Domácí jablečná přesnídávka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Domácí jablečná přesnídávka
Ahoj, poprosím o radu.
Malý je zatím plně kojený, ale čas příkrmů se blíží. Od příbuzných jsme dostali jablíčka ze zahrádky a marně přemýšlím, jak s nimi naložit. Chtěla bych z nich udělat domácí přesnídávky pro malého, až najedeme na ovocný příkrm. Poradíte jak na to? Zavařit nebo zamrazit? Dá se mrazit do skla? Předpokládám, že se to povaří v troše vody a rozmixuje. A pokud zavařit - vydrží to bez cukru jako konzervantu?
Za všechny tipy moc děkuju!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Podusit na troše vody, rozmixovat, zavařit do skleniček (ty od „nových“ přesnídávek nebrat, jen co mají šroubovací víčko, od tatarky, jogurtu a tak…)
(20 minut při 80°C). Cukr podle chuti, do jen jablečné asi ani nebude třeba.
Teď dojídáme z předloňského podzimu poslední skleničky a jsou OK. (pár jich bylo zkažených, ale mnohem dříve, asi špatné víčko…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky a nejsou ty domaci presnidavky moc „kysely“? myslim jako kyselinu v ovoci … ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
příbuzní nám taky vozí jablka, zrovna minulý víkend jsem dělala kopu přesnídávek.
Pokud se mi zdají kyselé, tak přidám třeba ještě piškoty nebo banán. Jinak já dávám různé druhy ovoce. Ze začátku jenom ty piškoty s banánem. A ještě do toho přidávám pudink vařený ve vodě, je to pak víc hustý.
Dávám do skleniček od jogurtů a steriluji v troubě na 150st. asi 30min.
Hodně receptů jsem našla na mmb. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děláme bez cukru, povařit, rozmixovat, dát do skleniček a 20 min do 80st. Chytli se téměř všechny, pro jistotu skladuji ve sklepě a chladném špajzi.
Kyselé - jak to vezmeš, záleží, na co je dítě zvyklé. Já nikdy nic nepřislazovala, jí všechno ovoce jen rozmačkané, klidně i rybíz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Týja píše:
Já třeba rozmixované ovoce mrazím. Nezavařuju!
Já nemám v mrazáku místo na 50×400ml ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj já dělám tuto
5 kg ovoce
2,5 l vody
3 pudink vanilkový, 0,5 kg cukru
Jablíčka rozvařím a potom rozmixuju, přidám cukr, pudink rozmíchaný ve štávě a dám do skleniček a zavařuju na 80 stupnů, 20 minut.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já dělám: 3 kg jablek, 4 ks mrkve (větší), šťáva ze dvou citronů, 10 dkg cukru (ten ted nedávám), svařit, rozmixovat a k tomu přidávám třeba jahody, hrušky, atd. Aby měli různý chutě.
Pak do skleniček a steril.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ten puding a cukr - to dáváte do přesnídávek pro jak staré děti? Resp. od kdy je možné to použít? Já to teď chci udělat na první měsíce příkrmů, takže to asi ne, ale spíš výhledově do budoucna, ať pak zase netápu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když nedáš hodně vody (2,5 litru na 5kg ovoce je dost, já dávala tak půl litru na 5kg), nemusíš to pak zas tím pudinkem zahušťovat, fakt je to i bez pudinku normální přesnídávka jako z obchodu. Kdyby byla moc řídká, tak to déle vař, odpaří se víc vody a ještě zhoustne.
Cukr podle chuti, ale nikdy ho nebylo potřeba moc, zas trocha cukru dítko nezabije a ultrakyselé by to stejně nejedlo. Hodně kyselé byly jen meruňky - i když zralé a napůl s jablkama, po uvaření kyselé jak šťovík. Jiné ovoce jsem nedoslazovala buď vůbec, nebo opravdu jen trochu. Nebo to můžeš zavařit bez cukru a přisladit až před podáváním třeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me by se pro malicke dite nelibil ten cukr! Ja jsem ve Zdravych vyzivach kupovala koncentrovanou jablecnou stavu. Tou jsem sladila nejen vsechny bezprichutove kase, ale i kyselejsi presnidavky, ktere jsem delala doma. A pokud mas jablka, tak by se to krasne doplnilo a jeste to mas bez bileho cukru… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky vůbec nevím jak nato, jestli správně chápu tak ovoce uvařím, rozmixuju (i s tou vodou ve které bylo), dám do sklenic, ale jak teda probíhá postup té sterilizace?
a dále pokud udělám do skleniv těch myslím 250ml, jak dlouho to pak po otevření vydrží v lednici?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nulu86 zavařuju v troubě na 180 stupnu 20-25 min, otevřené v ledničce to vydrží poměrně dlouho, týden určitě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělala přesnídávky loni a jenom jsem tu rozmixovanou hmotu horkou nandala do skleniček a otočila dnem vzhůru. Za 24h jsem to projela, jestli se všechny chytli a odnesla do regálu. Vydrželo nám to asi do ledna, pak už to bylo snězené. Letos se neurodilo, takže přesnídávky jsem zatím nedělala, možná ještě budou jablka.
Mimochodem dělala jsem je bez pudingu a cukru a malý v pohodě baštil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit