První týden ve školce.

473
7.9.07 14:24

První týden ve školce.

Ahoj maminy, tak máme za sebou první týden ve školce…
Tak jak jste to vy a hlavně vaše děti (ty co šly poprvé) zvládly… podělme se o zážitky .

Náš malý první den šel v klidu a rád, byl zvědavý…pak ovšem prý plakal, že je mu smutno po mamince. Druhý den pofňukával už doma, že nechce jít, ale nakonec šel a ani tam už nebrečel. Ve středu tvrdil, že nejde, že už tam byl a že už to stačí a ve čtvrtek šel bez řečí, dobrovolně, dokonce tam konečně svačil a když jsem ho vyzvedla vyprávěl mi jak se měl dobře, co zpívali, s čím si hrál a tak. Učitelky se zatím zdají být v pohodě. Jsem zvědavá na pondělí… snad si zvykne i když ještě neříkám hop.
Ovšem řeknu vám, že mi to rve srdce, že už tak vyrostl .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
7.9.07 14:38

My máme za sebou druhý začátek - Ada chodila vloni, pak jsme se po Novém roce přestěhovali a teď začala znovu v nové školce (po stěhování neměli místo…).

A loni to byla hrůza - nelíbilo se jí, dokonce jednou ze školky zdrhla domů :o Plakala tam - ale myslím, že to bylo tím, že tam měla svoji nej kamarádku - ony si tak spolu vždycky sedly a hromadně plakaly :o
Letos šla znovu a bez problémů. Je prý hodná, nepláče… Jen vyžaduje, abych pro ni chodila brzy… Ale Pepině se to nelíbí - je doma sama… Elča zatím není žádný parťák.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
7.9.07 15:23

Tak já tam byla v pondělí hodinu s ní, pohoda, rozloučila se, zamávala a šla si hrát. Pak si prý vzpomněla, ale nějak to šlo. V úterý byla taky hrdinka, chtěla tátovi vše ukázat, tak to spolu prošli, rozloučila se s námi, na pusu neměla čas, vcelku pak prý ok. Ve středu jsme jí předávali řvoucí učitelce, ve čtvrtek podobně. . . asi nemusím psát, jak mi bylo. . .dnes ráno říkala, že nechce, ale nakonec došla po svých a normálně si šla hrát a přes den prý dobrý. Takže myslím, že by to šlo, ale teď bude mít 3 týdny pauzu a pak se uvidí, jak to bude. Pokud budou problémy, půjde až od března aby mohla chodit bez pauzy (i když stejně budou třeba marod, že), pokud se to bude vyvíjet normálně, budem využívat 5 dní v měsíci. Jinak jsem ráda, že je pátek. Bylo toho dost. . .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
7.9.07 17:52

Ahoj

tak u nás šli dva - Lukáš a Lucka poprvé do školky - oba společně do smíšené třídy - tz. do třídy s dětmi různého věku - od tříletých po předškoláky..
A tak zatím Lukáš v pohodě - ani si na mě nevzpomněl, takže tam odpo i spí…
Zato s Luckou to bylo horší - v pondělí v pohodě - akorát odpoledne měla nehodu :cry:' (i když bez plín je už přes rok), v úterý oproti tomu se pos…:oops:, ve středu ráno brečela, že se jí tam nelíbí, ale to jsem „zdrhla“, ve čtvrtek zase nehoda :cry:, zatím v pátek byl bez problému.. Tak snad tam bude moci chodit a nebudou s ní „nehody“…
A jediné, co mi na školce „vadí“, je to ranní vstávání a chození ven… Jen co se probudí, tak hned halasí, že chtějí do školky (i Lucka…) a tak musím jít s nimi.. Občas jde s námi i Jonáš - a ten by zatím v té školce zůstal také - táhnu ho křičícího domů :lol:, tak snad mu to tak vydrží, až tam bude také chodit…

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1864
7.9.07 21:07

Ahoj,
tak u nás bude to zvykání asi trochu delší 8) .

Pondělí - do školky nechtě, ale plakal až poté, co jsem se s ním ve školce rozloučila a poplakával, i když ne v kuse, až do 10 hod., kdy jsem pro něj přišla. Doma hodinový pláč, že nechce do školky, pořád to opakoval, Odpoledne klid a večer znovu :roll: .

Úterý - cestou do školky pořád říkal, že tam nechce, ale plakal jen ráno, pak už ne. Šla jsem pro něj před obědem. Že nechce do školky tvrdil až před koupáním, ale vytrvale :wink: .

Středa - brečel ráno, zase cestou stávkoval, oběd nejedl. Večer opět, že nikam nejde.

Čtvrtek - brečel už cestou do školky, nechtěl tam být na oběd, plakal i po obědě, když jsem pro něj přišla. Večer zase, že nikam nepůjde, ale jinak, že to tam bylo bezva, ale že si jen pohraje a pak ať přijdu, papat, že tam nebude.

Konečně pátek - plakal už cestou do školky, prý jen ráno a snědl komplet celý oběd. A to kvůli němu vařím. Tak mi více zbylo. :wink: Prý to bylo ve školce bezva, ale už tam nepůjde, tak proč jsme tam nechali ty věci :D . Jo a večer, ačkoliv ví, že zítra do školky nemusí, říkal, že nechce do školky 8) :D .

Shrnutí - matka hotová, to rannní vstávání a vypravování obou dětí v tom dešti byl mazec. A to uklidňování malého, že školka je fajn. Jo a prý si ve školce s dětmi nehraje, jen zatím stojí u paní učitelky a monitoruje. Tak jsem zvědavá, jak to zvládneme. Ale vím, že to pondělí bude zase těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
8.9.07 10:31

Syn šel poprvé až teď, ve 4 letech. První den v pohodě, nadšený. Druhý den se ani nerozloučil a šel si hned hrát, ale večer doma fňukal, že už do školky nepůjde. Ve čtvrtek a v pátek ráno doma protestoval, ve školce se ve dveřích třídy rozeřval a učitelka ho musela ode mě odtrhnout. Pak už ale prý byl v pohodě. Jen program trochu bojkotuje, vždycky mi hlásí, že necvičil ani nezpíval, radši že uklízel po dětech hračky:-)
Já osobně jsem z jeho školky zatím docela nadšená - hodné učiteky, které vypadají, že je nějaký dětský rozmar hned tak nerozhází, jídelníček se spoustou zdravých jídel (vaří z jahel, bulguru, cizrny, atd.). Prostě já bych tam chodila hned!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
8.9.07 11:57

Nase ditko chodi zatim jen dvakrat tydne - do listopadu. V pondeli se s tatkou ani nerozloucila a odpoledne hlasila, ze kamaradka Alicka plakala, protoze se ji styskalo po mamince/na muj zkoumavy dotaz, jestli se ji nestyskalo odpovedela, ne proc?). Pak sla ve stredu, v podstate stejny prubeh, jen ji tatinek zapomnel po obede vyzvednout, takze tam byla asi pul hodiny sama, pry ji to nevadilo, postavila velkej dum z kostek i se strechou. Alicka pry zase plakala, protoze se ji zase styskalo po mamince. A ve skolce je to pry lepsi nez v jeslich/ chodila 5× mesicne). Od listopadu bude chodit kazdy den, tak cekam problemy az potom, co zjisti, ze do skolky se nechodi jen obcas pro zabavu, asi to tak zatim bere. Jeste bych asi mela rict, ze Julce nejsou jeste tri roky a ve stejne tride jsou deti o vic nez rok starsi, ona je nejmladsi ze vsech. Jsem rada, ze nase dite je tak samostatne, ale nekdy mam az pocit, ze nas vlastne nepotrebuje(samo blbost, ale nekdy to tak proste vypada).

