Od kdy chleba?

4092
27.1.11 13:26

od kdy chleba

Ahojky od kdy jste zavedly namazaný chleba a s čím jste ho dávaly? Případně k jakému dennímu jídlu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
27.1.11 13:29

Zkoušela jsem od 8mi měsíců, ale lepil si to na hlavu. Takže do roka samotný. Pak to nějaký čas fungovalo. teď okouše pomazánku a chleba nechá, takže už zas nefunguje.
Zkoušla jsem jen tak, mimo jídlo. V tom roce snídaně nebo večeře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
27.1.11 13:34

U nás chleba taky stále nejede. První pokusy byly někdy od toho třičtvrtě roka, ale zatím se nechytá - maximálně olíže a vyplivne, pokud to vůbec do té pusy strčí. :roll:

U starší jsme začali dávat někdy kolem roku (to zas platila jiná doporučení :roll: :mrgreen: ) a ta ho milovala od prvního kousnutí.

Příspěvek upraven 27.01.11 v 13:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
27.1.11 13:34

ahoj ,zrovna dnes jsem se tu chtěla zeptat,malýmu je 7 a 26 dní a pěkně mi papá chleba s pomazánkou na snídani a ovoce taky,dáván mu mandarinky,banány,grep,papriku i už jsem prubla i rajče ,zatím žádný problém není,někdy mu dávám na snídani třeba jogurt se sušenkou…vše mu krájím na kotičky a dávám do pusinky,do ruky jsem mu to zkoušela ,ale… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
27.1.11 13:35
mikky píše:
Ahojky od kdy jste zavedly namazaný chleba a s čím jste ho dávaly? Případně k jakému dennímu jídlu?

no malá se mi dost dusila pečivem obecně takže jsme jako jídlo s pečivem a chlebem na rybičky najela kolem roku. Mažu to lučinou nebo máslem + tvrdý sýr
do té lučiny cokoli dítě jí nastrouhanou kedlubnu,mrkev,papriku atd…, rybičkovou pomazánku většinou k večeřím.Manžel by nejraději nevečeřel vůbec hodně obědvá a snídá takže máme často studené večeře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
27.1.11 13:36

ještě …dávám mu tmavé pečivo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
27.1.11 13:38

jaky delate pomazanky detakam od 9. mesicu? pisete ze delate pomazanky? a diky za inspiraci zkusim mandarinku na mesicky
jinak ja davam chleba s maslem, lucinou nastrouham bud okurku, mrkev nakrajim na kosticky spis to ma k svacine, na vyradeni jelikoz po tom vse pristane na dlazdickach :D nebo v korytku a cela zmatlana ale vyradi se

jinak davam jen tak do ruky treba misto dopol svaci uvarenou brokolici, mrkev, jablicko na mesicky, mezi jidly kukuricne, pohankove krupky, ryzove chlebicky, kousek chleba rohliku detske susenky

terdule: a jaky syr? ja teda jenom zatim, maslo lucinu, prubla jsem i tvaroh treba s mrkvi ale to nefrci jinak rajce uz taky delame ale uvareny do prikrmu prso,testoviny, rajce, mrkev apod.

tmave pecivo se nedoporucuje, to vim take odsud

terdule: a ja u sporaku dny netravim, koupila jsem manzelovi hotovky, jen pridelam prilohu, nandam do krabicky a naaranzuju aby mel neco do prace, holce ovocne presnidavky a hollandii kupuju a masovozel. si delam sama udelam toho treba na 3dny zasobu a jen dodelam prilohu

Příspěvek upraven 27.01.11 v 13:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
27.1.11 13:41

tak já napsala pomazánky,ale kupuji lučinu,mají i s jogurtem,mažu mu sýry,nejsem pohodlná,ale taky nemusím den strávit u sporáku.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.1.11 13:41

Dávala jsem, když jsme zavedli lepek, takže od nějakých 7 měsíců. Nejdřív suchý, pak jsem mazala třeba Lučinou nebo slabě máslem (jako opravdickým, ne margarínem). Většinou asi ke svačině, jestli mi paměť neselhává :lol:

terdule píše:
ještě …dávám mu tmavé pečivo..

Děti by měly ale spíš jíst bílé, pokud vím… Celozrnné se jim blbě tráví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
27.1.11 13:44
terdule píše:
tak já napsala pomazánky,ale kupuji lučinu,mají i s jogurtem,mažu mu sýry,nejsem pohodlná,ale taky nemusím den strávit u sporáku.. :zed:

pozor na mazací tavený sýr ten by děti dostávat neměly odbourává vápník v těle to jen pro info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
27.1.11 13:45

Pomazánky dětem dělám z obyčejné lučiny, do které nastrouhám nějakou zeleninu…

Jinak k té „inspiraci mandarinkami“ - že citrusy jsou jedny z nejsilnějších alergenů, se kterými by se dítě do roka nemělo setkat v žádné podobě, to jedno z mála poměrně stabilních doporučení, to platí už hoooodně dlouho :nevim: Ale to je mimo diskusní téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
27.1.11 13:49

Bohunka: prave, taky jsem se divila ze grep a mandarinku dostava:) jeste jsem tyhle ovoce neprubla a jestli mandarinku jen s jablkem a piskotem a to rozvarenym

jinak diky za tip zkusim s lucinou smichat zeleninu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
27.1.11 13:50

já vím ženský,co knížka a net,to jiný názor,samozřejmně to nepřeháním,ale kdybych měla vše dodržovat,tak se malej nenají,hlavně se držím toho nesolit a poslouchám paní doktorku,je to umbabka a prošlo jí rukama dětí,…věřím jí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
27.1.11 14:00

Asi kolem 7-8 měsíce. :) Ze začátku nic moc, teď ji chleba chutná, hlavně se šunkou a máslem :) zatím to funguje. :)
Nyní 15m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
27.1.11 14:03

píšu jen svůj názor nechci se hádat!!!!

Moje malá do roka vyzkoušela vše kromně hub,soli,ořechů čokolády ,sladkostí,uzenin a medu. Ovoce jsem jí dala vše dostupné na našem trhu od jablek,broskví,citrusů včetně mandarinek nebo kiwi až po mango,papayu meluounu atd… To samé zeleninu. Řídila jsem se tím i po konzultaci s DR., na co jsem alergická já,manžel a rodina. Unás není alergie na nic kromně mně a to na med a to takovým způsobem,že ho má manžel v dílně a i ten čaj si pije tam a hrnek si musí umýt sám jinak bych otekla. Takže i malou od medu držím co nejdál. Jinak na zádnou potravinu moje dcera neměla alergickou reakci.

Ono za našich babiček a maminek se říkalo něco jinéha a i moje sestra před 15 lety přikrmovala jinak.

Někdy mi přijde,že se v číně urodí velké množství rýže a co sní :nevim: tak vyjdou příručky první příkrm jen z rýže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí