Pití k příkrmu - nutnost?

1526
27.1.11 08:44

pití k příkrmu nutnost?

dodré ráno,
chtěla jsem se zeptat, co dáváte dětem na zapití? Mám 6-ti měsíční dceru, nekojím a začali jsme přikrmovat…zatím to vypadá takto:
ráno UM
okolo 11 - 12 zelenina, masozeleninový příkrm
okolo 13-14 ovocný příkrm
okolo 17 UM
večer UM dle potřeby časy jsou orientační, máme to podle ranního krmení, kdy se vzbudí, někdy je to už kolem osmé a snažím se nepřesáhnout dobu mezi jídly 4 hod. mezi obědem a sváčou je to kratší..
mám v tom trochu hokej, neměla bych dávat ještě třeba nějakou kaši? Dík za reakce
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7148
27.1.11 08:53

Ahoj,
já to dělala v 6m tak že když papal vždy něco jiného než mléko tak jsem mu jídlo dala ještě zapít.
Troškou UM (kojila jsem jen ráno a večer) pak nám Dr řekla že už mu na zapití stačí čaj.
Tak sem tam dostal čaj nebo vodu,vodu má raději :).
Jo a od mala se snažíme dodržovat 3 hodiny mezi papáním.
Teď má 9m a po jídle mi nechce pít ani vodu a málo kdy UM takže většinou po jídle nepije nic.

Myslím že to nutnost není pokud běheme dne pije vodu nebo čaj aby mimi mělo dost tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1526
27.1.11 09:06

no to právě nepije..Dr mi říkala před měsícem, že stačí to UM, ale to jsem nezapojila ještě ovoce..pokud tedy čajík, prosím o nějaký tip, včera jsem bloumala po DMku a žádný se mi nelíbil. Nápoje od Hippu obsahují cukr a ten zatím nechci dávat. Až tak v roce..jo a vody se nenapila, když jsem to zkoušela koukala namě vyjeveně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
27.1.11 09:29

mikelko, dětský čaj normoš sáčkový dělá Leros, pak myslím Čajánek, ten je bez přidaného cukru…já tedy používám Hipp, protože nic jiného mi nevypije, tak jsem ráda aspoň za tohle :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
27.1.11 09:29

Tak Domčovy nejvíc chutná od firmy MEGAFYT Dětský čaj při nachlazení :)
Složení:
Lipový květ,květ černého bezu,květ slézu leního,nať tymiánu.
Ten čaj chutná aj mě :mrgreen:
Když byl malinký tak sem mu dávala Dětskou čajovou směs od stejné firmy je dobrý na bolení bříška při prdících :) složení: heřmánek,nať máty peprné,proskumíkový kořen,fenykolový plod.
A nebo obyčejný heřmánkový čaj od stejné značky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
27.1.11 09:52

Jo a k těm kaším.
Mě se vždy dr ptala jestli se mi v noci prcek budí a on se nebudí tak říkala že kaši dávat nemám.
Dávám mu ji třeba na svačinu,místo ovoce :)
nebo někdy večer a dám mu ji zapít UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
27.1.11 10:34

já bych dávala jen převařenou vodu k pití

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8petule8
27.1.11 11:19

Já bych určitě dávala buď čistou vodu, neslazený dětský čaj anebo tu vodu malinko ochutit dětskou šťávou (nejlépe domácí) :palec:

• Citovat
  • Upravit
2803
27.1.11 11:56

Doba mezi jednotlivými jídly by měla být 3hodiny.

Například:

7:00 mlíčko
10:00 ovocná svačinka
13:00 masozelenina
16:00 mlíčko (od 7.měsíce bez problémů bílý jogurt Holandia)
19:00 mlíčko (kaše, zatím nejl. rýžovou, později obilné)

Nezapomeň dostatek tekutin, k pití nejlépe vodu. Vodu podávej teplou. Určitě se napije. Jinak můžeš zkoušet různé čaje, pozor na ty bylinky, studuj složení. Ovocné čaje zase způsobují zakyselení organismu - také pozor.

Denní potřeba celkových tekutin pro dítě je kolem 150ml/kg jeho tělesné hmotnosti v prvním půl roce života. V druhé polovině roku se tato celková potřeba tekutin snižuje asi na 120 ml/kg tělesné hmotnosti. Takže si to můžeš lehce spočítat :-D

Důležité - ovoce dávat dopoledne !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
27.1.11 12:20
lumáťa píše:

Například:

Nezapomeň dostatek tekutin, k pití nejlépe vodu. Vodu podávej teplou. Určitě se napije. Jinak můžeš zkoušet různé čaje, pozor na ty bylinky, studuj složení. Ovocné čaje zase způsobují zakyselení organismu - také pozor.

Denní potřeba celkových tekutin pro dítě je kolem 150ml/kg jeho tělesné hmotnosti v prvním půl roce života. V druhé polovině roku se tato celková potřeba tekutin snižuje asi na 120 ml/kg tělesné hmotnosti. Takže si to můžeš lehce spočítat :-D

omlouvám se za odbočení od tématu, ale proč je důležité dávat ovoce dopoledne? vím, že často se dává ovocná svačinka odpolední…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
27.1.11 12:50
janica252 píše:
lumáťa píše:

Například:

omlouvám se za odbočení od tématu, ale proč je důležité dávat ovoce dopoledne? vím, že často se dává ovocná svačinka odpolední…

Mám stejný dotaz.
Proč se má dávat dopoledne?
To čtu prvně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.1.11 12:52

Samík míval docela rád bylinkový čaj od Lerosu, je tam mylsím mrkev, tak je takový nasládlý.

Zatím si myslím, že to zapíjení nehoří, můžeš udělat řidší ten polední příkrm a bude mít víc tekutiny z toho, popř. jestli třeba povaříš jablíčko, tak můžeš dát i šťávu z toho mezi sousty nebo pomixovat na řidší konzistenci.

Nejlepší je pochopitelně čistá voda, ale než by pak nepila, můžeš osladit čajík Glukopurem - to je ovocný cukr, nic špatného. Ale zatím to nehoří, s tím bych počkala a řešila to víc až třeba za čtvrt roku, jak se to bude jevit. Až bude jíst víc a furt nebude chtít pít, tak potom…

S kaší bych začala podle toho, kdy jste zavedli ty předcházející dva příkrmy - jsem spíš pro postupné zavádění, klidně bych ještě měsíc počkala - 6měsíční dítě by mělo přece jenom mít spíš ještě hlavní jídlo mléko, takže nepotřebuje 3 jiná jídla denně :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.1.11 12:53

Ovoce dopoledne jí spíš modelky a lidi, co chtějí zhubnout, aby nepřibírali ne? :mrgreen: U miminka bych toto teda vůbec neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
27.1.11 13:02
Angua píše:
Ovoce dopoledne jí spíš modelky a lidi, co chtějí zhubnout, aby nepřibírali ne? :mrgreen: U miminka bych toto teda vůbec neřešila…

to u hubnutí taky vím, proto mě to u dítěte překvapilo a nechápu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
27.1.11 13:04
mikelka píše:
no to právě nepije..Dr mi říkala před měsícem, že stačí to UM, ale to jsem nezapojila ještě ovoce..pokud tedy čajík, prosím o nějaký tip, včera jsem bloumala po DMku a žádný se mi nelíbil. Nápoje od Hippu obsahují cukr a ten zatím nechci dávat. Až tak v roce..jo a vody se nenapila, když jsem to zkoušela koukala namě vyjeveně :lol:

naše malá pije čaj od hippu, kde cukr není, mají ho taky v DM, taková menší sklenička, ne ty velké papírové - jmenuje se Pro dětské bříško, je to z fenykl, heřmánku, anýzu
 http://www.hipp.cz/…-brisko.html

naše malá taky moc nepila, ale jak začala bojkotovat denní mlíko, tak začla mít žízeň a rozpila se… to přijde časem, neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí