Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To jako vážně? Za něco tak důležitého si těhotná musí platit tolik peněz? To mi jako chcete říct, že ženy, které na to nemají, tak tento screening ani nepodstoupí? Naposledy jsem rodila před 8 lety a nevzpominam si, že bych za cokoli takového platila ![]()
@Háňule40 ano, je to tak. Vim, ze se muze stat cokoliv, ale pokud se zena rozhodne mit dite, tak bych predpokladala, ze bude mit i 1800kc na screening. Ja osobne bych si dite ani neporizovala nebo nenechala pokud bych vedela, ze nemam penize ani na takovou zakladni vec, protoze co si budem povidat, ale az se to dite narodi, tak me bude stat daleko vic penez.
Nejlepsi je treba jedna hvezda na davkach u nas ve meste, ktera ti rekne, ze na to nema, tak nejde, ale v hube ma cigaro a i pres jiny stav vytahne dve krabicky denne. ![]()
@peta1003 noo tak jasný, to je prostě děs tohleto, ale co si budeme povídat, jsou ženský, který to tak maj nooo. Já dám klidně deset tisíc, abych mohla být v klidu, ale vím a znám případy, kdy se počítá každá koruna a vzít krev a udělat utz, vzít si za to od pojišťovny a ještě od pacientky.. to je celkem mazec prostě.
@Háňule40 píše:
To jako vážně? Za něco tak důležitého si těhotná musí platit tolik peněz? To mi jako chcete říct, že ženy, které na to nemají, tak tento screening ani nepodstoupí? Naposledy jsem rodila před 8 lety a nevzpominam si, že bych za cokoli takového platila
Ano, je to nepovinné vyšetření, já před 7 lety taky nic neplatila, teď stojí 1500kc. Pojišťovna to pak ale proplati zpátky.
@Háňule40 ja bych na takovy screening klidne chodila kazdy mesic, kdyby to bylo mozny ![]()
Kazdopadne zena to zaplati a papir muze donest na pojistovna a ta ji na to neco prispeje, ale uz je to na kazdy pojistovne zvlast kolik da. No, ale maminky muzou byt rady, ze maji alespon neco zadarmo. Jsou staty, kde by platily za kazdy vysetreni az by brecely ![]()
@Háňule40 hani ja rodila v roce 2013 prvni a nt jsem platila, v roce 2015 druhe a taktéž byl placeny
@peta1003 píše:
@Háňule40 ja bych na takovy screening klidne chodila kazdy mesic, kdyby to bylo mozny
Kazdopadne zena to zaplati a papir muze donest na pojistovna a ta ji na to neco prispeje, ale uz je to na kazdy pojistovne zvlast kolik da. No, ale maminky muzou byt rady, ze maji alespon neco zadarmo. Jsou staty, kde by platily za kazdy vysetreni az by brecely
Nejen placená vyšetření, ale když třeba někdo není pojištěný nebo prostě má špatnou smlouvu s pojišťovnou, jaká je třeba pálka za porod v nemocnici, za císaře. A když už někdo pojištěný je, tak se třeba po porodu dohadovat s pojišťovnou, kdy žena vlastně otěhotněla a že to nebylo účelově uzavřené pojištění, aby jí ten porod proplatili. V USA prostě musíš mít na všechno smlouvu a nejlépe i svého právníka.