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
10.9.07 10:52

Ahoj tak my šly taky poprvé to se v pondělí těšil.Byl nadšenej
V uterý už mě nechtěl pustit,ale pak pustil.
Ve středu plakal jak viděl plakat ostatní,tak jsem tam půl hodky zůstala,ale prej byl v pohodě.
Ve čtvrtek jsem ho nalákala na rybí filé miluje to tak to šel uplně v pohodě.V pátek se tam těšil.Dneska se mě ptal proč tam musí jít ale nakonec šel bez remcání.Jsem ráda že jsem ho nezačala dávat dřív do školky protože si uvědomuji jak rychle vyrostl a že už jen poroste ted chodí jen na 4hodky denně a na celej den ho dávat ani nebudu At jsme spolu.Chodí po obědě a musím říct že až si zvykne mám strach že mi řekne že tam chce být celej den. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.9.07 16:47

Ahojte,
tak u nás šel Lukášek /3r.3m./ také prvně-ale chodí tam s kamarádem-ovšem vozíme ho díky tomu přes půl Prahy :?po byli jen do oběda a oba halekali,že příště tam chtějí spát,jak byli nadšení. Zbytek týdne tedy oba zůstávali do 15-15,30 a v pohodě,akorát místo spaní dělali blbiny.Učitelky jsou ale super a je to školka"zdravého života".Jenže ve čt. se Ljukymu přihodila cestou na wc nehoda,že zadržoval,ale pak už musel.Učitelky nenadávaly,ale uklizečka,co mu pak do šatny nesla pyžao si neodpustila narážky typu,že tak veliký dítě se nemá co počůrávat ani připočůrávat.No a v  večer Lukášek začal,že už do školky nikdy nepůjde,v so se dokonce v noci vzbudil a že do školky už nikdy…V ne se probudil s rýmou,postoupilo to v kašel a teploty, takže byl týden doma,ale že už se do školky zase těší.Včera ztropil snad 30min scénu přímo ve školce-já ho svlékala,on se zoufale hystericky oblíkal,že tam nejde.Nakonec jsme ho s učitelkou přesvědčily a odpo byl nadšený, že dnes jde zase,ovšem to začal ráno už doma a vezl ho táta.20min scény na chodbě,nakonec ho donesl do auta.Lukášek už nebrečel,ale navrhoval tátovi,co kdyby radši jeli někam na výlet…Mám doma ještě 8měs.klučinu,takže by relavně nebyl problém nechat si Lukáška doma,ale já už mu doma nic nedám a jde vidět,že se ve školce dost naučí-včera přišel,že se učili pojmenovat prstíky na rukou.Jen máme problém s jídlem,ale to i doma-jí jen něco a i to jen občas a málo,přestože máme rádi zeleninu a málo se mlsá,spíš nemlsá,ale snad se i to časem spraví :P uf-takový román… :?
nepřihlášená Laura

• Citovat
  • Upravit
28414
20.9.07 12:55

Ahoj holky, mám dotaz a nechci zakládat novou diskuzi :wink:
Mám možnost dávat malýho do školky na pět dní v měsíci, a nevím, jestli je lepší jeden celý týden, nebo to rozložit do celýho měsíce. Já si myslým, že ta druhá varianta. Nechám si od vás poradit :wink:
Předem děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
23.9.07 11:51

Ahojte,
náš nástup do školky proběhl tak rychle, že jsem až koukala - žádné fňukání, odmouvání, žádná pusa. Prostě „mami rychle, já si chci jít hrát“ … ani mi nezamávala :? to synek to skoro oplakal, jak tam chtěl zůstat taky 8O Žádná krize se nekonala, už první týden si našla „nejlepší“ kamarádku, učitelky si nestěžují (i když já si myslím že žádná správná učitelka v mateřinkách si nikdy nestěžuje). Jen trochu bojkotuje jídlo, ale myslím že se to taky spraví.
Jen doma si už nechce hrát, jen denodenně žadoní o puštění pohádky. Z toho je zase nešťastný syn, který se na ni celý den těší.
Taky jsem zjistila že z 28 zapsaných dětí ve třídě jich zůstává jen 5 na odpolední spaní. My patříme mezi ně a určitě bych neměnila. Netuším, jak bych to teď zkloubila se spánkem mladšího, který momentálně chrní od 11 do 14-14.30

