Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj,jsem v 5tt a doteď jsem měla jen bolesti podobné ms.Od včera jsem měla intenzivní píchání-bodání na levé straně podbřišku a začala jsem slabě špinit.U dr jsem byla dva dny zpátky a řekl,že to zatím vypadá v pořádku,ale na UZ nic ještě neuvidí,tak jdu zas za 14dní.Máte někdo takovou zkušenost? Bojím se,že by mohlo jít o mimoděložní těhotenství,ale každý mě uklidňuje,že to už bych měla dřív velké bolesti.Včera to trvalo dlouho ta bolest,dnes je to lepší a jen občas,ale je.Špinění je sem tam.Miminko si s přítelem moc přejem,tak mám strach dost.Díky předem za odpovědí
bud v klidu, to je pouze organismus, snazi se vyrovnat s tehotenstvim.. jsou i mamci co maji vylozene menses do 4mesice… ja jsem take mela 3mesice bolesti vzdy v termin mensesu.. takze klid, a opatruj se ![]()
Monny,ta bolest je podobná jako u slepáku.Včera to trvalo několik hodin v kuse.Dnes je to sice lepší,ale pořád to bodá.Tak polehávám,odpočívám.Ale bojím se.Snad to bude v pořádku,ale radši se ptám na názor i někoho jiného.Okolí se mě snaží uklidnit.Sestra prodělala mimoděložní,tak říkala,že bych měla bolesti už od začátku a ty by se nedaly vydržet.Tohle je ostrá bolest,ale nic,co by se vydržet nedalo.Každopádně díky ![]()
Evelindo, ja mam tyhle bolesti doted a to jsem ve 24tt, a gyndr. mi rekla, ze je to normalni, ze se „jen“ napina deloha…
no tak snad se jen zbytečně nervuju…
jinak ty bolesti podobné mz mám stále.Jsem spavá,unavená,je mi zle,bolí mě prsa a mám teploty.Ale to jsem se tu dočetla,že je normální,i dr mě uklidňuje.Tak díky za odpověď.Trošku mě to uklidnilo.Panikařím při každém píchnutí ![]()
Evelindo, ja jsem na tom byla uplne stejne, kor kdyz jsem taky prvorodicka ![]()
Ale bud v klidu, na tu bolest ti nic neporadim, ted v prvnim trimestru by jsi nemela brat zadne prasky, az v druhem smis paralen (az 4× denne) ale ted nesmis radeji nic, a hlavne zadne bylinky, zkus se jich vyvarovat..
Jinak pij ovocne cajiky s medem, a dej si treba decku koly na zaludek.. ![]()
A na nevolnosti si kup v lekarne zazvorovy lizatka ![]()
Kdyby jsi videla mne na zacatku tehu, no jeeje, ja jsem byla hypochondr doslova ![]()
tak se koukej setrit, a hodne spi, a nenamahej se.. kdyz se ti zachce tak proste nic nedelej, jen si lehni a odpocivej.. ![]()
já moc práškům neholduji.Teď beru jen femibion a jinak musím brát euthyrox-na štítnou žlázu.Jinak Paralen si beru jedině,když je fakt nejhůř.Teď vůbec.Nechci do sebe cpát nic nezbytného.S čajíkama to mám teď vyřešené taky,nějak mi teď nejedou
Dám si leda mléko s medem. A pila jsem dost zázvorové čaje,o lízátkách slyším prvně.Vyzkouším.Mě je teď blbě furt a ze všeho,i z vody
A jinak odpočívám,zrovna to vyšlo,když jsem čerstvě bez páce,takže toho času mám dost a většinou jen spím,jím a kynu
tak jdu zkusit zaspat bolesti.Snad se podaří.Díky ![]()
a mas zjistene, ze ty leky ktere uzivas smis brat v tehu?? Pro jistotu, nikdy nevis..
a kdyz jsi bez prace, tak by jsi si mela zajit na UP, kvuli placeni zdravotniho, a rodicaku.. ne?
právě čekám,až mi dr řekne,že je všechno v pořádku.On mi totiž řekl,že teď nezjistí,jestli je to mimoděložní,nebo jestli je to v pořádku,ani podle váčku.Pak si musím vše poběhat a poptat se co a jak.Ty prášky.myslíš euthyrox?O tom jsem se už dřív bavila s dr,říkal,že mi pak jen zvýší dávky,až těhotná budu.A ted na gyndě jsem to říkala a taky řekl,že si musímm zajít na regulaci dávkování,že ted dostanu zabrat.Nespaluju totiž
Takže v pondělí se teprve objednávám.
tak pokud je to dobry gyndr, tak by mel poznat jestli je vacek v deloze nebo ne, podle utz, protoze mimodelozni neni na utz ani videt.. co znam z vlastni minule zkusenosti..
a na ty prasky si dej pozor, buhvi co v tom je za latky co muzou poskodit vyvoj plodu, radsi se na to jeste mrkni na netu…
nu, ja letim ,hodne stesti preji
![]()
říkal,že váček může být i u mimoděložního těhotenství,ale pokud neuvidí srdíčko,tak nemůže říct,jestli je to v děloze nebo mimo.Mrknu po netu tedy.Já už si lehla a stáhla pohádku,at se mi dobře usíná
Taky se opatruj
Dobrou ![]()
ale pokud vidi vacek, tak je normalne v deloze, kdyby ho nevidel tak je mimodelozni…
co tedy vim jak z me vlastni zkusenosti pred 4mi lety.. ale zalezi na gyndr…
ja jdu taky ulehnout, tak paaa a opatruj se ![]()
tak to je pak tydýt…mi řekl,že váček tam bude tak jak tak
už jsem mohla mít duší v peří
ach jo… ![]()
to je zvlastni nu.. proto prave je to mimodelozni, a ten utz ti zabira delohu, ne zbytek podbrisku.. ![]()