Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych Vás poprosit o vaše zkušenosti. V prvním trimestru mi byla zjištěna poyitivní infekce na chlamydie. Ve druhém trimestru jsem tedy brala 2 týdny antb. Klacid. Na nich je samozřejmně napsané,že jsou zakázané v těhotenství. Gyn.tvrdil,že možné přenesení infekce na plod je nebezpečný. NIcméně druhým dechem dodal,že chlamydie má tolik lidí a většina o tom ani neví, tady i těhulek. No chtěla Vás požádat o vaše zkušenosti. Říkám si,jestli jsem neměla oslovit i jiného odborníka,abych měla po ruce více názorů. Každopádně nyní jsme v 26 týdnu. Všechny vyšetření jsou zatím o.k. Ale kontrolní testy na chlamydiové protilátky mám stále zvýšené. Také jsem slyšela,že porod by v takovém případě musel být veden císařským řezem,aby se minimalizoval přenost na mimi běhěm porodu.
Díky moc za pomoc,rady a vaše zkušenosti.
Zdravím Vás všechny. ![]()
Já myslím, že ty antibiotika by byly o hodně horší v prvním trimestru, kdy se vyvýjí srdce a orgány…v tom druhým trim. by to nemělo vadit. Kdyby to bylo fakt nebezpečný, tak by ti to doktor nedal. ![]()
já je měla u dcery taky,docela dlouho jsem se toho zbavovala…rodila jsem normálně..vše bylo v naprostém pořádku a dcerka je krásná a zdravá ![]()
Dorri píše:
Ahoj holky,
chtěla bych Vás poprosit o vaše zkušenosti. V prvním trimestru mi byla zjištěna poyitivní infekce na chlamydie. Ve druhém trimestru jsem tedy brala 2 týdny antb. Klacid. Na nich je samozřejmně napsané,že jsou zakázané v těhotenství. Gyn.tvrdil,že možné přenesení infekce na plod je nebezpečný. NIcméně druhým dechem dodal,že chlamydie má tolik lidí a většina o tom ani neví, tady i těhulek. No chtěla Vás požádat o vaše zkušenosti. Říkám si,jestli jsem neměla oslovit i jiného odborníka,abych měla po ruce více názorů. Každopádně nyní jsme v 26 týdnu. Všechny vyšetření jsou zatím o.k. Ale kontrolní testy na chlamydiové protilátky mám stále zvýšené. Také jsem slyšela,že porod by v takovém případě musel být veden císařským řezem,aby se minimalizoval přenost na mimi běhěm porodu.Díky moc za pomoc,rady a vaše zkušenosti.
Zdravím Vás všechny.
Nedávno tento problém řešila moje kolegyně. Je v prvním trimestru a má to taky. Doktor jí řekl, že u akutní formy je lepší přeléčit po prvním trimestru. Pro jistotu si nech udělat ještě třeba měsíc před porodem krevní test. Kdyby tam pořád byly, tak je dobrý si nechat u porodu píchnou ATB, mimi to pak nedostane, nemusíš mít císaře.
Většinou to prý dávají i bez testu preventivně, ale je lepší se v pprodnici připomenout, že jsi měla toto onemocnění. Když na to zapomenou, tak má prcek pak nepříjemný zánět plic nebo očíček. Je to léčitelné ale zbytečné, když se to dá včas řešit ATB při porodu.
Hlavně se tím neplaš, kolegyně se mi skoro zhroutila ale byla asi už u třech doktorů a všichni jí řekli to samé. Některou formu chlamydií má zhruba 60% populace a víc než půlka se to za svůj život nikdy ani nedozví, nemají žádné příznaky ani problémy. Tak přeji šťastné těhulkování a veselé miminko ![]()
Zdravim a dekuji moc za rady. Clovek je z toho porad nervozni. O antb. u porodu jsem nemela tuseni.Hned se zeptam lekare na dalsi kontrole.
Opet jsem ziskala vice nadeje,ze snad na konec dopadne vse dobre a prcek bude zdravy.
Diky moc holky a mejte se krasne.
![]()
Omlouvam se za diakritiku,dnes se mnou notebook nekamaradi ![]()
Dobry den je mi 26 a jsem paty tyden tehotna a z jistily mi chlamydie mam strach ze by to melo vliv na plod jestly ma nekdo stim skusenosti tak at poradi dekuju moc
Ahoj.....
Těhotenství jsem měla úplně normální. Měsíc po porodu dítěti hnisalo oko a nelepšilo se to.Zjistili nám chlamydie.Byli jsme 4 dny v nemocnici na kapačkách, pak ještě 14 dní doma antibiotika. Mně nikdo dodneška pořádně nevyšetřil. Lékaři se obrací zády, protože sami o tom nic neví. Také z krve mám pořád zvyšené chlamydie, a pořád jiné druhy. Dítě mělo pohlavní chlamydie a já zase trachomatis, což je také divné…Prostě zaše zdravotnictví stojí za .....pa
Asi sem špatně studovala, ale chlamydie trachomatis, jsou právě ty pohlavně přenosné, není tedy nic divneho na tom, že je Vaše dětátko chytlo.
Ahoj. Chtěla bych se vás zeptat na váš názor. Byli nám zjištěny chlamydie a pokoušíme se otěhotnět. Jsme již přeléčeni antibiotiky, ale na kontrolní stěry mám jít až za měsíc. Nevíme, zda máme čekat až na její výsledky nebo se můžeme už snažit, zda se nám to povede přirozeně (jinak navštvujeme CAR). Jak jsem četla, tak chlamydie mají i těhotné. Co byste dělali na mém místě? Ještě počkali nebo se klidně pokusili? Děkuji za všechny názory.
@Anonymní píše:
Ahoj. Chtěla bych se vás zeptat na váš názor. Byli nám zjištěny chlamydie a pokoušíme se otěhotnět. Jsme již přeléčeni antibiotiky, ale na kontrolní stěry mám jít až za měsíc. Nevíme, zda máme čekat až na její výsledky nebo se můžeme už snažit, zda se nám to povede přirozeně (jinak navštvujeme CAR). Jak jsem četla, tak chlamydie mají i těhotné. Co byste dělali na mém místě? Ještě počkali nebo se klidně pokusili? Děkuji za všechny názory.
Raději pockala, proč riskovat. ![]()
@Eny.x Asi más pravdu. když už jsme čekali tak dlouho tak už bychom také měli ten měsíc vydržet. Jsem na vážkách, protože miminko strašně chceme, ale na druhou stranu mám strach abych ho neohrozila.
Rozhodně počkat. Protože v těhotenství už na případné doléčení antibiotika brát nebudeš a někde jsem četla, že se to porodem může přenést i na miminko. A to myslím nestojí za to, ne? ![]()
@Anonymní píše:
@Eny.x Asi más pravdu. když už jsme čekali tak dlouho tak už bychom také měli ten měsíc vydržet. Jsem na vážkách, protože miminko strašně chceme, ale na druhou stranu mám strach abych ho neohrozila.
My čekali na dite 3 roky, věř, ze vim jaké to je.
Zdravim mě doktor stěry nechce udělat že se to těhotnym neděla a jsem v 6 měsici. A bojim se že onemocni miminko a nebo o neho přijdu. A dalši nebudu moc mit..Nevim ktere antibotika mužu když mi stěry nechcou udělat
Děkuji za odpověd.