Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anez111 píše:
Tak co první školní den?
Byl to krásný den. Na 1. září 1961 a na paní učitelku Košíkovou nikdy nezapomenu.
Bohužel nejmladší mi lehla včera s angínou, takže OČR, to chceš, těsně po prázdninách. ![]()
Ostatní dvě děti tak nějak normálně. Už jsou mazáci.
Za dospělé a zaměstnance školy
.
Bylo to hezké, milé setkání po prázdninách.
Bezva! Nevšimla jsem si, že manžel je na zahradě a zamkla jsem mu dům, navíc jsem odjela bez mobilu, tak mě u školky odchytával kamarád, abych se vrátila domů a manželovi odemkla. Ze školky jsem odešla s plyšákem v ruce, takže jsem ještě utíkala zpět do prvního patra plyšáka odevzdat dítěti. V našem městě opět objížďka, takže do práce jsem dorazila se čtvrhodinovým spožděním….. No, snad bude zítra líp….
Moc pěkný. Doufám, že školkove děti vydrží zdravé alespoň pár dní.
@MartinaIrena píše:
Bohužel nejmladší mi lehla včera s angínou, takže OČR, to chceš, těsně po prázdninách.
Ostatní dvě děti tak nějak normálně. Už jsou mazáci.
my jen lehká rýmička, tak uvidíme, co z toho bude.
@Janli píše:
Bezva! Nevšimla jsem si, že manžel je na zahradě a zamkla jsem mu dům, navíc jsem odjela bez mobilu, tak mě u školky odchytával kamarád, abych se vrátila domů a manželovi odemkla. Ze školky jsem odešla s plyšákem v ruce, takže jsem ještě utíkala zpět do prvního patra plyšáka odevzdat dítěti. V našem městě opět objížďka, takže do práce jsem dorazila se čtvrhodinovým spožděním….. No, snad bude zítra líp….
No my taky nic extra. Syn šel poprvé na stření. Dojíždění vyzkoušené, jel se čtvrthodinovou rezervou a na trase smrtelná bouračka, kolony a do třídy dorazil poslední zároveň s učitelkou. A jak je normálně mistr světa, tak když mi psal z té kolony, tak bylo poznat, že je v něm malá dušička.
Jedno dítě je z návratu do školy nějaké v křeči takže budeme mít asi prima týden. ![]()
No ![]()
Jsem rozčarovaná, ale to proto, že decko udelalo scénu hned po ránu u oblékání, při příchodu, pak když učitelka řekla, že rodiče půjdou vyridit oběd a čipy, tak další scéna.
Někteří mají hezké fotky, já už neměla náladu na nic.
Zbytek dne jsem potřebovala HO a decko opět jak střelené.
Asi bych to nekomentovala, kdyby nebyla hezká atmosféra a hodná paní učitelka…
Mám pocit, že jede nějaké další období vzdoru, ale fakt jsem zklamaná. Neměla jsem žádná očekávání, jen přijít a odejít, ale v klidu a slavnostně
tohle jsem nečekala…
Bezva. Užila jsem si dvacet minut klidu bez dětí a syn ve školce brečel, jenom když musel jít domů.
První školní den, měla jsem strach, syn je dost tvrdohlavý a vše komentuje. Kupodivu vše ok, zapojoval se, tak to asi zvládne.
Hezky den, třeťačka se těšila a bylo jí líto, ze byla škola jen hodinu
Mela jsem dnes dovolenou a zbytek dne jsme si uzily venku hezke počasí.
Nasla jsem ve tride o 10 deti vic. Pri uvodnim testu nalady bylo nekolik rukou proklate nizko a vnimala jsem slzicky v ocich. Pri rozluckovem testu uz byly vsechny ruce vysoko, takze uspesny den. Jeste na tom budu pracovat.
Tak co první školní den?