Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky,tehulky,snazilky,potrebovala bych va nazor, jsem uz zoufala a vycerpana. Jsem v 10 tydnu a uz 4.den mam silene bolesti v zubu, boli me z toho i v krku, nemuzu polykat,skoro nejim.Napohotovosti se mnou moc neudelali,protoze jsem tehotna. Zajima me,zda jste byla v teho nektera take tak nemocna, ze jste zhubli,nejedli,breceli…Jsem uz vycerpana, v noci nespim,z nouze jsem si brala dva pareleny a ted mi v lekarne rekli, ze by se v 1.trimestru nemel.Brala jste ho nektera?Mam strach o miminko, zhubla jsem a psychicky na tom nejsem take nejlip. Ted jsem si vzala na bolest v krku Septisan,ktery jsem vyzvracela.Moc dekujim za vase odpovedi a preji pohodove tehotenstvi. ![]()
neboj, bude to dobré. kup si bioparox. jsou to lokální antibiotika a mohou se i v těhotenství. mám to potvrzené praktickou doktorkou, měla jsem je s viktorem v těhotenství a tenhle týden u kojení taky. ale jestli je to od zubu, tak bylo potřeba odstranit ten první problém. je možné, že máš zánět v zubu a od toho se ti natáhl zánět do krku. takže bych v pondělí naběhla k zubaři a k praktickému doktorovi. neboj. mimču léky až tak neublíží. víc by mu škodil neléčený zánět v těle.
Ja mela ze zacatku antibiotika mela jsem zanet moc cest a dnes acc long na kasel a na krk septistan a chutna skvel a muze se v tehu moje gynekolozka rikala ze je lepsi uzit ty prasky vylecit se. neleceny zanet je horsi muze nasekat hodne neplechy.
Potřebuju se poradit, jsem v 32tt, a nejspíš od malýho synovce jsem chytla nějakou virózu, nebo co to je, takže děsná rýma, naštěstí teda horečky nemám, jen zvýšenou teplotu přes 37°, ale hnusně kašlu a kejchám, a myslím, že mrňavý v břiše se to moc nelíbí.
Doktorku mám čtyřicet kilometrů daleko, a nechce se mi tam trmácet a pak sedět dvě hodiny v čekárně, to bych to fakt vylepšila.
Zatím nějak nešílím, dokud nemám horečky a tak, ale potřebuju trochu uklidnit, poradit, jestli to může bejt nějak nebezpečný… ![]()
Vivik, nebezpečné pro miminko nachlazení či viróza není, neboj se, prcek je dobře chráněný ![]()
Na bolení v krku můžeš Septofort, na odkašlávání jitrocelový sirup nebo Mucosolvan, kdyby byla teplota nad 38, tak srážet Paralenem.
Ať jsi brzo fit ![]()
Díky, díky… je to pro mě poprvý, tak se trochu bojím… tak hlavně zachovat paniku, že… ![]()
Neboj, bude to dobré ![]()
Já se šesti dětmi zachovávám paniku pořád ![]()
Tak to se nedivím… ![]()
Já mám právě takovou utkvělou představu, že kejchnu a dítě vyletí, prostě…
Jako vím, že je to kravina, ale nezbavím se toho.
Teda, já měla při každém těhu nějakou virózu a říkala jsem si, že to mimčo snad musím vykašlat ven ![]()
Ale v pohodě, vydržely všechny a ještě jsem přenášela ![]()
A kdyby se porodilo po kýchnutí, to by byla paráda ![]()
Jo, na chatu mi jedna mamča říkala, že by potom místo vyvolávačky pošimrali pírkem pod nosem… ![]()
Vivik píše:
Jo, na chatu mi jedna mamča říkala, že by potom místo vyvolávačky pošimrali pírkem pod nosem…
Přesně tak
To by byla paráda ![]()
ahoj,
na kašel v těhu můžeš stodal nebo hedelix, a kdyby si měla horečky tak paralen. neboj, viróza není riziko pro mimčo. Já měla 2× chřipku s antibiotiky, byla jsem sice kvůli tomu na genetice, ale tam mě uklidnili, takže tvoje viroza mimču určitě neublíží. tak ať si brzo fit ![]()
burgundy díky ![]()
No, dneska to byla noc na pytel, ale už si to trochu sedlo, tak snad to bude dobrý. ![]()
Dámy, potřebuji radu
Předevčírem jsem si nešťastně zlomila nohu v kotníku a dostala jsem dlahu. Kotník strašně bolí, v noci nemůžu spát, když si nedám něco proti bolesti. MS neproběhla, tak nevím, jestli náhodou nemůžu být těhotná. Beru Ibalgin 400- je to ok, nebo mám začít na bolest brát něco šetrnějšáho?? Co byste mi doporučily??
Děkuji moc za radu! ![]()
Moni