi obědem a sváčou je to kratší..
mám v tom trochu hokej, neměla bych dávat ještě třeba nějakou kaši? Dík za reakce
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj,
já to dělala v 6m tak že když papal vždy něco jiného než mléko tak jsem mu jídlo dala ještě zapít.
Troškou UM (kojila jsem jen ráno a večer) pak nám Dr řekla že už mu na zapití stačí čaj.
Tak sem tam dostal čaj nebo vodu,vodu má raději
.
Jo a od mala se snažíme dodržovat 3 hodiny mezi papáním.
Teď má 9m a po jídle mi nechce pít ani vodu a málo kdy UM takže většinou po jídle nepije nic.
Myslím že to nutnost není pokud běheme dne pije vodu nebo čaj aby mimi mělo dost tekutin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no to právě nepije..Dr mi říkala před měsícem, že stačí to UM, ale to jsem nezapojila ještě ovoce..pokud tedy čajík, prosím o nějaký tip, včera jsem bloumala po DMku a žádný se mi nelíbil. Nápoje od Hippu obsahují cukr a ten zatím nechci dávat. Až tak v roce..jo a vody se nenapila, když jsem to zkoušela koukala namě vyjeveně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mikelko, dětský čaj normoš sáčkový dělá Leros, pak myslím Čajánek, ten je bez přidaného cukru…já tedy používám Hipp, protože nic jiného mi nevypije, tak jsem ráda aspoň za tohle ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak Domčovy nejvíc chutná od firmy MEGAFYT Dětský čaj při nachlazení ![]()
Složení:
Lipový květ,květ černého bezu,květ slézu leního,nať tymiánu.
Ten čaj chutná aj mě ![]()
Když byl malinký tak sem mu dávala Dětskou čajovou směs od stejné firmy je dobrý na bolení bříška při prdících
složení: heřmánek,nať máty peprné,proskumíkový kořen,fenykolový plod.
A nebo obyčejný heřmánkový čaj od stejné značky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a k těm kaším.
Mě se vždy dr ptala jestli se mi v noci prcek budí a on se nebudí tak říkala že kaši dávat nemám.
Dávám mu ji třeba na svačinu,místo ovoce ![]()
nebo někdy večer a dám mu ji zapít UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych určitě dávala buď čistou vodu, neslazený dětský čaj anebo tu vodu malinko ochutit dětskou šťávou (nejlépe domácí) ![]()
- Citovat
- Upravit
Doba mezi jednotlivými jídly by měla být 3hodiny.
Například:
7:00 mlíčko
10:00 ovocná svačinka
13:00 masozelenina
16:00 mlíčko (od 7.měsíce bez problémů bílý jogurt Holandia)
19:00 mlíčko (kaše, zatím nejl. rýžovou, později obilné)
Nezapomeň dostatek tekutin, k pití nejlépe vodu. Vodu podávej teplou. Určitě se napije. Jinak můžeš zkoušet různé čaje, pozor na ty bylinky, studuj složení. Ovocné čaje zase způsobují zakyselení organismu - také pozor.
Denní potřeba celkových tekutin pro dítě je kolem 150ml/kg jeho tělesné hmotnosti v prvním půl roce života. V druhé polovině roku se tato celková potřeba tekutin snižuje asi na 120 ml/kg tělesné hmotnosti. Takže si to můžeš lehce spočítat ![]()
Důležité - ovoce dávat dopoledne !
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lumáťa píše:
Doba mezi jednotlivými jídly by měla být 3hodiny.Například:
19:00 mlíčko (kaše, zatím nejl. rýžovou, později obilné)Nezapomeň dostatek tekutin, k pití nejlépe vodu. Vodu podávej teplou. Určitě se napije. Jinak můžeš zkoušet různé čaje, pozor na ty bylinky, studuj složení. Ovocné čaje zase způsobují zakyselení organismu - také pozor.
Denní potřeba celkových tekutin pro dítě je kolem 150ml/kg jeho tělesné hmotnosti v prvním půl roce života. V druhé polovině roku se tato celková potřeba tekutin snižuje asi na 120 ml/kg tělesné hmotnosti. Takže si to můžeš lehce spočítat
omlouvám se za odbočení od tématu, ale proč je důležité dávat ovoce dopoledne? vím, že často se dává ovocná svačinka odpolední…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
janica252 píše:lumáťa píše:omlouvám se za odbočení od tématu, ale proč je důležité dávat ovoce dopoledne? vím, že často se dává ovocná svačinka odpolední…
Doba mezi jednotlivými jídly by měla být 3hodiny.Například:
19:00 mlíčko (kaše, zatím nejl. rýžovou, později obilné)Nezapomeň dostatek tekutin, k pití nejlépe vodu. Vodu podávej teplou. Určitě se napije. Jinak můžeš zkoušet různé čaje, pozor na ty bylinky, studuj složení. Ovocné čaje zase způsobují zakyselení organismu - také pozor.
Denní potřeba celkových tekutin pro dítě je kolem 150ml/kg jeho tělesné hmotnosti v prvním půl roce života. V druhé polovině roku se tato celková potřeba tekutin snižuje asi na 120 ml/kg tělesné hmotnosti. Takže si to můžeš lehce spočítat
Mám stejný dotaz.
Proč se má dávat dopoledne?
To čtu prvně!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Samík míval docela rád bylinkový čaj od Lerosu, je tam mylsím mrkev, tak je takový nasládlý.
Zatím si myslím, že to zapíjení nehoří, můžeš udělat řidší ten polední příkrm a bude mít víc tekutiny z toho, popř. jestli třeba povaříš jablíčko, tak můžeš dát i šťávu z toho mezi sousty nebo pomixovat na řidší konzistenci.
Nejlepší je pochopitelně čistá voda, ale než by pak nepila, můžeš osladit čajík Glukopurem - to je ovocný cukr, nic špatného. Ale zatím to nehoří, s tím bych počkala a řešila to víc až třeba za čtvrt roku, jak se to bude jevit. Až bude jíst víc a furt nebude chtít pít, tak potom…
S kaší bych začala podle toho, kdy jste zavedli ty předcházející dva příkrmy - jsem spíš pro postupné zavádění, klidně bych ještě měsíc počkala - 6měsíční dítě by mělo přece jenom mít spíš ještě hlavní jídlo mléko, takže nepotřebuje 3 jiná jídla denně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ovoce dopoledne jí spíš modelky a lidi, co chtějí zhubnout, aby nepřibírali ne?
U miminka bych toto teda vůbec neřešila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Angua píše:
Ovoce dopoledne jí spíš modelky a lidi, co chtějí zhubnout, aby nepřibírali ne?U miminka bych toto teda vůbec neřešila…
to u hubnutí taky vím, proto mě to u dítěte překvapilo a nechápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mikelka píše:
no to právě nepije..Dr mi říkala před měsícem, že stačí to UM, ale to jsem nezapojila ještě ovoce..pokud tedy čajík, prosím o nějaký tip, včera jsem bloumala po DMku a žádný se mi nelíbil. Nápoje od Hippu obsahují cukr a ten zatím nechci dávat. Až tak v roce..jo a vody se nenapila, když jsem to zkoušela koukala namě vyjeveně
naše malá pije čaj od hippu, kde cukr není, mají ho taky v DM, taková menší sklenička, ne ty velké papírové - jmenuje se Pro dětské bříško, je to z fenykl, heřmánku, anýzu
http://www.hipp.cz/…-brisko.html
naše malá taky moc nepila, ale jak začala bojkotovat denní mlíko, tak začla mít žízeň a rozpila se… to přijde časem, neboj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit