První přikrm pro dětičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
84
3.2.22 21:38

První přikrm pro dětičky

Dobrý večer, byli jsme u paní dr a ta nám řekla že máme začít s příkrmy jenže problém je v tom že cokoliv malé dám do pusy tak nechce plive mi to a odmítá to momentálně máme rýmu takže je podrážděná pije zatím jen mleko ale ne moc velké dávky jinak mi sní 120ml až 140ml ale teď nic moc do ní nejde nemáte nějaký fígl jak na to já vím je to pro ni nové takže musím pomalu ale jen tak se to ptám. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4466
3.2.22 21:49

První příkrmy stačí klidně jen lžička dvě a aby si mimčo zvyklo na chuť a novou konzistenci. Hlavně jí to nenuť, ať jí to nezprotivíš.
Klidně dávej příkrmy do tvořítka na led, zamraž a vytahuj po jedné. Uvidíš, že postupně budeš počet kostiček navyšovat až nebudou potřeba.
Spíš jde taky o to, aby se zjistily případně alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
3.2.22 21:54

A jak máš staré dítko? Syn je kojeny, doktorka nám nutí příkrmy už od 4 m, ale prostě jsme začali až teď v 6 do té doby nechtěl, teď ochutnava, ale moc se mu do toho nechce… dcerka byla na UM a ta hned baštila jak mohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
3.2.22 21:54

Určitě nenutit, protože se může úplně zapřít. Když sem začínala dávat synovi příkrmy, tak do tvořítek na led a postupně jak jedl více, tak porcičky zvyšovala ;) Ze začátku je to fakt třebas jen 1 lžička, to miminko má najednou něco jiného, než jen prso / láhev a potřebuje taky čas :hug:

• Citovat
  • Upravit
849
3.2.22 21:59

Počkala bych, až bude zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
3.2.22 22:17

Kolik ji je?
Urcite s tim pockej, az bude zdrava.

Prvni prikrmy jsou dlouho jen ochutnavani…!
Jedna dve lzicky a staci.

A pocitej s tim, ze doktorky nejsou zadne odbornice na vyzivu, takze co reknou, opravdu neni pismo svate a neni potreba to tak hned udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
3.2.22 22:27

První příkrmy jsem začala vždycky kaší s mlíkem do flašky (rýžová, jáhlová, piškotová atd.) potom třeba s ovocem. Děti mám hodně vysazené na mlíko, takže všechny začaly se zeleninovými příkrmy až cca od 8-9m. Jinak preferovaly mílko, mlíko+kaše. Nenutila jsem je, taky proč?
Zelenina vždycky dýně, batát přes flašku (takové spíše pitíčko) a později na lžičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
825
4.2.22 00:08

Ani to nemusi dite cilene plivat, proste jen dostane do pusy neco nove konzistence a jazykem to vytlaci. Do roka je dite kojenec a klidne celou tu dobu muze jen ochutnavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí