Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Těhulky.Nepřipadá vám také divné že mě doktor pozval na první UTZ až v 16.týdnu??
ahoj no to mi divné přijde. V čechách to normální tedy není.
ahoj, no to připadá. mě dělal první už v 7 týdnu, když jsem tam šla, že mám pozitivní test. sice tam bylo vidět jen taková fazolka, ale normálně mi ho udělal. a pak každý měsíc při poradně. navíc ve 12 týdnu jsme byli na screeningu kůli vadám, to bys měla jít taky. to bych se ho zpetala popřípadě poohlédla po jiném doktorovi…
To je pěkně divný.A co screening ve 12 tydnu? Vzdyt ve 12 tydnu je nejlepsi cas pro urceni terminu porodu.A odkud jsi?
No,tak si zavolej nekam jinam.Hlavně do troho 12 tydne je třeba udělat screening na vývojové vady, který je přesnější než v tom 16 tydnu.
Luuucik píše:
No,tak si zavolej nekam jinam.Hlavně do troho 12 tydne je třeba udělat screening na vývojové vady, který je přesnější než v tom 16 tydnu.
moje slova.
Souhlas- určitě ti má udělat UTz ve 12. týdnu! Jinak ten screening na vady (přesnější než v 16 tt)je sice dobrý, ale nepovinný.
Připadá mi to hodně divné, já jdu 08.02. už na třetí utz. Hlavně od 8-12 týdne je utz asi taky důležitý kvůli srdeční akci, apod. To zas bude nějaký mastičkář asi ten tvůj dr. Někdy, když tady čtu o tom, co někteří dr. předvádí, třeba i moje předchozí dr., tak nemám slov. ![]()
ahoj já byla na prvním UTZ asi v 7tt aby doktor zjistil jestli není mimoděložní a pak jsem byla ve 12tt kvůli Dawnovu syndromu, pak znovu ve 20tt a ve 30tt a ještě jednou v 34tt kvůli spadlé placentě
ja mam ultrazvuk vzdy pri kazde navsteve, takze kazdy mesic … udelal mi ho i ted i kdyz pristi tyden mam velky ultrazvuk … proste chce mit jistotu ze je vse v poradku.
je to divne … zmen doktora.
je to divný. Měla by jsi změnit doktora. Já měla utz hned co jsme přišla že jsem těhu a pak každou poradnu.
Ahoj,
Mně Dr. řekl, že 1. UTZ je vhodný mezi 11-14, max.16TT, ale vzhledem k dalšímu termínu návštěvy poradny jdu v 12TT. To bude první UTZ. Dřív mě taky na UTZ neposlala. Přišlo mi to divné, když holčiny tady byly třeba už v 5 TT a do 12TT byly už i 3×, ale co jsem našla v odborné literatuře, tak je doporučován 1.UTZ opravdu mezi 11-14TT.
tak doporucovan byt muze .. ale pro klid lekare je lepsi kdyz se kouka vzdy a hlavne pro klid maminek si myslim zase jaaaa … s miminkem muze neco byt a nepozna se to …
Luuucik píše:
Ale ten si hradíš sama, ne? je to nadstandart, který není povinný.
Jinak záleží na dokotrovi, někdo dělá v tom 6.tt jeslti to není mimoděložní, poté jeslti je vidět srdíčko, ale záleží na doktorovi.
Ale já bych šla jinam.