K tvému dotazu, janinkaz , taky máme ve školce dost dětí, které chodí na pár hodin 5×do měsíce. Jak jsem zjistila, každému vyhovuje něco jiného. Jeden kluk tam prořval celý týden, tak ho chtějí dávat jen po jednom dni v týdnu, jiná holčina s tím problém nemá a další zase chodí jen 1×týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
23.9.07 23:08

Ahoj, tak mi to nakonec uděláme tak, že bude chodit ten jeden den v týdnu (vlastně jeden týden tam půjde dvakrát). Bude chodit s jeho kamarádem, tak vždy půjdou spolu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
26.9.07 09:44

Ahoj holky,

tak jsme od pondělka začali taky chodit do školky.Průběh máme nejvíce podobný jako u Radky O.

Pondělí: Říkal, že do školky nechce,ale do třídy jsme šli v pohodě,ale pak pofňukával a prý byl celý dopoledne smutny a pobrekával, když si vzpomněl na mě.Nic tam nejedl,ale to jsem se nedivila, měli jídla, který by nejedl ani doma.

Úterý: Doma začal říkat, že do školky nepůjdeme,ve třídě jsem ho řvoucího předala učitelce :cry: , zamávali mi z okna.Prý to bylo lepší, pobrekával asi jen hodinu, už si i hrál a snědl polívku. :)

Středa(dnes):Začal natahovat už doma :cry: , před školku jsme dojeli v pohodě, ale tam začal brečet, že nemám nikam chodit, že tam nechce.Brečel už i v šatně při převlíkání a při předání dost řval(já samo se sklopenou hlavou, aby mě nevidě, taky) :cry:

Tak jsem zvědavá, co se po obědě dozvím, až tam pro něj pojedu.Už teď vím, že jestli něco sní, tak maximálně polívku,neboť on jí mizerně i doma a tam mají jídla, který třeba nikdy nejdl.

Už teď se děsím zítřka :( , ale vím, že nesmím už couvnout.

A tak mi prosím napište, jak u vás probíhal DRUHÝ TÝDEN ve školce. Bylo to aspoň trochu lepší???
Já jen doufám, že nebudeme patřit mezi ty vyjímky, kterým ta adaptace trvá móóóc dlouho.To bych asi nevydržela, ale vzdávat to nechci,protože už teď po 3 dnech vidím, že mu jinak ta školka prospívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
26.9.07 13:07

Ještě jsem zapomněla napsat, že malýmu jsou čerstvě 3 roky.

Dnes už jsme ze školky doma a prý,i když při předávání brečel zatím nejvíc, tak potom pobrekával u jen čtvrt hodiny a pak už se připojil k dětem a hrál si. hurá.
Tak ještě zítra, pak víkend oddech, a jdeme na ten druhý týden.

Tak mi prosím napište, jak to probíhalo u vás.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
27.9.07 16:42

Valentine,
u nás jsou ty týdny pořád stejné :lol: žádný pláč, žádné veliké loučení, občas hned za dveřmi zapomene, že mi chtěla ještě zamávat :D
Ale s tím jídlem to máme podobné. Spoustu jídel doma nedělám a čaj s mlékem, malcao nebo vitakávu už vůbec ne. Sladká jídla nejí od mala (to se hned tak nezmění) a když sváča obsahuje kakao, tak to taky nechce (do cca 1 1/2roku měla atop.ekzém, tak ho nikdy nedostala)
Ale na druhou stranu začala jíst víc maso i omáčky a tak mám i doma větší prostor na vaření.

Už se těším až mi začne říkat, co všechno chce uvařit 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin